News

Grupare infracțională la Vama Calafat. Zeci de polițiști, acuzați de corupție

Zeci de polițiști de la Vama Calafat, acuzați că luau șpagă de la șoferi. Oamenii legii au fost reținuți pentru 24 de ore
21.11.2023 | 23:55
Grupare infractionala la Vama Calafat Zeci de politisti acuzati de coruptie
Zeci de polițiști de frontieră, reținuți pentru corupție Sursa foto: Gazeta de Sud
ADVERTISEMENT

Cei 26 de polițiști de la punctul de frontieră de la Calafat care au fost reținuți pentru 24 de ore sunt acuzați de luare de mită și de abuz în serviciu. În rețea erau implicați și șefii de tură.

Zeci de polițiști din Vama Calafat, acuzați de corupție

Polițiștii sunt acuzați că luau câte 5 euro mită sau câte un pachet de țigări de la șoferii ce treceau prin punctul de frontieră. Procurorii au mai precizat faptul că șefii de tură primeau, la rândul lor, în jur de 20 de euro din încasări.

ADVERTISEMENT

Polițiștii reținuți au fost duși la audieri și urmează a fi prezentați miercuri în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă.

”În cursul zilei de astăzi, 21 noiembrie 2023, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – serviciile anticorupție din județele Dolj, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt, Dâmbovița, Sibiu, Caraș-Severin și Hunedoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat percheziții domiciliare în 26 de locații, aflate pe raza județului Dolj.

ADVERTISEMENT

Cauza penală vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, respectiv luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu, presupus a fi săvârșite, în perioada 2022-2023, de către mai mulți agenți de poliție de frontieră din cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră Calafat.

În cauză se beneficiază de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi ‘Frații Buzești’ Craiova”, se arată într-un comunicat transmis de Direcția Generală Anticorupție..

ADVERTISEMENT

Sursa citată a mai precizat că: ”Raportat la actele de procedură penală efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”,

Persoanele suspecte în acest dosar de corupție au fost aduse la Craiova și urmează să fie audiate de procurorii doljeni. Potrivit Gândul, polițiștii de frontieră vizați sunt acuzați de luare de mită și asociere cu contrabandiștii români și bulgari.

ADVERTISEMENT

Direcția Generală Anticorupție nu a precizat deocamdată despre ce mărfuri este vorba, dar ultimele acțiuni ale DGA au vizat în principal traficul cu tutun și țigări.

ADVERTISEMENT
Tags: