News

Greva s-a sfârşit, violenţa în şcoli a revenit. Bătaie cruntă înregistrată de camere, un elev de 13 ani a fost lovit cu sălbăticie de un coleg

Greva s-a sfârşit, violenţa în şcoli revine. Un elev de 13 ani a fost bătut crunt de un coleg. Scenele au avut loc într-o școală din Iași.
15.06.2023 | 17:02
Greva sa sfarsit violenta in scoli a revenit Bataie crunta inregistrata de camere un elev de 13 ani a fost lovit cu salbaticie de un coleg
Greva s-a sfârşit, violenţa în şcoli a revenit. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Hepta.ro/ captura bzi.ro
ADVERTISEMENT

Greva s-a sfârşit, iar odată cu revenirea în sălile de clasă a elevilor, apar și incidentele violente. Un copil de 13 ani a fost bătut cu sălbăticie de un coleg, în timpul unei pauze.

Greva s-a sfârşit, violenţa în şcoli s-a întors. Elev de 13 ani, bătut de un coleg

Scenele șocante au fost surprinse de camere, marți, 13 iunie, într-o unitate de învățământ din județul Iași. Protagoniștii sunt colegi de clasă la Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun”. Se pare că totul ar fi pornit din cauza unui motiv pueril.

ADVERTISEMENT

Agresorul nu ar fi vrut să îi înapoieze victimei un capac de lipici. Elevul de 13 ani i-a luat un caiet, iar de aici a început conflictul. Minorii s-au certat și ulterior, victima a fost pusă la pământ și lovită cu sălbăticie.

La un moment dat, băiatul se prăbușește între scaunele din clasă, fără să reacționeze. Cu toate acestea, bătăușul continuă să îi împartă pumni și picioare. Scenele șocante pot fi văzute aici.

ADVERTISEMENT

Colegii elevului nu au intervenit pentru a aplana conflictul

Mai grav este că martori la agresiune au fost mai mulți colegi ai celor doi. Aceștia au asistat impasibili la scenele violente. Ba mai mult, unii dintre ei au scos telefoanele și au filmat bătaia.

Filmările au ajuns la mai mulți elevi, iar ulterior un părinte i-a trimis video-ul respectiv mamei băiatului bătut. În acest fel, femeia a aflat la ce a fost supus copilul ei în timp ce se afla în școală, un mediu care ar trebui să fie sigur pentru minori.

ADVERTISEMENT

„Am aflat de altă mămică, ce mi-a trimis filmarea. Am așteptat să iasă copiii de la școală și băiatul ca să-mi povestească ce a fost. Ei doi se mai certau uneori, dar asta e prea de tot. După ora de desen, din ce mi-au spus ceilalți elevi, copilul meu își strângea lucrurile, pensulele, iar colegul i-a luat capacul de la lipici.

Băiatul a insistat să i-l dea, voia să-și pună lipiciul în ghiozdan, însă colegul a ținut-o pe a lui și nu i-a înapoiat capacul. Văzând asta, și al meu i-a luat caietul, iar de aici au început să se împingă. Colegul a început să-l lovească tare cu picioarele, cu pumnii… Filmarea nu e completă, chiar au mai fost câteva schimburi între ei”, a declarat mama elevului bătut, pentru biz.ro.

ADVERTISEMENT

În urma imaginilor care au apărut în spațiul public, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) s-au sesizat. În acest caz sunt desfășurate verificări, urmând să fie luate măsuri împotriva agresorului.

ADVERTISEMENT