News

Guvernul ia în considerare impozitarea tuturor pensiilor. Anunțul ministrului Adrian Câciu

Guvernul ia în considerare impozitarea tuturor pensiilor, nu doar a celor speciale, a lăsat de înțeles ministrul finanțelor Adrian Câciu. Guvernul nu a luat o decizie oficială în acest sens.
22.07.2022 | 09:26
Guvernul ia in considerare impozitarea tuturor pensiilor Anuntul ministrului Adrian Caciu
Toate pensiile din România ar putea fi impozitate. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Invitat în studioul Antena 3, Adrian Câciu a dezvăluit că are nevoie de ”date suplimentare” pentru a prezenta un raport complet, în acest sens, premierului Nicolae Ciucă.

Toate pensiile din România ar putea fi impozitate

Câciu trebuie să îi prezinte soluții lui Ciucă referitor la impozitarea pensiilor. PSD cere impozitarea pensiilor speciale cu până la 50%.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă ia în considerare o impozitare a tuturor pensiilor din România, Câciu a răspuns:

”Cu riscul de a vă dezamăgi, nu voi da acum acest răspuns. Pentru că sunt elemente pe care trebuie să le avem în vedere, mai ales ținând cont de decizia din 2020, a Curții Constituționale, în care contributivitatea nu poate fi afectată din perspectiva impozitării.

De aceea trebuie să ne uităm foarte atent. Răspunsul nu este nici da, nici nu, ne uităm foarte atent. Pentru că implicațiile nu sunt numai fiscale sau economice ci sunt și din perspectivă de constituționalitate și juridică”.

ADVERTISEMENT

”Eu înțeleg din asta, ca jurnalist, că variantele sunt pe masă acum. Sau orice variantă este pe masă acum”, a replicat moderatorul emisiunii, moment în care Câciu s-a abținut să comenteze.

”Și tăcerea este un răspuns!”, a concluzionat jurnalistul, semn că această chestiune sensibilă e departe de a primi un răspuns concret din partea guvernanților.

ADVERTISEMENT

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat, în nenumărate rânduri, că ia în considerare impozitarea pensiilor speciale, chiar și cu 90%.

”Dacă am venit cu şapte proiecte, continuăm să venim cu proiecte în aceeaşi logică, crezând că dacă facem acelaşi lucru o să avem un efect. Știţi că este teoria tâmpitului. Nu vom reuşi. Ori schimbăm sistemul, fiindcă e incorect să ieşi la pensie şi să ai venituri mai mari decât ai avut în activitate. Acolo, părerea mea este că trebuie venit cu impozitare peste 90%, a explicat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Dacă planul de impozitare a pensiilor speciale s-ar pune în aplicare, premierul Nicolae Ciucă ar pierde 3.500 de lei pe lună, lucru descris de FANATIK.

ADVERTISEMENT
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am...
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am vrut să-l supăr”
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească...
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească taxe și impozite. Expert: „Ne-am permite tot ce avem nevoie”
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine:
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine: "Evit, pentru că sunt mult mai scumpe"
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany,...
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany, viaţă de lux! Destinaţia de vis în care îşi va petrece vara
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Un nou sistem de siguranță pentru mașini. Va deveni obligatoriu în iulie
Un nou sistem de siguranță pentru mașini. Va deveni obligatoriu în iulie
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de...
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de la divorț: „Câteodată îți vine să mori”
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze...
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze atunci când a venit în România. Înainte de concert, superstarul a mers să o vadă la azil