Life

Greșeala care ți-ar putea strica definitiv fierul de călcat. Cum o poți evita

Greșeala care ți-ar putea strica definitiv fierul de călcat. Cum o poți evita dacă vrei să ai acest electrocasnic pentru cât mai mult timp, în stare bună.
28.07.2022 | 15:04
Greseala care tiar putea strica definitiv fierul de calcat Cum o poti evita
Greșeala care ți-ar putea strica definitiv fierul de călcat. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Fierul de călcat este un electrocasnic indispensabil în casă și poate rezista mult timp dacă nu faci greșeala care l-ar putea strica definitiv.

Greșeala care ți-ar putea strica fierul de călcat

Pe fierul de călcat mai pot rămâne urme de arsură, însă unele gospodine folosesc metode de curățare total nepotrivite pentru acest aparat electrocasnic.

ADVERTISEMENT

Multe persoane obișnuiesc să folosească obiecte ascuțite sau dure pentru curățarea urmelor de arsură. Aceasta este o greșeală care ar putea strica definitiv aparatul, fără să mai existe o rezolvare.

Folosirea unui obiect ascuțit pentru curățarea tălpii fierului de călcat poate produce zgârieturi. Aparatul se va strica, din moment ce talpa fierului nu va mai fi atât de eficientă. Hainele se vor păta din cauza acestor zgârieturi și va fi nevoie de un nou fier de călcat.

ADVERTISEMENT

Din fericire, sunt o mulțime de trucuri la care poți apela pentru a curăța acest electrocasnic. Poți prepara soluțiile potrivite cu ajutorul unor ingrediente pe care le ai în casă.

Cum se curăță corect talpa fierului de călcat

Există multe metode eficiente pentru a curăța fierul de călcat, printre care și soluții preparate acasă. O soluție simplă este cea pe bază de apă și bicarbonat de sodiu, cu ajutorul căreia vei obține cele mai bune rezultate.

ADVERTISEMENT

La două linguri de bicarbonat de sodiu se adaugă o linguriță și jumătate de apă sau chiar două, până se obține o pastă. Amestecul se aplică pe talpa fierului de călcat cu un material non-abraziv, pentru a nu produce zgârieturi.

O altă soluție aflată la îndemâna oricui este cea compusă din bicarbonat de sodiu și pastă de dinți, notează spynews.ro. Amestecul se aplică cu ajutorul unui material fin și nu cu periuța de dinți.

ADVERTISEMENT

Poți folosi, de asemenea, o combinație de detergent de vase și bicarbonat de sodiu. Ai nevoie de două lingurițe din fiecare, amesteci împreună până devin o pastă.

Pasta se lasă să acționeze timp de cel puțin 10-15 minute, apoi se îndepărtează cu o cârpă umedă.

ADVERTISEMENT
Tags: