News

Haos total în Rusia din cauza COVID-19! Spitalele sunt sufocate de pacienți, ambulanțele aduc cazuri pe bandă rulantă

12.04.2020 | 13:48
Haos total in Rusia din cauza COVID19 Spitalele sunt sufocate de pacienti ambulantele aduc cazuri pe banda rulanta
ADVERTISEMENT

Haos total în Rusia din cauza COVID-19! Sistemul medical este depășit, în condițiile în care spitalizările înregistrează o creştere puternică la Moscova. De altfel, în prima zi a weekendului, zeci de ambulanţe au format o coadă în faţa unui spital care tratează pacienţi infectaţi cu coronavirus, în apropierea Moscovei.

Haos total în Rusia din cauza COVID-19!

De remarcat cp  2.186 de oameni au fost confirmaţi cu  noul virus în ultimele 24 de ore. Se întâmplă lucrul acesta, deşi Moscova, dar şi alte regiuni din Rusia se află în carantină de aproape două săptămâni pentru a limita răspândirea.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că până la finalul lunii martie, autorităţile ruse au negat că ar exista vreo epidemie în ţară şi au spus că situaţia se află sub control.

Spitalele sunt sufocate de pacienți, ambulanțele aduc cazuri pe bandă rulantă

Înttre timp, zeci de ambulanţe au format o coadă în faţa unui spital care tratează pacienţi infectaţi cu coronavirus, în apropierea Moscovei.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, unul dintre şoferii de ambulanţă a declarat că a aşteptat 15 ore în coadă pentru a aduce un pacient suspectat că ar putea fi infectat.

„Situaţia în Moscova şi Sankt Petersburg, dar mai ales în Moscova, este destul de tensionată, în condiţiile în care numărul bolnavilor creşte”, a anunţat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dimitri Peskov.

ADVERTISEMENT

În acest moment, numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus din Rusia a urcat la 15.770. Mai trebuie specificat că până la această oră, autorităţile au raportat 130 de decese cauzate de coronavirus.

Și în cazul Rusiei, apogeul focarului de coronavirus încă nu a fost atins. Oficialii din domeniul sănătăţii au afirmat că se aşteaptă ca acest lucru să fie atins la finalul acestei luni.

ADVERTISEMENT

„Nu suntem încă la vârf , ci undeva la baza vârfului şi nici măcar la mijloc. Ca prognostic, singurul lucru pe care îl voi spune este că avem o provocare serioasă în faţa noastră”, a adăugat primarul Moscovei.

 

 

ADVERTISEMENT