Sport

Germania a anunţat selecţionerul pentru Euro 2024. Cine îi ia locul lui Hansi Flick

Hansi Flick a fost demis de la naționala Germaniei, după cinci meciuri fără victorie în amicale. Nemţii au anunţat că Julian Nagelsmann va conduce Mannschaft-ul la Euro 2024.
22.09.2023 | 15:42
Germania a anuntat selectionerul pentru Euro 2024 Cine ii ia locul lui Hansi Flick
Hansi Flick a fost demis de la naționala Germaniei. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
22-09-2023
12:46

Julian Nagelsmann, noul selecţioner al Germaniei!

Julian Nagelsmann este noul selecţioner al Germaniei. Fostul antrenor al lui Bayern îi ia locul lui Hansi Flick şi va conduce “Mannschaft-ul”, la Euro 2024, turneul organizat de nemţi:

“Bine ai venit Julian Nagelsmann. Suntem încântaţ să confirmăm că Julian va conduce echipa naţională ca selecţioner la Campionatul European din Germania, anul următor”, se arată în comunicatul nemţilor.

 

Hansi Flick a fost demis de la naționala Germaniei cu mai puțin de un an până la Campionatul European. Campioana mondială din 2014 este calificată direct la turneul final în calitate de țară gazdă și nu evoluează în preliminarii. Nemții nu au mai câștigat un meci din luna martie.

Hansi Flick, demis de la naționala Germaniei

Hansi Flick nu mai este selecționerul Germaniei. Federația Germană de Fotbal a luat decizia radicală la o zi după înfrângerea usturătoare a nemților, scor 1-4 cu Japonia într-un amical desfășurat la Wolfsburg.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Germania a înregistrat cinci meciuri consecutive fără victorie (patru înfrângeri și o remiză) în amicale. Ultima victorie a nemților a avut loc pe 25 martie, tot într-un amical, scor 2-0 cu Peru. La Cupa Mondială din Qatar, Germania a înregistrat o eliminare rușinoasă în faza grupelor.

Până la desemnarea unui nou selecționer, naționala Germaniei va fi pregătită de antrenorul interimar Rudi Voller. Marți, 12 septembrie, Germania va disputa un meci tare de pregătire contra Franței.

ADVERTISEMENT

Rezultatele din amicale i-au fost fatale lui Hansi Flick

Hansi Flick părăsește banca naționalei Germaniei după 25 de meciuri, la doi ani după numire. În ultimele cinci meciuri amicale, Germania a pierdut cu Belgia (2-3), Polonia (0-1), Columbia (0-2), Japonia (1-4) și a remizat cu Ucraina (3-3).

„Doar patru victorii în ultimele 17 partide și o eliminare rușinoasă din grupe la Cupa Mondială din Qatar: Hansi Flick este cel mai slab antrenor din toate timpurile.

ADVERTISEMENT

Norocul nostru că suntem gazde și suntem calificați automat la EURO 2024, altfel nu am fi ajuns acolo”, au scris jurnaliștii germani după înfrângerea cu Japonia, scor 1-4.

Bernd Neuendorf, președintele Federației Germane de Fotbal, a explicat motivele pentru care Hansi Flick a fost demis de la naționala Germaniei. Oficialul neamț consideră că echipa națională are nevoie de un nou impuls.

ADVERTISEMENT

„Una dintre cele mai dificile decizii”

 „Comitetele au fost de acord că echipa națională de seniori masculin are nevoie de un nou impuls după rezultatele recente dezamăgitoare. Trebuie să ne uităm la Campionatul European cu optimism și încredere în propria noastră țară.

Pentru mine personal, este una dintre cele mai dificile decizii din timpul petrecut în funcție de până acum. Pentru că îl apreciez pe Hansi Flick și pe antrenorii săi asistenți ca experți și oameni în fotbal. Dar succesul sportiv este prioritatea principală pentru DFB. Prin urmare, decizia a fost inevitabilă”, a declarat Bernd Neuendorf, pentru site-ul oficial al DFB.

ADVERTISEMENT
Tags: