Life

Greșeala pe care o fac multe gospodine când fac ciorbă. Când se pun legumele la fiert, de fapt

Aceasta este o greșeală pe care o fac multe gospodine atunci când fac ciorbă. Când trebuie puse legumele în apă, de fapt,
30.01.2023 | 13:34
Greseala pe care o fac multe gospodine cand fac ciorba Cand se pun legumele la fiert de fapt
Greșeala pe care o fac multe gospodine când fac ciorbă Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Care este greșeala pe care o fac multe gospodine atunci când fac ciorbă. Care este momentul perfect pentru a pune legumele la fiert?

Când se pun legumele la fiert, de fapt, când facem ciorbă

Este un detaliu care poate părea nesemnificativ dar este unul foarte important pentru că poate schimba calitatea mâncării în bine sau în rău.

ADVERTISEMENT

Mai mult, multe gospodine fac frecvent greșeala aceasta, fie din neatenție, grabă sau pur și simplu pentru că nu știu că este greșit.

Așadar, care este răspunsul la întrebarea gospodinelor: Când se pun legumele în ciorbă? Răspunsul este că legumele trebuie puse atunci când apa este călduță.

ADVERTISEMENT

Nu este bine ca apa să fie prea fiartă sau rece pentru că legumele nu se vor găti perfect în niciuna dintre aceste situații.

Dacă apa este prea fiartă când punem legumele în ea, acestea pot să se gătească prea mult și să se zdrobească în oală.

ADVERTISEMENT

În caz contrar, dacă punem legumele în ciorbă în apa rece, acestea nu vor mai căpăta acea textură perfectă.

Un alt truc important pentru atunci când facem ciorbă este să nu punem apă rece pentru a completa lichidul, ci să folosim tot apă călduță sau fiartă pentru că vom stopa procesul de gătire.

ADVERTISEMENT

Când se pune carnea în ciorbă

Un alt truc in bucătărie pentru rețete delicioase de ciorbă este momentul ales pentru a pune carnea. Aceasta trebuie adăugată în oală prima dată pentru că fierbe cel mai greu. Legumele trebuie abia după ce carnea a fiert de tot.

De altfel, acesta este un principiu al gătitului de care trebuie să ținem mereu cont, anume să punem legumele sau carnea la gătit în funcție de timpii lor de gătire, de la cea care se face cel mai greu la cea care se gătește rapid.

De aceea carnea trebuie pusă prima în oala de ciorbă, iar fideaua ultima. Dacă facem o ciorbă de legume, atunci lucrurile sunt mult mai simple.

ADVERTISEMENT