News

Grupul de Comunicare Strategică mătură pe jos cu Gabriela Firea. Mesaj dur pentru Primarul Capitalei

19.07.2020 | 19:47
Grupul de Comunicare Strategica matura pe jos cu Gabriela Firea Mesaj dur pentru Primarul Capitalei
ADVERTISEMENT

Grupul de Comunicare Strategică i-a dat o replică dură Gabrielei Firea, în războiul declarațiilor privind modul în care Bucureștiul este afectat, sau nu, de Covid-19.

Gabriela Firea a măturat pe jos cu Nelu Tătaru și cu GSC, acuzând guvernarea că încearcă să creeze panică inutilă în rândul populației.

ADVERTISEMENT

În schimb, Grupul de Comunicare Strategică a negat orice acuză și a pus-o la colț pe Gabriela Firea, responsabilă de „tactici de politizare a crizei sanitare”.

Gabriela Firea e în război cu Grupul de Comunicare Strategică

Respingem astfel de acuzații formulate din rațiuni politice, care au la bază confuzii grave făcute între numărul persoanelor confirmate și numărul persoanelor internate, fără a ține cont de actualul cadru legislativ în vigoare. Omisiunea deliberată a unor instrumente legislative care nu sunt încă operaționale, dar care au făcut obiectul dezbaterilor publice din ultimele zile, arată erorile de construcție logică a afirmațiilor indicate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, respingem și insinuarea referitoare la catalogarea drept „focar” a municipiului București, precum și prezumțiile conspiraționiste enunțate, fără a prezenta vreun element concludent în susținerea afirmațiilor.

Considerăm revoltătoare tacticile de politizare a crizei sanitare, în care este folosită inclusiv contestarea raportărilor oficiale, fapt care încurajează curentele negaționiste și pune în pericol sănătatea cetățenilor.

ADVERTISEMENT

Îndemnăm toți actorii publici să acționeze într-un singur sens, acela de a sprijini personalul medical în misiunea sa, de a întreprinde demersuri administrative în susținerea eforturilor de combatere a răspândirii noului coronavirus și de a contribui la respectarea măsurilor de protecție sanitară”, a transmis GCS.

Grupul de Comunicare Strategică, acuzat că transmite depresie comunitară

Gabriela Firea îi acuzase, în cel mai recent mesaj, pe cei care gestionează criza sanitară că îi cred proști pe oameni și că transmit depresia comunitară.

ADVERTISEMENT

Ministerul sănătății, condus de un membru PNL, a anunțat la prânz, prin comunicatorii-dezinformatori uzuali, că în București au apărut 100 de noi cazuri de pacienți covid 19, de ieri până azi.

Că să vedeți până unde se merge cu manipularea și dezinformarea, iată câteva cifre:

* Spitalul Victor Babeș 10 internări
* Spitalul Colentina 0 internări (sunt așteptați 4 pacienți din țară, anunțați după comunicarea oficială)
* Spitalul Carol Davila 0 internări

Să calculăm: 100 minus cei 10 pacienți de la Victor Babeș = 90 pacienți.

Întrebare: unde sunt cei 90 de pacienți? Unde s-au evaporat? Unde sunt tratați?

S-a anunțat fără echivoc că nu mai sunt locuri la Matei Balș și Marius Nasta. Și dacă se eliberau câteva, prin externări, nu încăpeau 90 de pacienți. Iată o problemă de matematică de clasa a 2-a!

La fel ca și simpla problemă de logică de ieri: câți pacienți s-au internat la Matei Balș, în timpul vizitei oficiale?

Răspuns: Câte ambulanțe scoase din garaj încăpeau în curtea interioară, și puteau intra în cadrul unei fotografii. Știu că ne credeți pe toți proști! Dar nu uitați că suntem mulți!

Cui folosește denigrarea Bucureștiului? Vreți să fugă toți investitorii din Capitala țării? Să se închidă toate ambasadele?

La o populație de peste 4 milioane de locuitori, cei 4 mii de pacienți covid internați în București, în 5 luni, dintre care 60% din județele țării, înseamnă un procent foarte mic. Nici pe departe focar!

Veți da socoteală pentru panica pe care o sădiți în sufletele românilor! Și pentru defăimarea Capitalei! Îi îmbolnaviți de inimă pe oameni! Transmiteți depresie comunitară!”, a răbufnit Firea.

ADVERTISEMENT