Life

Greșeala care poate distruge bateria telefonului tău. Ce nu trebuie să faci niciodată dacă ai iPhone

O greșeala poate face ca telefonul marca Iphone sa nu mai funcționeze la fel. Iată cum îi poți conserva bateria și ce pași trebuie să urmezi.
29.06.2023 | 13:01
Greseala care poate distruge bateria telefonului tau Ce nu trebuie sa faci niciodata daca ai iPhone
Cum poti pastra bateria Iphone ului cat mai mult
ADVERTISEMENT

Greșeala pe care dacă o faci, poate distruge bateria telefonului. Dacă deții un Iphone trebuie să ai grijă la câteva aspecte pentru a reuși să conservi cât mai bine bateria. Toate bateriile mor mai devreme sau mai târziu. Totuși, există câteva lucruri care te pot ajuta să prelungești viața ei dacă ești atent la câteva mici detalii.

Greșeala pe care nu trebuie să o faci dacă vrei să ai mereu telefonul încărcat

Toate bateriile mor mai devreme sau mai târziu. Totuși, există câteva lucruri care te pot ajuta să prelungești viața ei dacă ești atent la câteva mici detalii.Pentru a avea grijă de bateria ta mai mult, e nevoie, mai întâi, să înțelegem cum funcționează. Apple, la fel ca și alte companii, folosește momentan tehnologia populară litiu-ion pentru producerea bateriilor.

ADVERTISEMENT

Aceasta are multe beneficii, inclusiv rezistența mai mare a acestor baterii față de cele din trecut. Totuși, maniera în care se descarcă este destul de rapidă. Iată ce trebuie să faci pentru a păstra bateria cât mai mult.

Metoda cea mai bună de a vă conserva bateria Iphone -ului dumneavoastră

Veți observa că atunci când vă conectați iPhone-ul sau MacBook-ul la încărcător, el începe să se încarce imediat. La început încărcarea se va face foarte rapid, apoi procesul devine mai lent. Acest lucru nu este întâmplător. Apple și-a proiectat intenționat astfel bateriile.

ADVERTISEMENT

Până în punctul de încărcare de 80%, bateriile se încarcă mai repede. Astfel, telefonul va primi energie mai multă în timp cât mai scurt. Apoi, se va dezactiva modul Consum Redus, un sistem folosit automat pentru conservarea bateriei. Ultima etapă a încărcării, de la 80% la 100% se va face, așadar, mai lent. În acest fel, procesul deîncărcare devine mai blând, iar viața bateriei se va prelungi.

De ce nu este bine să încarci Iphone -ul până la 100%. Ce se întâmplă cu bateria

Este recomandat să vă încărcați telefonul până la 90 la sută. Acest lucru ajută la păstrarea sănătății bateriei iPhone-ului vostru. Studiile au arătat că încărcarea bateriei iPhone-ului până la 100% îl deteriorează pe termen lung. Mai mult, de preferat este să încercați să nu vă scadă bateria sub 20% pentru că și acest lucru “ajută” la deteriorarea lui.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este de evitat încărcarea pe timpul nopții a telefonului. În mod normal, bateria unui Iphone se încarcă 100% în maximum 3 ore. Așadar, nu ar trebui să-l lăsațu toată noaptea la încărcat nici dacă vreți să aveți bateria full.

Încărcarea pentru o perioadă lungă de timp poate cauza, de asemenea, supraîncălzirea bateriei, ceea ce vă poate deteriora și telefonul.Acest lucru, la rândul său, îi reduce durata de viață, oferindu-vă mai puține încărcări în general.

ADVERTISEMENT

Trucul care te va ajuta să nu mai consumi baterie pentru aplicațiile pe care nu le folosești

La sfârșitul anului trecut, un creator de conținut a dezvăluit un truc puțin cunoscut pentru posesorii de iPhone.

„Acest hack pentru sănătatea bateriei iPhone-ului va fi o salvare pentru tine. Intrați în setări, accesați aplicația Comenzi rapide. Apoi atingeți automatizare și faceți click pe creare automatizare personală. În acest fel, telefonul dumneavoastră va consuma câtă baterie este nevoie pentru fiecare aplicație folosită, fără să consume în plus”, a spus creatorul de conținut.

Cum păstrați bateria unui Iphone pe care nu vreți să-l mai folosiți o perioadă

Câți dintre noi nu avem telefoane acasă pe care nu le mai folosim, dar vrem să le păstrăm. Avem diverse amintiri acolo, sau pur și simplu nu vrem să ne detașăm de telefon. În cazul în știm că nu vom mai folosi telefonul pentru mult timp, luni, poate chiar ani, iată ce trebuie să facem.

Lăsăm bateria Iphone -ului încărcată la 40-50%, închis, într-un loc uscat și răcoros, de preferat sub 31°C. Dacă nu folosim telefonul pentru mai mult de o jumătate de an, va trebui să îl încărcăm 50% la fiecare 6 luni.

ADVERTISEMENT