News

Grecia, plan pentru redeschiderea turismului! De la 1 iunie, toți călătorii ar putea să își facă vacanța în insule

10.05.2020 | 11:05
Grecia plan pentru redeschiderea turismului De la 1 iunie toti calatorii ar putea sa isi faca vacanta in insule
ADVERTISEMENT

Grecia a venit cu un plan guvernamental de călătorie către insulele din partea continentală care vizează trei etape. Acest plan poate fi finalizat la data de 1 iunie, anunță Ministerul de Interne din Grecia. 

Grecia, plan pentru redeschiderea turismului!

Călătoria de pe continent pe insule a fost interzisă ca măsură de prevenție față de răspândirea noului coronavirus în locurile în care unitățile medicale sunt insuficiente.

ADVERTISEMENT

Însă, Guvernul relaxează măsurile restrictive, iar călătoriile către insule vor începe treptat după ce răspândirea COVID-19 s-a redus seminificativ. Prima fază de călătorie către insule pe mare sau în aer va fi pentru persoanele care dețin afaceri turistice pe insule sau pentru profesori.

Apoi, a doua etapă va fi luni, 18 mai, când lucrătorilor din turism și altor angajați li se va permite să călătorească în insule, cu condiția să aibă adeverințe de la angajatorul lor.

ADVERTISEMENT

De la 1 iunie, turiștii ar putea fi primiți pe insule

Dacă totul merge bine, călătoriile fără restricții vor fi permise de pe data de 25 mai, iar accesul în insule va fi gratuit pentru călătorii greci și străini începând cu data de 1 iunie. Însă, ministerul subliniază că vor exista măsuri stricte în ceea ce privește transportul în comun.

Înainte de a se îmbarca pe o navă sau într-un avion, pasagerii vor fi verificați la temperatură, în timp ce fiecare va trebui să completeze un chestionar privind starea de sănătate. Navele au voie să transporte doar 50% din capacitatea de pasageri.

ADVERTISEMENT

În aeronave va exista un scaun gol lângă fiecare pasager. În ceea ce privește călătoriile în Grecia continentală, viceministrul protecției civile, Nikos Hardalias, a anunțat că deplasarea în afara localității de reședință este permisă de luni, 18 mai.

Lufthansa a anunțat că zborurile comerciale către Atena de la aeroportul din Frankfurt vor începe din data de 18 mai.

ADVERTISEMENT

Grecia, o ţară cu 11 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent 2.710 de cazuri de COVID-19 şi 151 de decese, cu mult mai puţine decât în multe alte ţări europene.

ADVERTISEMENT