News

DGA, percheziții la Poliția Locală Brașov. Agenții ar fi luat mită pentru a nu opri efectuarea unor lucrări

Direcția Generală Anticorupție (DGA) a făcut percheziții, miercuri, la Poliția Locală Brașov. Aici, agenții ar fi luat mită pentru a nu opri efectuarea unor lucrări.
06.04.2022 | 20:31
DGA perchezitii la Politia Locala Brasov Agentii ar fi luat mita pentru a nu opri efectuarea unor lucrari
Agenții de la Poliția Locală Brașov, acuzați de luare de mită. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Acuzații de luare de mită la Poliția Locală Brașov. DGA și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au făcut percheziții la sediul instituției.

Poliția Locală Brașov, mită pentru a nu opri lucrările ilegale de pe un șantier

Oamenii legii ar fi acceptat bani și bunuri pentru a trece cu vederea efectuarea unor lucrări în mod ilegal. Mai exact, este vorba despre un șantier ridicat în 2021.

ADVERTISEMENT

”Vă pot confirma că în cursul zilei de astăzi a avut loc o percheziţie la sediul Poliţiei Locale Braşov. Momentan, sunt singurele informaţii pe care le deţinem şi vi le putem furniza.

Acei lucrători de poliţie nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu şi pentru această neîndeplinire au primit sume de bani sau alte bunuri, la care nu erau îndreptăţiţi.

ADVERTISEMENT

Este vorba inclusiv de verificarea unor lucrări efectuate pe anumite şantiere din municipiul Braşov, unde existau informaţii că aceste lucrări nu sunt conforme cu proiectul autorizat şi, cu toate acestea, nu s-a dispus oprirea lucrărilor sau nu au fost luate măsurile legale”, au comunicat anchetatorii, potrivit Adevărul.

Mită la RAR Brașov pentru înmatricularea ilegală a unor mașini

Tot în Brașov, miercuri, s-au făcut percheziții la sediul RAR, după ce angajații de aici au primit mită pentru a autoriza ilegal 55 de mașini. Asta în condițiile în care nu aveau toate cele necesare pentru înmatriculare.

ADVERTISEMENT

”Au fost identificate un număr de 55 de autoturisme pe care trebuie să le verificăm, întrucât au fost supuse autorizării la RAR Braşov, fără a îndeplini condiţiile tehnice necesare. Acestea prezentau şi prezintă în continuare un pericol de circulaţie pe drumurile publice.   

De asemenea, au fost emise 23 de mandate de aducere pentru tot atâtea personae care, în calitate de proprietari sau de deţinători temporari ai acestor autovehicule, cunoscând că nu îndeplinesc condiţiile tehnice, au oferit bunuri, bani sau alte foloase unor lucrători din cadrul RAR Braşov pentru a obţine înmatricularea acestor autovehicule, deşi, conform legii şi standardelor tehnice, nu ar fi trebuit înmatriculate”, a transmis Claudiu Sandu, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

ADVERTISEMENT

În ambele situații s-au demarat anchete penale. Vinovații ar putea primi închisoare sau amenzi usturătoare pentru faptele lor.

ADVERTISEMENT