Sport

Grupă accesibilă pentru CFR Cluj! Cine sunt Slavia Praga, Sivasspor şi Ballkani, adversarii echipei lui Dan Petrescu

CFR Cluj și-a aflat adversarii din grupa Conference League. Campioana României a fost repartizată în grupa G și va înfrunta adversari din Cehia, Turcia și Kosovo.
26.08.2022 | 16:52
Grupa accesibila pentru CFR Cluj Cine sunt Slavia Praga Sivasspor si Ballkani adversarii echipei lui Dan Petrescu
CFR Cluj a avut un parcurs european greoi, dar au fost repartizați într-o grupă accesibilă în Conference League. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Campioana României CFR Cluj a fost repartizată în grupa G a UEFA Conference League și va întâlni adversari, măcar în aparență, accesibili.

Slavia Praga cel mai greu adversar al campioanei CFR Cluj în Conference League

Sorții au fost darnici cu echipa lui Dan Petrescu. Chiar dacă două dintre adversarele CFR-ului sunt din campionate în ascensiune, Cehia și Turcia, feroviarii au o șansă importantă să treacă de faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Cel mai important adversar este Slavia Praga. Fosta echipă a lui Nicolae Stanciu domină campionatul Cehiei în ultimii ani. A câștigat ultimele patru ediții de campionat și are un lot evaluat la 55.930.000 de euro.

Cei mai valoroși jucători sunt Tomas Holes, mijlocaș defensiv, evaluat de transfermarkt la 7.000.000 de euro, respectiv nigerianul Peter Olayinka, fotbalist care a evoluat ani buni în Belgia și are o cotă de piață de 6,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Sivasspor, câștigătoarea Cupei Turciei

Al doilea adversar al CFR-ului, important, din punct de vedere valoric, este câștigătoarea Cupei Turciei în sezonul precedent Sivasspor. Este o grupare modestă din Superliga Turciei, performanța din această vară fiind prima majoră din istoria clubului.

Departe de a fi o formație importantă din campionatul Turciei, Sivasspor are un lot evaluat la 27.850.000 de euro. Cel mai important jucător este israelianul Dia Saba, mijlocaș ofensiv evaluat la 4,8 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Ivorianul de 34 de ani Max Gradel, cu șatate vechi de plată în Premier League, este evaluat la 3 milioane de euro, la fel ca și grecul Dimitrios Goutas care are aceeași cotă de piață, conform transfermarkt.

Ballkani, necunoscuta din Kosovo

Cel mai accesibil adversar al CFR-ului este campioana din sezonul precedent din Kosovo, KF Ballkani. Au trecut de trei turui preliminare ca să ajungă în grupe, însă au avut adversari modești.

ADVERTISEMENT

La Fiorita, din San Mariono, KI Klasvik, din Insulele Feroe și Shkupi, din Macedonia de Nord au fost oponentele viitoarei adversare a feroviarilor. Kosovarii au câștigat toate cele șase meciuri și s-au calificat en fanfare în grupe.

În Kosovo, Ballkani are al doilea cel mai valoros lot, evaluat la 3.880.000 de euro. În cazul lor, cel mai important jucător pare să fie Ermal Krasniqi, o extremă de 23 de ani evaluat la 350.000 de euro.

În Conference League doar echipa care încheie grupa pe primul loc are asigurată calificarea directă în optimile competiției, în vreme ce formația de pe locul secund va disputa un meci de baraj cu una dintre ocupantele locului 3 în grupele Europa League.

27.800.000 este valoarea lotului echipei CFR Cluj, conform transfermarkt

ADVERTISEMENT