Sport

Harry Kane și Bernardo Silva au scris istorie în Arsenal – Bayern și Real Madrid – Manchester City. Ce recorduri au bifat cele două staruri în UEFA Champions League

Harry Kane și Bernardo Silva au marcat în Arsenal - Bayern, respectiv Real Madrid - Manchester City. Ce recorduri au bifat cei doi fotbaliști de top.
09.04.2024 | 23:38
Harry Kane si Bernardo Silva au scris istorie in Arsenal  Bayern si Real Madrid  Manchester City Ce recorduri au bifat cele doua staruri in UEFA Champions League
Harry Kane și Bernardo Silva au scris istorie marți seară în UEFA Champions League. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Primele reprize ale meciurilor Arsenal – Bayern Munchen și Real Madrid – Manchester City au fost extrem de dinamice. Atât Harry Kane, cât și Bernardo Silva au marcat pentru echipele lor și au scris istorie în cea mai tare competiție inter-cluburi din Europa.

Harry Kane a scris istorie după golul din Arsenal – Bayern

Harry Kane a revenit la Londra din postura de jucător al lui Bayern Munchen pentru a o înfrunta pe fosta rivală din Premier League, Arsenal. Fostul fotbalist de la Tottenham a înscris în minutul 32 al meciului de pe Emirates Stadium.

ADVERTISEMENT

Atacantul britanic a fructificat fără emoții de la punctul cu var. Cu golul înscris marți seară în poarta lui Arsenal, Harry Kane a ajuns la 15 goluri în 20 de meciuri contra „tunarilor”. Trupa lui Mikel Arteta este „victima” favorită a atacantului de 30 de ani.

Totodată, Harry Kane a ajuns la 6 goluri marcate pe Emirates Stadium și a devenit jucătorul care înscrie cele mai multe goluri pe acest stadion din postura de oaspete. Arsenal deschisese scorul în minutul 12 prin Saka. Pentru Bayern Munchen a marcat și Serge Gnabry în minutul 18.

ADVERTISEMENT

Bernardo Silva a bifat o performanță incredibilă în Real Madrid – Manchester City

Startul meciului Real Madrid – Manchester City a fost de-a dreptul furtunos. „Cetățenii” au deschis rapid scorul prin Bernardo Silva. Internaționalul portughez a punctat pe tabelă după doar 108 secunde.

Astfel, golul lui Bernardo Silva din meciul cu Real Madrid este al doilea cel mai rapid marcat de o echipă oaspete pe Santiago Bernabeu. Recordul este deținut de Mario Mandzukic care a marcat în 2018 pentru Juventus după doar 77 de secunde, potrivit OptaJoe.

ADVERTISEMENT

„Galacticii” au reușit să întoarcă scorul de pe tabelă rapid. Camavinga a înscris în minutul 12 cu un șut deviat, în timp ce două minute mai târziu Rodrygo și-a trecut numele pe lista marcatorilor după o pasă genială a lui Vinicius Jr.

Real Madrid – Manchester City a intrat în istoria UEFA Champions League.

Real Madrid – Manchester City a devenit doar al doilea meci din fazele eliminatorii ale UEFA Champions League în care s-au marcat 3 goluri în doar 14 minute. Recordul este deținut de Manchester City – Tottenham (2-2 în 11 minute).

ADVERTISEMENT

Phil Foden și-a trecut numele pe lista marcatorilor în minutul 66. Internaționalul englez a înscris la vinclu cu un șut spectaculos de la marginea careului. Jucătorul care evoluează în extrema dreaptă are o cotă de piață de 130 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT