News

Punctul de frontieră Isaccea, închis din cauza atacurilor cu drone ale Rusiei. Distrugeri majore în Ucraina. Video

Punctul de frontieră Isaccea a fost închis total din cauza atacurilor cu drone de noaptea trecută. Rușii au lansat noi bombardamente masive la granița României.
06.10.2023 | 11:18
Punctul de frontiera Isaccea inchis din cauza atacurilor cu drone ale Rusiei Distrugeri majore in Ucraina Video
Bombardamente masive cu drone ale rușilor, la granița României: punctul de frontieră Isaccea, închis. Sursa foto: capturi YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Autoritățile române au anunțat, vineri, că punctul de frontieră Isaccea este închis total din cauza atacurilor cu drone ale Rusiei. Distrugeri majore au avut loc în ultimele ore la granița dintre Ucraina și României.

Bombardamente masive cu drone ale rușilor, la granița României: punctul de frontieră Isaccea, închis

În cursul nopții trecute, luptătorii ucraineni au distrus 25 de drone din cele 33 pe care Rusia le-a lansat din Crimeea. Aparatele de zbor de tip Shahed au fost doborâte în ​​regiunile Odesa, Nikolaev, Harkov, Dnipro, Cherkasi și Jîtomir.

ADVERTISEMENT

Atacul rușilor a avut ca țintă, din nou, granița Ucrainei cu România. Mai multe drone au lovit punctul ucrainean de trecere a frontierei Orlivka. Din cauza acestei situații, traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Isaccea a fost închis total, anunță Garda de Coastă.

Autoritățile au mai transmis, vineri, că din cauza închiderii Punctului de Trecere a Frontierei Isaccea traficul este redirecționat către Galați Rutier. ”Traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlivka).

ADVERTISEMENT

Astfel, traficul pe ieşire este redirecționat către Galaţi Rutier. Cele două bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc”, au precizat polițiștii de frontieră.

La rândul său, primarul din Isaccea, Anastase Moraru, a declarat pentru publicația Info Sud-Estatacurile rusești de vineri dimineață au vizat strict punctul de frontieră vecin, Orlivka, nu și punctele de încărcare cereale. ”O perioadă nu se va mai putea circula prin PTF Isaccea, după ce pontonul de acostare al bacului a fost scufundat”, a mai declarat primarul Anastase Moraru.

ADVERTISEMENT

Atacurile cu drone, vizibile de pe teritoriul României. Imagini postate online

Ultimele atacuri cu drone asupra punctului de frontieră Orlivka de pe partea ucraineană a Dunării au fost vizibile de la Isaccea. Mai mulți localnici le-au filmat şi au postat imaginile pe rețelele de social media.

Serviciul de Frontieră de Stat din Ucraina informează că rușii au atacat cu drone infrastructura de frontieră și portuară a districtului Izmail (regiunea Odesa). Lucrările liniei de feribot ”Orlivka” au fost oprite temporar.

ADVERTISEMENT

Alerta aeriană în regiunea Odesa a durat mai bine de trei ore. Apărătorii ucraineni au distrus trei drone Shahed. Nu au fost victime, însă au existat distrugeri importante. Un hambar a fost avariat și alte 9 camioane au luat foc.

ADVERTISEMENT