Fotbal international

Harry Kane nu va purta banderola “curcubeu” la Anglia – Iran! FIFA amenințase că va lua galben cum pune piciorul pe teren!

Anglia - Iran, al doilea meci de la Campionatul Mondial din Qatar, pornește cu tensiuni între federația britanică și FIFA în legătură cu banderola "curcurbeu" a lui Harry Kane.
21.11.2022 | 11:55
Harry Kane nu va purta banderola curcubeu la Anglia  Iran FIFA amenintase ca va lua galben cum pune piciorul pe teren
Harry Kane nu renunță la banderola "curcubeu" pe care a purtat-o și la ultimele meciuri ale Angliei. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
21-11-2022
10:39

Harry Kane nu va purta banderola "curcubeu". FIFA nu a cedat presiunilor

Federațiile din Anglia, Țara Galilor, Belgia, Elveția, Olanda, Danemarca și Germania au anunțat printr-un comunicat comun că renunță la ideea de a purta banderole “curcubeu”. “FIFA ne-a explicat foarte clar că vor fi sancțiuni sportive în cazul în care vom insista”, se notează în anunț.

Astfel, Harry Kane nu va purta banderola “curcubeu” la Anglia – Iran, luni, de la ora 15:00. La fel ca și Van Dijk și Bale pentru celelalte partide programate luni.

316013104_681237350058618_3609801812018792515_n
Kane nu va purta „banderola curcubeu” la Mondiale

Este cel mai dezechilibrat joc de la Campionatul Mondial, conform cotelor de piață, dar se anunță cu adevărat incendiar încă din primul minut. Ba chiar și înainte de fluierul de start. Anglia – Iran, de la ora 15:00, s-a transformat într-un duel care depășește cu mult sfera fotbalului.

Va purta Harry Kane banderola curcubeu la Anglia – Iran, de la ora 15:00? FIFA amenință că jucătorul ar putea primi galben chiar și înainte de fluierul de start

Media britanică a fost motorul din spatele numeroaselor acuzații la adresa organizării World Cup 2022 în zonă arabă. De la mită, la nerespectarea drepturilor omului, până chiar la “miile de imigranți care și-au pierdut viața pe șantierele din Qatar pentru turneul final”.

ADVERTISEMENT

În acest context, debutul Angliei la Mondial, împotriva Iranului, se anunță unul foarte tensionat. Iar căpitanul Harry Kane este gata să inflameze și mai mult spiritele și să continue lupta împotriva discriminării minorităților.

Kane a anunțat în conferință de presă că nu va renunța la banderola “curcubeu”, prin care susține comunitatea LGBT, indiferent de eventuale repercusiuni din partea FIFA. O chestiune în care nici forul care conduce fotbalul mondial nu pare dispus să facă pași în spate.

ADVERTISEMENT

Variantă halucinantă avansată de The Sun înainte de Anglia – Iran: “Lui Kane i-ar putea fi smulsă banderola curcubeu de la mână”

The Sun anunță că oficiali ai FIFA s-au întâlnit cu omologi de la FA și au discutat despre inițiativa lui Kane de a susține “comunitatea curcubeu” la partida de luni de la Doha. Orice astfel de gest ar urma să fie pedepsit de arbitru cu cartonaș galben chiar înainte de start, a fost mesajul FIFA. În vreme ce FA a transmis că este gata să își asume orice risc.

BBC a făcut deja calculele pentru această eventualitate. În cel mai bun caz, Kane ar urma să fie suspendat pentru ultimul meci din grupă, chiar împotriva Țării Galilor. Asta desigur, în cazul în care lucrurile nu merg mai rău pentru atacantul lui Spurs, care ar risca să fie și eliminat dacă mai primește vreun galben pe parcursul meciurilor.

ADVERTISEMENT

Cei de la The Sun merg chiar mai departe și lansează o ipoteză cu adevărat șocantă. Banderola “curcubeu” i-ar putea fi smulsă cu forța lui Harry Kane, în cazul în care acesta va refuza în mod repetat să renunțe la ea.

Luni continuă problemele cu banderola curcubeu și la Senegal – Olanda și SUA – Țara Galilor. Bale și Van Dijk susțin și ei cauza LGBT. Lloris a dat înapoi

Luni, ziua a doua de la World Cup 2022, problema banderolei curcubeu va continua și după duelul dintre Anglia și Iran. Situația va rămâne tensionată și pentru celelalte partide ale zilei: Senegal – Olanda și SUA – Țara Galilor. Atât olandezii cât și galezii au anunțat că susțin cauza LGBT și vor purta banderole curcubeu. Virgil van Dijk, respectiv Gareth Bale ar urma să fie în centrul atenției, din postura de căpitani.

ADVERTISEMENT

În timp ce Harry Kane rămâne ferm pe poziție, colegul său de la Spurs, Hugo LLoris, căpitanul Franței, și-a ajustat opiniile. Lloris a anunțat că nu va insista să poarte banderola curcubeu la meciurile din Qatar și va alege să respecte cultura gazdelor.

“Am fost foarte clari ca echipă, ca staff și ca federație că vrem să purtăm banderola ‘One Love’. Știu că există discuții între FIFA și FA și sunt convins că va exista o decizie până la ora meciului. Noi ne-am exprimat clar: vrem să o purtăm!” (Harry Kane, căpitanul Angliei)

 

“În Franța, când primim străini, ne dorim ca ei să ne respecte tradițiile și cultura. Asta voi face și eu pe perioada șederii mele în Qatar, foarte simplu. Pot fi de acord sau nu cu ideile lor, dar trebuie să arăt respect” (Hugo LLoris, căpitan Franța)

15:00 este ora de start a partidei Anglia – Iran, care se dispută la Doha, în grupa B de la Campionatul Mondial

ADVERTISEMENT