Life

Grigore Leșe, în doliu. A murit mama Sandrei Pralong, consiliera lui Klaus Iohannis

Grigore Leșe, cunoscutul interpret de muzică populară din zona Maramureș, a transmis un mesaj emoționant pentru mama Sandrei Pralong, consiliera lui Klaus Iohannis.
17.09.2021 | 23:15
Grigore Lese in doliu A murit mama Sandrei Pralong consiliera lui Klaus Iohannis
Grigore Leșe, în doliu. A murit mama Sandrei Pralong, consiliera lui Klaus Iohannis. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Solistul a publicat o imagine de acum 3 ani, dar care a scos la iveală o dezvăluire dureroasă. Mama prietenei sale, doamna Budiș, a încetat din viață la vârsta de 95 de ani.

Renumitul artist este în doliu, precizând că este alături de Sandra Pralong, consiliera șefului statului Klaus Iohannis, în aceste momente dureroase pe care le traversează.

ADVERTISEMENT

Grigore Leșe, momente grele. Sandra Pralong, consiliera lui Klaus Iohannis, a rămas fără mamă

„Drum lin spre lumină, doamnă Budiș! Sandra Pralong sunt alături de tine!”, a scris Grigore Leșe pe pagina sa de Facebook.

Vedeta a postat o imagine de acum câțiva ani în care apare alături de mama Sandrei Pralong, la aniversarea vârstei de 93 de ani. La momentul respectiv solistul mărturisea că și-ar dori să trăiască la fel de mult.

ADVERTISEMENT

„Amiralul a plecat pe mare…”, așa începe mesajul dureros lăsat de Sandra Pralong pe Facebook, despre mama sa, care va fi condusă pe ultimul drum sâmbătă, 18 septembrie 2021.

Slujba de înmormântare va avea loc la ora 12:00, la Biserica Sfântul Silvestru din București. Părintele Cristian Galeriu este cel care va spune ultimele cuvinte în amintirea regretatei arhitecte.

ADVERTISEMENT

„Apoi se va odihni lângă părinții ei, la Cimitirul Ghencea Militar. Îi cunoașteți spiritul viu, așadar să avem bucurie în suflet, fără doliu”, a completat Sandra Pralong.

Sandra Budiș, mama Sandrei Pralong
Sandra Budiș, mama Sandrei Pralong, a murit. Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik

Cine a fost arhitecta Sanda Budiș, mama Sandrei Pralong

Doamna Budiș, femeia care a adus-o pe lume pe Sanda Pralong, a fost de profesie arhitect. Fiică a generalului Alexandru Budiș, Sanda, a emigrat cu fiica sa în Elveția în timpul regimului comunist. Se întâmpla în anul 1973.

ADVERTISEMENT

A continuat să profeseze peste hotare și a revenit în țară abia după revoluția din decembrie 1989. Regretata doamnă Budiș a scris o carte, care avea să fie lansată după anii de exil în Elveția.

Sandra Pralong, pe numele său complet Sandra Marilyn Andreea Budiș, a mărturisit la momentul lansării cărții mamei sale, „Fata tatei și mama fetei. Istoria unei vieți între România și Elveția”, că este mândră de cea care a născut-o.

„Sunt mândră de mama mea, sunt construcția mamei mele. E foarte important să le spunem părinților noștri să-și scrie memoriile, așa ne vom recupera istoria, pe care altminteri riscăm să o pierdem”, a spus consiliera lui Klaus Iohannis, scrie adevarul.ro.

La rândul său, autoare de cărți, Sandra Pralong este cea care a coordonat volumul „De ce m-am întors în România”, revenind pe meleagurile unde a văzut lumina vieții abia după 1989.

Oana Pellea, cuvinte de laudă la adresa regretatei Sanda Budiș

„În prezența ei am un straniu sentiment de en famille. Sanda este o văpaie ce ştie a trăi frumos până la capăt clipa. Privirea ei are putere de laser. Cuvintele rămân, din păcate, doar cuvinte… Dar Sanda este o lecție vie.

Despre cum se poate trăi și «arde» frumos și puternic. Azi, e mult mai tânără decât 90 la sută din generația tânără… care multe ar avea de învățat și de urmat de la un astfel de model uman”, dezvăluia Oana Pellea, în momentul lansării cărții regretatei Sanda Budiș.

ADVERTISEMENT