Life

Rețeta de pască fără zahăr și făină! Ingredientele unui preparat de 10 ori mai sănătos decât produsele din comerț

Vă prezentăm rețeta de pască fără zahăr și făină considerată de 10 ori mai sănătoasă decât produsele aflate în comerț. Cum se prepară?
28.04.2024 | 16:58
Reteta de pasca fara zahar si faina Ingredientele unui preparat de 10 ori mai sanatos decat produsele din comert
Rețeta de pască fără zahăr și făină din grâu. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT

Rețeta de pască fără zahăr și făină e o alternativă delicioasă la preparatele din comerț, care îngrașă, o idee de încercat de Paște! Ingredientele necesare nu presupun o mare bătaie de cap și nici modul de preparare nu e complicat.

Rețeta de pască fără zahăr și făină din grâu

În mod normal, pasca se prepară din aluatul de cozonac cu sau fără umplutură de brânză, însă există și o variantă care nu necesită făină sau zahăr. Preparatul e la fel de gustos și mult mai sănătos.

ADVERTISEMENT

Pasca fără zahăr se prepară cu lămâie și stafide și vei obține un gust asemănător cu al cheescake-ului. Pentru rețeta de pască fără zahăr și făină ai nevoie de:

  • un kilogram de brânză proaspătă de vaci;
  • 100 de grame de stafide aurii;
  • 5 ouă;
  • 200 de grame de smântână fermentată;
  • o lingură de esență de rom;
  • o păstaie de vanilie;
  • 100 de grame de făină din fulgi de ovăz;
  • 5 grame de griș;
  • 150 de grame de îndulcitor natural;
  • 20 de grame de unt;
  • coaja rasă de la o lămâie.
ADVERTISEMENT

Cum se prepară rețeta de pască fără zahăr? Ei bine, toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, potrivit sfaturilor oferite de site-ul catine.ro. Stafidele trebuie clătite cu apă rece înainte, iar apoi ținute în apă călduță cu rom.

Cum se prepară

Următorul pas e să setezi cuptorul la 180 de grade Celsius, să se încălzească. În timpul respectiv, te poți apuca de prepararea compoziției. Sparge cele cinci ouă într-un vas separat, chiar în bolul mixerului, asta ca să îți ușurezi munca.

ADVERTISEMENT

Adaugă lămâia rasă, un vârf de sare și ștevia sau orice alt îndulcitor la care te-ai gândit. Pornește mixerul și amestecă bine ingredientele până când capătă un aspect spumos.

Adaugă smântâna și untul topit într-o crăticioară separată, apoi zeama de la lămâie și continuă să amesteci până se omogenizează bine de tot. La final se pune brânza.

ADVERTISEMENT

Cerne făina de ovăz cu puțin praf de copt și toarnă-le peste compoziție. Presară apoi stafidele aurii în pască. Nu rămâne decât să tapetezi tava în care se va coace preparatul dulce și să îl nivelezi în funcție de cum dorești, să îi dai forma dorită. Pasca se lasă în cuptor aproximativ 40-45 de minute. Când are o culoare brun-aurie, e semn că pasca e gata. Poftă bună!

 

 

 

 

ADVERTISEMENT