Life

Greşeala uriaşă pe care o fac mai toţi românii. De ce nu e bine să păstrați legumele în pungi de plastic în frigider

De ce nu este bine să pui legumele în pungi de plastic, la frigider. Această greșeală o fac foarte mulți români, fără a-și da seama.
23.02.2023 | 13:29
Greseala uriasa pe care o fac mai toti romanii De ce nu e bine sa pastrati legumele in pungi de plastic in frigider
Cum ar trebui să pui legumele in frigider. Sursa foto: eMag
ADVERTISEMENT

Foarte multe gospodine obișnuiesc să pună legumele la frigider în pungi de plastic, considerând că așa se vor păstra proaspete și nu își vor pierde din gust și din vitamine. Însă, nu fac bine, potrivit specialiștilor. Cum ar trebui, de fapt, depozitate aceste produse?

De ce nu se pun legumele la frigider în pungi de plastic. Riscul acestui obicei al românilor

Experții în sănătate ne sugerează să păstrăm în pungi de plastic doar salatele și verdețurile. Iar ca acestea să nu se strice în frigider punga trebuie găurită cu ajutorul unor scobitori, astfel încât să aibă loc aerisirea. Dacă nu dispui de scobitori, poți apela la o furculiță.

ADVERTISEMENT

Legumele pot umezi în pungi, chiar dacă se vor afla în frigider. Umezeala duce la apariția mucegaiului și la starea de putrefacție a vegetalelor. Sunt voci care mai spun că trebuie spălate anterior depozitării, însă acesta este doar un mit căci, la fel, poate crea umezeala, informează hellosanatate.ro

Cel mai bine este ca legumele să fie puse în cutia specială pentru ele din frigider, iar dedesubt un șervețel care să le absoarbă umezeala. Anterior, se recomandă a fi șterse cu un prosop de bucătărie și nu spălate. Puteți face asta, după ce luați din frigider.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, bucătarii au ajuns la concluzia că legumele, dar și fructele se păstrează cel mai bine în frigider,  în borcane sigilate. De altfel, sunt fructe ce rezistă mai bine într-un dulap, decât în mediul rece. În acest caz lămâia este un exemplu.

Legumele care ne pot afecta sănătatea

Dincolo de cele menționate, deși legumele par sănătoase, ele pot prezenta adesea un adevărat factor nociv pentru organismul uman. Multe sunt stropite de către producători cu substanțe care să le ofere rezistență și un aspect proaspăt și așa devin un pericol.

ADVERTISEMENT

Medicii ne sfătuiesc să spălăm legumele, dar și fructele, într-un bol cu puțin bicarbonat de sodiu, iar aici să le lăsăm ”la înmuiat” pentru 10 minute. Bicarbonatul de sodiu este ideal nu doar pentru prăjituri sau îngrijirea tenului, ci și pentru a îndepărta substanțele otrăvitoare de pe leguminoase.

Sfatumedicului.ro transmite că spanacul, foarte recomandat în diete și pentru o hrană sănătoasă, este unul dintre alimentele cele mai contaminate. Puteți contamina și alte produse, dacă spălați de exemplu spanacul în același vas cu carnea.

ADVERTISEMENT

Și pepenele galben ne poate îmbolnăvi, în special pe femeile însărcinate. S-a depistat de multe ori pe suprafața și interiorul lui bacteria numită Listeria. În cazul femeilor care poartă un copil în pântec, ele pot suferi avort spontan din cauza acestui microb.

ADVERTISEMENT
Tags: