Sport

Fostul președinte al Federației Spaniole își vinde casa. Luis Rubiales se pregătește de proces

Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal, își vinde casa din Madrid pentru a avea bani în procesul sărutului forţat.
18.09.2023 | 09:22
Luis Rubiales a sărutat pe gură o jucătoare la festivitatea de premiere. Foto: Twitter - @keepupau
ADVERTISEMENT
18-09-2023
06:28

Rubiales îşi vinde locuinţa din Madrid

Fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, îşi vinde locuinţa de 1,4 milioane de euro din Madrid pentru a face faţă cheltuielilor mari de judecată în cazul sărutului forțat de la Cupa Mondială feminină.

Conform Daily Mail, proprietatea are o piscină şi încălzire prin pardoseală şi este situată în apropiere de centrul oraşului Madrid. Rubiales a cumpărat duplexul în urmă cu un an şi l-a renovat complet.

Rubiales face deja plăţi considerabile în urma unui acord juridic anterior, întrucât îi plăteşte fostei sale soţii 800 de euro pe lună pentru fiecare dintre cele trei fiice ale lor, după separarea cuplului în 2013.

11-09-2023
16:01

Luis Rubiales a demisionat de la Federația Spaniolă

Federația Spaniolă de Fotbal a anunțat că președintele Luis Rubiales și-a depus demisia după scandalul iscat de faptul că a sărutat pe gură o jucătoare după câștigarea titlului mondial.

Conform Marca, Federaţia Spaniolă de Fotbal a confirmat faptul că Luis Rubiales şi-a prezentat demisia. Federaţia a fost informată despre acest lucru printr-o scrisoare adresată lui Pedro Rocha Junco. De asemenea, Rubiales a demisionat şi din funcţia de vicepreşedinte al UEFA.

Luis Rubiales va trebui acum să se apere în instanţă în urma unei plângeri depuse de Jenni Hermoso, jucătoarea pe care a sărutat-o împotriva voinţei ei. Rubiales a prins-o de cap pe Hermoso şi a sărutat-o pe buze în timpul ceremoniei de decernare a medaliilor care a urmat victoriei Spaniei cu 1-0 în faţa Angliei în finala Cupei Mondiale feminine, la 20 august.

Hermoso a declarat că nu a vrut să fie sărutată şi că s-a simţit ”vulnerabilă şi victimă a unei agresiuni”. Rubiales, care a refuzat până acum să demisioneze în ciuda presiunilor mari, a declarat că sărutul a fost ”spontan, reciproc, euforic şi consensual”.

25-08-2023
20:56

81 de jucătoare amenință cu retragerea

După ce președintele federației spaniole a refuzat să își dea demisia, jucătoarele s-au mobilizat și au înaintat o petiție împotriva sa. Astfel, 81 de fotbaliste amenință că nu se vor mai prezenta la loturile naționale, potrivit Mundo Deportivo.

Prin urmare, toate campioanele mondiale au decis că se retrag dacă Luis Rubiales nu își dă demisia de onoare: „După ce s-a întâmplat la Campionatul Mondial, dorim să anunțăm că vom refuza să ne mai prezentăm la echipa națională.

Dorim să încheiem această declarație cerând schimbări reale, atât sportive, cât și structurale, care să ajute echipa națională să continue să crească, pentru a transmite acest mare succes generațiilor viitoare. 

Ne umple de tristețe faptul că un astfel de eveniment inacceptabil reușește să păteze cel mai mare succes sportiv al fotbalului feminin spaniol”, se anunță în textul petiției. 

25-08-2023
12:43

Luis Rubiales nu vrea să își dea demisia

Președintele Federației Spaniole de Fotbal s-a răzgândit și nu va mai demisiona din funcție, deși a fost aspru criticat de opinia publică: „A fost spontan, reciproc, euforic şi consimţit, care este de fapt cheia tuturor criticilor. A fost consimţit, jucătoarea a ratat un penalty şi eu am o relaţie grozavă cu toate jucătoarele, suntem o familie de mai bine de o lună şi am avut momente afectuoase în această perioadă”.

