Life

Grupa de sânge care îți face viața dificilă. Este cel mai greu să slăbești dacă o ai

Grupa de sânge care îți complică starea de sănătate. Din cauza acesteia nu poți slăbi la fel de rapid ca alte persoane, cu alte grupe de sânge.
16.03.2024 | 18:19
Grupa de sange care iti face viata dificila Este cel mai greu sa slabesti daca o ai
Cum ne influențează sănătatea grupa de sânge. Sursa foto: Sanador
ADVERTISEMENT

Grupa de sânge ne influențează starea de sănătate de-a lungul vieții. Trebuie să ne adaptăm de multe ori acesteia încât să supraviețuim fără nicio problemă. De asemenea, din cauza grupei de sânge ne poate fi mai greu să scăpăm de kilogramele nedorite.

Grupa de sânge care îngreunează o dietă. Nu poți pierde kilograme din cauza ei

Există patru grupe de sânge, despre care cercetării au concluzionat că se moștenesc de la părinți. Acestea sunt: A, B, AB și 0. Pe lângă acestea, mai există și un sistem Rh, care are o importanță mare pentru femeile care vor să rămână însărcinate.

ADVERTISEMENT

Potrivit nutriționistului dr. Seema Khanna, cei care au grupele de sânge AB+ și AB- se lovesc de imposibilitatea de a slăbi rapid și echilibrat. Obiceiurile alimentare sunt o adevărat luptă pentru ele.

Persoanele cu AB+ și AB-  renunță mai greu la poftele alimentare, astfel că, dacă le impui o dietă, le vei mai observa cum trișează. Însă, asta nu înseamnă că, dacă își setează foarte bine în minte procesul de pierdere a kilogramelor, nu vor slăbi

ADVERTISEMENT

La polul opus, persoanele care au grupele de sânge O+ și B+ pot pierde mai rapid din greutate. S-a mai observat și că persoanele cu grupa sanguină B+  au o rată metabolică mai mare, adică foarte greu acumulează kilograme în plus.

Astfel, într-o dietă, e posibil să mai trișeze ori chiar să renunțe. La polul opus, persoanele care își pot schimba cu ușurință obiceiurile alimentare și pot să slăbească repede au grupa de sânge O+ și B+.

ADVERTISEMENT

Dietă în funcție de grupa de sânge. Cum trebuie să se alimenteze persoanele cu AB

Așadar, trebuie să ținem un regim alimentar în funcție de grupa de sânge. Persoanele cu AB trebuie să includă în meniul lor zilnic mai multe fructe și legume și foarte puțină carne. Acest produs nu le facilitează mai deloc digestia.

Persoanele cu AB au o înclinație foarte mare spre hrana vegană sau vegetariană. De asemenea, le sunt necesare cerealele, dar foarte echilibrat și acestea. Un consum prea ridicat le va dezechiliba pH-ul corpului.

ADVERTISEMENT

”Persoanele care au grupa de sânge AB (indiferent că este cu Rh pozitiv sau Rh negativ) sunt descrise ca o combinație între grupele de sânge A și B. În timp ce oamenii cu grupa de sânge A, în general, se descurcă mai bine fără carne, prosperând într-o alimentație vegetariană sau chiar vegană, iar cei cu grupa B sunt încurajați să includă mai multă carne în dieta lor, cei cu grupa de sânge AB4 sunt prinși undeva la mijloc. 

Se pare că unul dintre principiile călăuzitoare ale acestor persoane ar trebui să fie moderația. Carnea le este necesară, dar digestia lor nu va putea suporta prea multă carne, așa că trebuie să fac loc în alimentație mai degrabă unor cantități însemnate de legume și fructe. Cerealele le oferă energia și nutrienții necesari, dar un consum prea mare le va dezechilibra pH-ul corpului.

Alimentele pe care ar trebui să le mănânce preponderent aceste persoane includ mai ales peștele, tofu, produsele lactate, legumele, lintea și cerealele, și ar trebui să evite, printre altele, fasolea tip Kidney, porumbul, carnea de vită și pe cea de pui”, spune dr. Ionuț Fronea pentru doc.ro

ADVERTISEMENT