Sport

Terry Venables, antrenorul în fața căruia Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni, a murit la 80 de ani

Terry Venables, fostul antrenor al Barcelonei în finala Cupei Campionilor Europeni contra Stelei, a murit la 80 de ani, după o lungă luptă cu boala.
26.11.2023 | 14:46
Terry Venables antrenorul in fata caruia Steaua a castigat Cupa Campionilor Europeni a murit la 80 de ani
A murit legendarul Terry Venables. A fost antrenorul Barcelonei în finala Cupei Campionilor Europeni pierdută cu Steaua.
ADVERTISEMENT

Terry Venables, fostul mare jucător și antrenor englez de fotbal, a murit duminică, 26 noiembrie, la vârsta de 80 de ani. Fostul mare tehnician a fost pe banca Barcelonei la finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, când „catalanii” au cedat la penalty-uri împotriva Stelei.

Terry Venables, antrenorul în fața căruia Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni, a murit la 80 de ani

Anunțul trist al decesului lui Terry Venables a fost făcut de familia regretatului om de fotbal. „Suntem total devastați de pierderea unui soț și tată minunat, care a murit liniștit, după o lungă boală.

ADVERTISEMENT

Am cere ca intimitatea să fie acordată în acest moment incredibil de trist pentru a ne permite să plângem pierderea acestui bărbat minunat pe care am fost atât de norocoși să l-am avut în viața noastră”.

Fost jucător de-a lungul carierei la Chelsea, Tottenham sau QPR, Terry Venables, din postura de selecționer, a condus-o pe Anglia în semifinalele Campionatului European din 1996.

ADVERTISEMENT

„Clubul este extrem de întristat să afle despre dispariția fostului jucător și manager Terry Venables. Cele mai profunde condoleanțe sunt prietenilor și familiei lui Terry în acest moment incredibil de dificil.

În semn de omagiu, vom ține un minut de aplauze înainte de flueirul de start, iar jucătorii noștri vor purta banderole negre în timpul meciului din această după-amiază împotriva lui Aston Villa”, a fost anunțul făcut de Tottenham pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Reacții în lanț după moartea lui Terry Venables

Terry Venables a fost poreclit „El Tel” pentru faptul că a câștigat campionatul Spaniei cu Barcelona din postura de antrenor și a ajuns până în finala Cupei Campionilor Europeni, pierdută de iberici la loviturile de departajare contra Stelei. În 1991, Terry Venables a câștigat Cupa Angliei alături de Tottenham.

Ca jucător, Terry Venables a adunat peste 500 de apariții în tricoul unor echipe, precum Chelsea, Tottenham, Queens Park Rangers și Crystal Palace în perioada 1960-1974. Reacțiile s-au ținut lanț după trecerea în neființă a fostului mare fotbalist și antrenor englez.

ADVERTISEMENT

„Îmi pare rău să aud vestea despre primul meu antrenor la naționala Angliei, Terry Venables. Un om care mi-a dat șansa să joc pentru țara mea și a devenit fără nicio umbră de îndoială antrenorul meu numărul unu al Angliei în toată cariera mea”, a scris Gary Neville pe X.

„Devastat să aud că Terry Venables a murit. Cel mai bun, cel mai inovator antrenor pentru care am avut privilegiul și plăcerea să joc.

El a fost, totuși, mult mai mult decât un simplu manager grozav, era vibrant, fermecător, spiritual, era un prieten. Îmi va fi foarte dor de el. Transmit dragoste și condoleanțe lui Yvette (n.r. soția lui Terry) și familiei. RIP Terry”, a reacționat și Gary Lineker.

ADVERTISEMENT