News

Guvernul ia în considerare impozitarea tuturor pensiilor. Anunțul ministrului Adrian Câciu

Guvernul ia în considerare impozitarea tuturor pensiilor, nu doar a celor speciale, a lăsat de înțeles ministrul finanțelor Adrian Câciu. Guvernul nu a luat o decizie oficială în acest sens.
22.07.2022 | 09:26
Guvernul ia in considerare impozitarea tuturor pensiilor Anuntul ministrului Adrian Caciu
Toate pensiile din România ar putea fi impozitate. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Invitat în studioul Antena 3, Adrian Câciu a dezvăluit că are nevoie de ”date suplimentare” pentru a prezenta un raport complet, în acest sens, premierului Nicolae Ciucă.

Toate pensiile din România ar putea fi impozitate

Câciu trebuie să îi prezinte soluții lui Ciucă referitor la impozitarea pensiilor. PSD cere impozitarea pensiilor speciale cu până la 50%.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă ia în considerare o impozitare a tuturor pensiilor din România, Câciu a răspuns:

”Cu riscul de a vă dezamăgi, nu voi da acum acest răspuns. Pentru că sunt elemente pe care trebuie să le avem în vedere, mai ales ținând cont de decizia din 2020, a Curții Constituționale, în care contributivitatea nu poate fi afectată din perspectiva impozitării.

De aceea trebuie să ne uităm foarte atent. Răspunsul nu este nici da, nici nu, ne uităm foarte atent. Pentru că implicațiile nu sunt numai fiscale sau economice ci sunt și din perspectivă de constituționalitate și juridică”.

ADVERTISEMENT

”Eu înțeleg din asta, ca jurnalist, că variantele sunt pe masă acum. Sau orice variantă este pe masă acum”, a replicat moderatorul emisiunii, moment în care Câciu s-a abținut să comenteze.

”Și tăcerea este un răspuns!”, a concluzionat jurnalistul, semn că această chestiune sensibilă e departe de a primi un răspuns concret din partea guvernanților.

ADVERTISEMENT

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat, în nenumărate rânduri, că ia în considerare impozitarea pensiilor speciale, chiar și cu 90%.

”Dacă am venit cu şapte proiecte, continuăm să venim cu proiecte în aceeaşi logică, crezând că dacă facem acelaşi lucru o să avem un efect. Știţi că este teoria tâmpitului. Nu vom reuşi. Ori schimbăm sistemul, fiindcă e incorect să ieşi la pensie şi să ai venituri mai mari decât ai avut în activitate. Acolo, părerea mea este că trebuie venit cu impozitare peste 90%, a explicat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Dacă planul de impozitare a pensiilor speciale s-ar pune în aplicare, premierul Nicolae Ciucă ar pierde 3.500 de lei pe lună, lucru descris de FANATIK.

ADVERTISEMENT