Sport

Grupa României din preliminariile Euro 2024 afectează La Liga. Ce meci ar putea fi amânat

Grupa României din preliminariile Euro 2024 a dat peste cap programul din La Liga. Ce meci din etapa a 13-a ar putea fi amânat.
04.11.2023 | 17:39
Grupa Romaniei din preliminariile Euro 2024 afecteaza La Liga Ce meci ar putea fi amanat
Grupa României din preliminariile Euro 2024 a dat peste cap programul în La Liga. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Programul Grupei I din preliminariile Euro 2024, din care face parte și România, a fost dat peste cap, din cauza conflictului armat israeliano-palestinian. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că naționala lui Alon Hazan va juca 4 meciuri în decurs de doar 9 zile în luna noiembrie.

Grupa României din preliminariile Euro 2024 afectează La Liga. Ce meci ar putea fi amânat

UEFA a amânat partidele Israelului cu Kosovo și Elveția care ar fi trebuit să aibă loc în octombrie. Naționala lui Alon Hazan va înfrunta Kosovo la Priștina pe 12 noiembrie, exact în ziua în care se dispută Mallorca – Cadiz, în etapa a 13-a din La Liga.

ADVERTISEMENT

Astfel, La Liga a cerut Comitetului de Competiții al Federației Spaniole de Fotbal să amâne partida din Spania, deoarece Vedat Muriqi, atacantul kosovar al lui Mallorca, a fost convocat la națională pentru ultimele dueluri din preliminariile Euro 2024.

Conform Marca, sunt șanse mari ca partida din La Liga să fie amânată. Forul care conduce fotbalul spaniol a informat deja cele două cluburi pentru o posibilă amânare. Potrivit sursei menționate, conducătorii cluburilor de fotbal din Spania sunt nemulțumiți de felul în care cei de la FIFA programează partidele restante, fără să ceară consultații.

ADVERTISEMENT

La Liga a emis un comunicat oficial

„Așa cum s-a procedat în 2021 cu prelungirea ferestrei pentru echipele naționale CONMEBOL, după ce a discutat cu cluburile afectate și cu scopul de a încerca să reducă impactul acestei situații asupra competiției, LALIGA a solicitat astăzi RFEF amânarea meciului RCD Mallorca-Cádiz, la o dată care urmează să fie stabilită.

LALIGA regretă faptul că, încă o dată, FIFA ia acest tip de decizie privind calendarul fără să țină cont sau să se pună de acord cu competițiile interne”, se arată în comunicatul emis de La Liga.

ADVERTISEMENT

După meciul împotriva naționalei Kosovo (12 noiembrie), Israel joacă și celălalt meci restant cu Elveția (15 noiembrie). Ulterior, naționala lui Alon Hazan va da piept cu România la Felcsut, lângă Budapesta și cu Andorra, în deplasare. UEFA a suspendat meciurile de fotbal din Israel, din cauza războiului.

Președintele Federației de Fotbal din Israel, semnal de alarmă: „Sper să nu ajungem să renunțăm la un turneu internațional”

În ciuda situației tensionate din Israel, echipa națională de fotbal din „Țara Sfântă” luptă pentru calificarea la Campionatul European din Germania. Shino Zoertz, președintele Federației de Fotbal din Israel, se teme că naționala lui Alon Hazan ar putea ajunge în situația de a renunța la participarea la un turneu final.

ADVERTISEMENT

„Cu cât războiul va ține mai mult, posibilitățile noastre vor fi mai reduse și mai rele, e vorba să jucăm mai multe partide una după alta într-o perioadă scurtă sau să fim obligați să evoluăm în altă țară sau fără public. Eu sper să nu ajungem în situația de a renunța la un turneu internațional. 

Nu puteți pune semnul de egalitate între unele lucruri și adevărul istoric. Cei care au fost uciși cu sânge rece de acești oameni (dacă se mai pot numi oameni), fără milă, au fost victimele unor acte barbare naziste”, a declarat Shino Zoertz.

ADVERTISEMENT