Oficialul nu s-a oprit aici și a spus clar și răspicat: „Nu o să demisionez! Nu-mi dau demisia”, în fața tuturor președinților de cluburi din Spania, notează As.com

25-08-2023
07:07

Președintele Federației Spaniole va demisiona după „scandalul sărutului” de la Mondialul feminin

Președintele Federației Spaniole a anunțat că va demisiona din funcția pe care a ocupat-o timp de 5 ani, după presiunile exercitate asupra sa în urma scandalului cu sărutul jucătoarei de la echipa națională.

Luis Rubiales, în vârstă de 46 de ani, a luat decizia după gestul pe care l-a făcut la Campionatul Mondial feminin. Fostul președinte a sărutat-o pe Jenni Hermoso, fără acordul jucătoarei în timpul ceremoniei de decernare a medaliilor. Acest lucru a provocat un val de critici din partea oamenilor din fenomenul sportului, dar și din mediul politic.

Președintele Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, este în centrul unui scandal monstru. Șeful fotbalului iberic a sărutat pe gură o jucătoare la festivitatea de premiere, după ce Spania a devenit campioană mondială la fotbal feminin.

Decizia Federației Spaniole, după ce președintele a sărutat pe gură o jucătoare

Federația Spaniolă a luat o primă decizie, după scandalul imens provocat de Luis Rubiales, care a sărutat-o pe gură pe Jenni Hermoso la festivitatea de premiere după finala Cupei Mondiale, Spania – Anglia 1-0.

ADVERTISEMENT

RFEF a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că va organiza o adunare generală extraordinară, în regim de urgență, pentru a pune pe masă incidentul provocat de gestul lui Luis Rubiales, președintele forului.

Întâlnirea va avea loc vineri, de la ora 12:00, ora locală. „Având în vedere ultimele evenimente petrecute în timpul ceremoniei de premiere a Campionatului Mondial Feminin cucerit de selecţionata spaniolă duminica trecută la Sydney, dorim să vă informăm că sunt deschise procedurile interne ale Federaţiei referitoare la chestiunile de integritate, precum şi restul protocoalelor aplicabile”, se arată în comunicatul emis de RFEF.

ADVERTISEMENT

Luis Rubiales

Guvernul îi cere demisia președintelui Federației Spaniole

Deși a recunoscut că a greșit și și-a cerut scuze printr-o declarație video trimisă către federație, Luis Rubiales nu ia în calcul să demisioneze, conform cotidianului spaniol AS. Totuși, șeful fotbalului din Spania are de înfruntat presiuni uriașe venite dinspre Guvern.

Atât premierul spaniol Pedro Sanchez, care a descris gestul ca fiind „inacceptabil”, cât și ceilalți miniștri, au solicitat public demisia lui Luis Rubiales. „Cu siguranță am greșit, trebuia să recunosc. A fost fără rea-credință, într-un moment de maximă efuziune”, a declarat președintele RFEF.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Guvernul spaniol poate face sesizare prin Ministerul Justiției la Tribunalul Administrativ pentru Sport (TAD), iar în final, aceste demersuri s-ar putea solda cu excluderea lui Luis Rubiales din funcție, în cazul în care, președintele RFEF nu va demisiona.

Reacția jucătoarei sărutate pe gură de președintele Federației Spaniole: „Avem o relaţie excelentă”

Jenni Hermoso este cea mai bună marcatoare din istoria naționalei Spaniei, dar și în tricoul Barcelonei. „Decarul” noii campioane mondiale la fotbal feminin a vorbit despre gestul președintelui RFEF la adresa sa și a tratat subiectul cu maximă lejeritate.

ADVERTISEMENT

„Eh, dar nici nu mi-a plăcut! Un gest total spontan din cauza imensei bucurii generate de victoria la Cupa Mondială. Preşedintele şi cu mine avem o relaţie excelentă, comportamentul său cu noi a fost perfect şi a fost doar un gest de afecţiune şi de mulţumire”, au fost cuvintele lui Jenni Hermoso.

ADVERTISEMENT