News

Guvernatorul statului New York a demisionat. Acesta este acuzat că a hărțuit sexual 11 femei

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, a demisionat. El este acuzat că ar fi hărțuit sexual 11 femei.
10.08.2021 | 21:22
Guvernatorul statului New York a demisionat Acesta este acuzat ca a hartuit sexual 11 femei
ADVERTISEMENT

Guvernatorul a fost în fața unei presiuni politice crescânde, președintele Joe Biden, dar și alți membri cerându-i demisia în urma acestui scandal.

Cuomo este un politician democrat care a fost guvernator al New York-ului începând cu anul 2011. Anunțul acestuia a fost publicat la câteva zile după ce procurorul general din al patrulea cel mai populat stat american, Letitia James, a publicat rezultatele unei anchete.

ADVERTISEMENT

Guvernatorul New Yorkului a demisionat. Acesta este implicat într-un scandal în care este acuzat de hărțuirea sexuală a 11 femei

Cuomo a negat încă o dată faptul că ar fi comis vreo acțiune greșită, deși a accentuat faptul că a acceptat “responsabilitatea deplină” pentru ofensarea femeilor prin intermediul unor încercări concepute prost de a fi afectuos sau plin de umor, notează Antena 3.

“Cred că, având în vedere circumstanțele, cel mai bun mod în care pot ajuta acum este dacă fac un pas în spate, și, prin urmare, asta voi face”, a declarat Andrew Cuomo, conform Antena 3, subliniind faptul că demisia sa intră în vigoare în două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Ancheta împotriva guvernatorului a arătat că Cuomo a pipăit, sărutat sau a făcut comentarii sugestive față de femei, incluzând actuali și foști lucrători guvernamentali, dar și că acesta ar fi ripostat împotriva unei femei care l-a acuzat de abatere sexuală.

Kathy Hochul, politician democrat din vestul New York-ului, va prelua funcția de guvernator al statului până la sfârșitul mandatului pe care Andrew Cuomo ar fi trebuit să îl ducă, adică până în decembrie 2022, conform cu prevederile din Constituția statului. Aceasta devine prima femeie care deține acest post.

ADVERTISEMENT

Fostul guvernator, în vârstă de 63 de ani în prezent, a fost ales în trei mandate, în mod similar cu tatăl său, Mario Cuomo, decedat în 2015. Andrew Cuomo a ocupat înainte funcția de secretar al Departamentului de Locuințe și Dezvoltare Urbană din SUA, între anii 1997-2001, în timpul mandatului lui Bill Clinton.

Cuomo a devenit o persoană foarte prezentă în spațiul public anul trecut, în perioada în care pandemia de COVID-19 era la început. Acesta a susținut conferințe de presă cu regularitate, pe măsură ce statul New York a devenit epicentrul Statelor Unite ale Americii în raport cu această criză de sănătate publică.

ADVERTISEMENT
Tags: