Life

Greșeala pe care o fac mulți români la prânz sau cină. Unde să nu mănânci niciodată

Obiceiul nociv pe care îl practică românii atunci când iau masa de prânz sau cina. Iată la ce ar trebui să renunți, dacă vrei să te alimentezi corect.
08.02.2024 | 11:06
Greseala pe care o fac multi romani la pranz sau cina Unde sa nu mananci niciodata
Obiceiul nociv pe care îl practică românii atunci când iau masa. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Se spune că cea mai importantă masă din zi este micul dejun. Însă, la fel de esențiale sunt și prânzul și cina. Contează foarte mult nu doar ceea ce avem în farfurie, ci și modul în care ne raportăm la întreaga experiență de a mânca. Iată care este una dintre greșelile pe care o fac din ce în ce mai mulți români.

Obiceiul la care ar trebui să renunțe românii atunci când iau prânzul sau cina

Ritmul cotidian alert în care trăim ne face să acordăm din ce în ce mai puțin timp mâncatului. Foarte multe persoane ajung să mănânce pe grabă sau printre picături, în timp ce mai fac și alte lucruri.

ADVERTISEMENT

Cei care au deprins astfel de obiceiuri sunt tentați să creadă că bifează mai multe lucruri în același timp. Însă, realitatea este cu totul și cu totul alta, iar medicii nutriționiști trag un semnal de alarmă.

Dr. Wasim Nazer a vorbit despre pericolele la care se expun toți cei care s-au învățat să mănânce pe grabă. Este un obicei nociv, la fel de periculos ca cel de a mânca în timp ce ne uităm la televizor.

ADVERTISEMENT

Scopul meselor pe care le luăm este acela de a ne hrăni cu nutrienții necesari, dar și de a ne crea senzația de sațietate. Însă, de multe ori, chiar dacă mâncăm, nu reușim să ne simțit sătui.

Foarte importantă este alcătuirea unui regim alimentar adaptat organismului și nevoilor noastre. Cel mai bine este ca porțile de mâncare să fie micuțe, astfel încât să le putem consuma fără probleme.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un alt aspect extrem de important este timpul pe care îl alocăm fiecărei mese. Din graba de a termina totul cât mai repede și de a trece să facem altceva, de cele mai multe ori, ajungem să mâncăm pe fugă.

Ce alimente recomandă medicii pentru un organism sănătos

Medicul Wasim Nazer a spus că, de obicei, luatul unei mese trebuie să dureze aproximativ 45 de minute. În tot acest timp, alimentându-ne corect și fără să fim pe grabă, stomacul va crea senzația de sațietate. În acest fel, nu va fi nevoie să mâncăm, din nou, peste puțin timp.

ADVERTISEMENT

Este foarte important ca luatul mesei să nu se realizeze în fața televizorului. Cei care aleg să mânânce în timp ce privesc un anumit program la TV riscă să nu mestece suficient alimentele. Tocmai de aceea, este recomandat să mâncăm departe de TV și să ne asigurăm că mestecăm bine fiecare aliment.

”Dacă vorbim de o dietă, trebuie să împarți mesele în mai multe porții mai micuțe. Atunci când te așezi la masă nu o să mănânci o cantitate mare de mâncare. Este primul pas. Al doilea pas este să nu mănânci repede, să nu mănânci la televizor. Trebuie să mănânci foarte încet, să mesteci foarte bine.”, a spus medicul în emisiunea ”Pastila de frumusețe”.

La fel de esențiale precum modul în care mâncăm sunt și felurile de mâncare pe care le punem pe masă. Pentru a asigura corpului vitaminele necesare, medicul nutriționist Wasin Nazer recomandă tuturor consumul de supe și salate. Pe lângă faptul că sunt bogate în vitamine, oferă și senzația de sațietate.

ADVERTISEMENT
Tags: