Life

Aceasta este cea mai specială grupă de sânge. Doar unii oameni o au și se pot considera cu adevărat deosebiți. E foarte rară

Care este cea mai specială grupă de sânge. Doar un număr foarte mic de oameni se pot lăuda cu faptul că o au, fiind extrem de rară.
02.01.2024 | 08:22
Aceasta este cea mai speciala grupa de sange Doar unii oameni o au si se pot considera cu adevarat deosebiti E foarte rara
Care este cea mai specială grupă de sânge. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Doar o mică parte din populația întregului glob s-a născut cu cea mai specială grupă de sânge. Oamenii care o au se pot considera deosebiți, dar trebuie să fie respectate niște condiții atunci când primesc sânge.

Care este cea mai specială grupă de sânge

Când vine vorba despre grupele de sânge, cele de care auzim frecvent sunt A, B și O. Acestea au fost descoperite în anul 1901 de către imunologul austriac Karl Landsteiner. Însă, mai există una.

ADVERTISEMENT

Grupa B3 este considerată, de fapt, cea mai rară grupă de sânge din lume. Și chiar dacă sunt foarte puțini oameni care au auzit de ea, este și mai mic numărul acelor persoane care s-au născut cu aceasta.

Astfel că, în întreaga lume, numai 9% din populație are grupa B3 pozitiv și mai puțin de 2% are B3 negativ. Din acest motiv, specialiștii afirmă că este cea mai specială grupă de sânge.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este compatibilă doar cu grupa B sau O. Mai mult decât atât, grupele de sânge A pot fi distruse de anticorpii anti-A din sângele de tip B. De la o persoană la alta, compatibilitatea se manifestă diferit.

Cert este că nu există cineva care să-și dorească să treacă printr-o asemenea experiență. Dintre toate, cea mai importantă manifestarea este apariția șocului tranzițional, care are mai multe simptome.

ADVERTISEMENT

Mai exact, se prezintă prin anxietate, vărsături, febră, frisoane, rărirea bătăilor inimii, dureri lombare, oprirea urinării. Există chiar și cazuri în care deznodământul a fost unul tragic și s-a ajuns la moarte.

Detalii importante despre B3

Despre cea mai specială grupă de sânge din lume este important să fie reținute câteva detalii esențiale. Astfel că, celulele roșii de sânge din B pozitiv pot fi administrate pacienților B pozitivi, cât și pacienților AB pozitivi.

ADVERTISEMENT

Totodată, celulele roșii din sânge B negative se pot administra pacienților cu B, precum și celor cu AB. Dar, cei care care au grupa de sânge B negativ nu pot primi sânge decât de la persoanele cu B negativ sau de la donatori negativi de tip O sau de la donatori negativi de tip O, notează vbiz.ro.

ADVERTISEMENT