Life

Produsul cosmetic folosit zilnic de femei și care poate duce la apariția ridurilor. Cu ce poate fi înlocuit

Produsul cosmetic care poate duce la apariția ridurilor. Multe femei îl folosesc în fiecare zi. Cu ce poate fi înlocuit.
27.03.2024 | 12:51
Produsul cosmetic folosit zilnic de femei si care poate duce la aparitia ridurilor Cu ce poate fi inlocuit
Produsul cosmetic ce poate provoca riduri. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Produsul cosmetic folosit de femei în fiecare zi și care poate să ducă la apariția ridurilor. Acesta trebuie utilizat corespunzător sau înlocuit cu altceva.

Produsul cosmetic ce poate duce la apariția ridurilor. Cu ce poate să fie înlocuit

Produsele cosmetice fac parte din rutina zilnică a multor femei. Acestea folosesc diverse produse de make-up pentru a-și pune în evidență trăsăturile, dar și pentru a ascunde imperfecțiunile.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, unele produse pot duce la apariția sau accentuarea ridurilor de pe față. Un exemplu este fondul de ten care, dacă nu este folosit în mod corespunzător, poate avea astfel de efecte asupra pielii.

Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, a explicat că hidratarea reprezintă un aspect important pentru orice machiaj. Înainte de a folosi produse de make-up, tenul trebuie hidratat. De multe ori, femeile folosesc produse care au o acoperire mare, însă acest lucru nu este corect.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să aplicăm o bază de machiaj de tip hidratare, tenul trebuie să fie foarte bine hidratat. După aceea putem aplica machiajul. Trebuie să avem un fond de ten corespunzător.

Am văzut la pacientele mele că își cumpără tot felul de produse care acoperă foarte mult. Acoperă și porii, și imperfecțiunile, punctele negre și coșurile. Nu asta trebuie să facem!”, a explicat medicul în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe, potrivit DCNews.ro.

ADVERTISEMENT

Medicul a explicat de ce apar, de fapt, ridurile de la fond de ten. Acest lucru se întâmplă atunci când produsul ales nu este unul care se potrivește cu tenul.

“Pot apărea riduri de la fondul de ten dacă nu este potrivit pentru tenul respectiv. El usucă și dacă usucă, absoarbe apa din țesut și încep să se vadă ridurile fine”, a precizat Alina Șchiopescu.

ADVERTISEMENT

În plus, dacă fondul de ten conține silicon, atunci utilizarea acestuia duce la pori dilatați, ceea ce poate declanșa acneea, după cum a mai explicat specialista.

Ce produs poate fi folosit în loc de fondul de ten

De asemenea, specialista recomandă alegerea unui fond de ten potrivit pentru tipul de piele, dar și hidratare corespunzătoare și tratamente de curățare efectuate în mod regulat.

“Trebuie să mergem la tratamente de curățare, trebuie să ne hidratăm, să ne exfoliem și să cumpărăm un produs de machiaj pentru tipul de ten, pentru că de aici apar alte probleme. Porii se vor bloca și vor apărea iritațiile, inflamațiile, coșurile, punctele negre”, a adăugat medicul.

Alina Șchiopescu nu recomandă, pe timpul zilei, utilizarea unui fond de ten profesional. În schimb, pot fi folosite produsele cu acoperire mai mică pentru a nu apărea diverse probleme.

„Mergem pe varianta de DD-uri, BBuri, CC-uri, cu o acoperire mai lejeră. Trebuie să citim indicațiile produsului să știm exact. De aici pot apărea ridurile, iritațiile, inflamațiile, punctele negre și coșurile”, a spus aceasta.

ADVERTISEMENT
Tags: