Rețeta de pască fără zahăr și făină e o alternativă delicioasă la preparatele din comerț, care îngrașă, o idee de încercat de Paște! Ingredientele necesare nu presupun o mare bătaie de cap și nici modul de preparare nu e complicat.
În mod normal, pasca se prepară din aluatul de cozonac cu sau fără umplutură de brânză, însă există și o variantă care nu necesită făină sau zahăr. Preparatul e la fel de gustos și mult mai sănătos.
Pasca fără zahăr se prepară cu lămâie și stafide și vei obține un gust asemănător cu al cheescake-ului. Pentru rețeta de pască fără zahăr și făină ai nevoie de:
Cum se prepară rețeta de pască fără zahăr? Ei bine, toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, potrivit sfaturilor oferite de site-ul catine.ro. Stafidele trebuie clătite cu apă rece înainte, iar apoi ținute în apă călduță cu rom.
Următorul pas e să setezi cuptorul la 180 de grade Celsius, să se încălzească. În timpul respectiv, te poți apuca de prepararea compoziției. Sparge cele cinci ouă într-un vas separat, chiar în bolul mixerului, asta ca să îți ușurezi munca.
Adaugă lămâia rasă, un vârf de sare și ștevia sau orice alt îndulcitor la care te-ai gândit. Pornește mixerul și amestecă bine ingredientele până când capătă un aspect spumos.
Adaugă smântâna și untul topit într-o crăticioară separată, apoi zeama de la lămâie și continuă să amesteci până se omogenizează bine de tot. La final se pune brânza.
Cerne făina de ovăz cu puțin praf de copt și toarnă-le peste compoziție. Presară apoi stafidele aurii în pască. Nu rămâne decât să tapetezi tava în care se va coace preparatul dulce și să îl nivelezi în funcție de cum dorești, să îi dai forma dorită. Pasca se lasă în cuptor aproximativ 40-45 de minute. Când are o culoare brun-aurie, e semn că pasca e gata. Poftă bună!