Life

Greșelile comune de îngrijire a pielii care te fac să arăți mai în vârstă. Ce să nu faci niciodată

Greșeli comune de îngrijire a pielii care mai tare îți îmbătrânesc tenul. În timp ce ai impresia că faci un bine, grăbești apariția ridurilor.
22.04.2024 | 17:07
Greselile comune de ingrijire a pielii care te fac sa arati mai in varsta Ce sa nu faci niciodata
Greșelile frecvente de îngrijire a pielii care îți îmbătrânesc tenul. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Experții au analizat clipurile video ale influencerilor de beauty și au dezvăluit care sunt greșelile frecvente în îngrijirea pielii. Este posibil să le faci și tu și, de fapt, să-ți îmbătrânești tenul în încercarea de a avea grijă de el.

Greșelile frecvente din rutina de îngrijire a pielii

Experții de la Fresha , o piață internațională de wellness, au analizat cele mai vizionate 100 de tutoriale de frumusețe de pe TikTok, pentru a identifica derapajele comune din rutina zilnică de îngrijire a pielii.

ADVERTISEMENT

În 60% din cazurile analizate, protagoniștii au făcut aceeași greșeală care poate duce la îmbătrânirea prematură. Aceasta presupune aplicarea prea aspră de creme, unguente și uleiuri. Frecarea cu prea multă forță poate contribui la umflarea feței și apariția, în timp, a ridurilor. 

Academia Americană de Dermatologie a recomandat, de asemenea, curățarea cu blândețe a feței, astfel încât pielea să arate tânără cât mai mult timp. Greșelile banale de îngrijire a pielii pot provoca mult rău.

ADVERTISEMENT

„Iritarea pielii accelerează îmbătrânirea. Spălarea blândă ajută la îndepărtarea reziduurilor, a machiajului și a altor substanțe fără a vă irita pielea”, au spus reprezentanții asociației.

Obiceiul care schimbă multe

Alte două greșeli frecvente de îngrijire a pielii constau în modificarea ordinii de utilizare a produsului și lipsa de atenție acordată îngrijirii gâtului și a pieptului. Se spune că tonerul este adesea trecut cu vederea.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, el este esențial pentru restabilirea pH-ului natural al pielii și pregătirea acesteia pentru a absorbi cremele. Iar crema hidratantă oferă un aspect mai tineresc prin captarea apei în piele.

Academia Americană de Dermatologie a sugerat, conform mirror.uk aplicarea cremei hidratante în fiecare zi. De preferat este un produs care să conțină și SPF. „Fie că petreci o zi la plajă sau faci comisioane, protecția solară este esențială.

ADVERTISEMENT

Îți poți proteja pielea căutând umbră, acoperindu-te cu îmbrăcăminte, cum ar fi o cămașă ușoară și cu mâneci lungi, pantaloni, o pălărie cu boruri largi și ochelari de soare cu protecție UV, dar și folosind protecție solară cu spectru larg: SPF 30 (sau mai mare), rezistentă la apă”, au adăugat experții.

ADVERTISEMENT