News

Greva însoțitorilor de zbor Ryanair continuă în Spania. Atenționarea MAE

Ministerul Afacerilor Externe a avertizat cetățenii români că mai multe organizații sindicale vor prelungi greva însoțitorilor de zbor ai Ryanair, în Spania.
11.07.2022 | 21:53
Greva insotitorilor de zbor Ryanair continua in Spania Atentionarea MAE
Greva Ryanair afectează mii de oameni în toată Europa. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Avertismentul se adresează tuturor românilor care intenționează să călătorească pe cale aeriană înspre și dinspre Spania. Potrivit sursei citate, greva se va prelungi în perioada 12-15, 18-21, 25-28 iulie 2022, pe toate intervalele orare.

Greva angajaților de la Ryanair, în Spania

Vor fi afectate aeroporturile din Madrid, Malaga, Barcelona, Alicante, Sevilla, Palma de Mallorca, Valencia, Girona, Santiago de Compostela şi Ibiza. Potrivit informațiilor MAE, vor exista blocaje majore în programul curselor aeriene operate de Ryanair în această perioadă.

ADVERTISEMENT

”Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze din timp cu privire la situaţia zborurilor contractate, consultând paginile de Internet de specialitate şi oficiale şi/sau contactând direct operatorul de zbor, în vederea prevenirii unor situaţii neplăcute pe durata călătoriei în străinătate, a mai transmis MAE, conform Adevărul.

Totodată, românii pot solicita asistență consulară la numărul de telefon +34917344004, apelul spre Consulatul General al României la Madrid urmând a fi redirecționat către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS). Apelurile vor fi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, anunță MAE.

ADVERTISEMENT

De asemenea, românii care au urgențe pot suna la următoarele numere de telefon, unde vor primi asistență din partea Consulatului General al României la Madrid, la numărul +34 669.362.202, Consulatul General al Românei la Barcelona, la numărul +34 661.547.853 și Consulatul General al României la Sevilla, la numărul +34 648.212.169.

Alte numere de telefon utile românilor sunt cele ale Consulatului României la Castelon de la Plana (+34 677.842.467), Consulatului Românei la Ciudad Real (+34 609.513.790), Consulatului Zaragoza (+34 663.814.474), Consulatului Almeria (+34 682.733.408).

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe recomandă, de asemenea, consultarea paginilor de internet ryanair.com, easyjet.com, madrid.mae.ro, mae.ro. Românii au la dispoziție pe site-ul MAE aplicația ”Călătorește în siguranță”, unde pot găsi informații și sfaturi de călătorie.

Potrivit avocaților, oamenii care au de suferit de pe urma grevei Ryanair au tot dreptul legal să obțină daune. Cei care au dreptul la despăgubiri sunt următorii:

ADVERTISEMENT
  • Persoanele care au avut un perturbat de o grevă a personalului Ryanair, sau dacă zborul a întârziat cu 3 ore sau mai mult.
  • Aceași scenariu e valabil dacă zborul a fost anulat cu mai puțin de 14 zile înainte de plecarea programată, în ultimii trei ani.
ADVERTISEMENT