Sport

Guardiola, suspect într-o anchetă anti-terorism în Spania. Ce riscă antrenorul

Pep Guardiola, actualul antrenor al lui Manchester City este investigat de guvernul spaniol într-o anchetă anti-tero. Ce riscă fostul tehnician al Barcelonei.
27.11.2023 | 07:30
Guardiola suspect intro ancheta antiterorism in Spania Ce risca antrenorul
Pep Guardiola l-a înțepat pe Mikel Arteta după Manchester City - Tottenham 3-3. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola e pe locul doi în Premier League cu „cetățenii”, la doar un punct de liderul Arsenal, însă are probleme mari în Spania, unde este acuzat că a luat parte la campania TD, „încurajând catalanii să se revolte împotriva statului”.

Pep Guardiola ar putea fi acuzat de terorism și să ajungă în spatele gratiilor

Fostul antrenor al Barcelonei este născut la Santpedor, în centrul Catalunyei și a fost întotdeauna un susținător al independenței catalanilor, fiind chiar implicat activ.

ADVERTISEMENT

Lupta pentru această cauză l-a adus însă în vizorul autorităților spaniole, dar și din Canada, conform site-ului Vozpopuli, știre preluată ulterior și de Marca.

Platforma Tsunami Democratic (TD) este cercetată de Curtea Națională a Spaniei pentru terorism. Fostul mare jucător al Barcelonei apare într-un raport făcut de Garda Civilă pentru statul canadian.

ADVERTISEMENT

Tsunami Democratic are legături în Canada prin compania Tucows Domains Inc, iar anchetatorii de la Ottawa au cerut mai multe informații despre acest dosar.

Ei s-au interesat chiar și de managerul lui Manchester City: „Cine este Josep Guardiola și cum știți că a trimis mesaje în numele lui Tsunami Democratic?”.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola, vizat direct de anchetă: „A încurajat populația catalană să se revolte împotriva statului spaniol”

Garda Civilă spaniolă susține că Tsunami Democratic a pornit „o campanie puternică promovată la cel mai înalt nivel politic și în zone civile pro-independență”. 

Pep Guardiola se face vinovat că a acceptat să fie portavocea TD și că a participat la această acțiune: „Nu a ezitat să-și alăture vocea de Tsunami Democratic, sprijinind cererea acesteia și încurajând populația catalană să se revolte împotriva legii statului spaniol”.

ADVERTISEMENT

Dacă va fi găsit vinovat în urma acestei anchete, Pep Guardiola ar putea chiar să ajungă în spatele gratiilor. Dezvăluirea a apărut în raportul Gărzii Civile, raport pe care Vozpopuli l-a putut citi.

ADVERTISEMENT