Premier League

Harry Maguire, starul lui Manchester United, arestat în Grecia. Fotbalistul și-a aflat sentința

25.08.2020 | 20:25
Harry Maguire starul lui Manchester United arestat in Grecia Fotbalistul sia aflat sentinta
ADVERTISEMENT

Manchester United a pierdut semifinala Europa League în faţa Sevillei, după un meci în care şi-a creat mari ocazii de gol, însă nu l-a putut învinge decât o dată, din penalty, pe excelentul portar Bounou, autor a cel puţin patru intervenţii incredibile.

După încheierea aventurii europene jucătorii lui Ole Gunnar Solskjaer au primit câteva binemeritate zile de vacanţă, mai ales că după încheierea sezonului de Premier League, în care „diavolii roşii” au terminat pe treapta de bronz, nu a fost loc de prea multă relaxare, urmând campania de Europa League.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai scumpi jucători din lot, fundaşul central Harry Maguire, pentru care Manchester United a plătit 85 de milioane euro lui Leicester vara trecută, şi-a ales ca loc de vacanţă Grecia, staţiunea Mikonos, unde a plecat însoţit de prietena sa, Fern Hawkins.


UPDATE, 25 august, ora 20:26 / Căpitanul echipei Manchester United, Harry Maguire, a primit o condamnare cu suspendare de 21 de luni și 10 luni, după incidentul în urma căruia a fost arestat în Mykonos.

ADVERTISEMENT

Conform BBC, el a fost găsit vinovat, alături de fratele său Joe și de un prieten, Christopher Sharman, pentru lovituri repetate, tentativă de mită, violenţă împotriva unui angajat public şi insulte.

Pedeapsa va deveni aplicabilă în cazul în care internaționalul englez va recidiva în următorii trei ani. Avocații jucătorului au anunțat că vor face apel la această decizie, deoarece Maguire se consideră nevinovat.

ADVERTISEMENT

UPDATE 22 august, 12:10 / Bătaia în care a fost implicat Harry Maguire, fundaşul lui Manchester, a fost filmată şi postată pe internet de un turist aflat în zonă. Clubul englez a anunţat că este deja la curent cu faptele petrecute în Grecia.

„Clubul are cunoştinţă de presupusul incident în care a fost implicat Harry Maguire, în Mykonos, noaptea trecută. Harry a fost contactat şi el cooperează total cu autorităţile din Grecia. În acest moment nu vom mai face comentarii“, se arată în comunicatul lui Manchester United.

ADVERTISEMENT

Ştirea iniţială, 21 august, 14:00

Harry Maguire, implicat într-un incident cu turişti englezi

Cei doi au postat o mulţime de imagini din voiajul lor, simţindu-se foarte bine într-o ţară pe care Maguire o are pe lista preferinţelor pentru vacanţe. Însă seara de joi s-a încheiat cu ghinion pentru internaţionalul englez, care a ajuns la o secţie de poliţie, în urma unei altercaţii cu un grup de turişti englezi.

Nu este foarte clar ce a generat incidentul, ce anume au făcut acei oameni pentru a-l enerva în asemenea hal pe Maguire, care a sărit la bătaie şi nu s-a potolit nici la apariţia poliţiştilor, faţă de care a opus serioasă rezistenţă, ceea ce în final a dus la arestarea fotbalistului.

The Sun oferă un filmuleţ cu Maguire într-un bar

Evident, incidentul a ajuns rapid şi în atenţia oficialilor clubului englez, care s-au văzut nevoiţi să posteze o informaţie legată de acest subiect, delimitându-se de cele petrecute, dar ţinând să precizeze că, odată ajuns la secţia de Poliţie, jucătorul şi-a schimbat complet atitudinea, devenind foarte cooperant cu oamenii legii.

Tabloidul The Sun oferă unele imagini şi un filmuleţ dintr-un local din Mikonos, unde se aflau Maguire şi iubita sa şi unde un grup de tineri cântau ca suporteri, dar nu este clar pentru ce echipă făceau acest lucru. Maguire a zâmbit în stânga şi în dreapta, a răspuns jovial, după care a ales să părăsească localul, aşa încât nu se ştie dacă acesta este momentul care a precedat incidentul sau s-a petrecut în alt club.

Va lua, cel mai probabil, o amendă

Maguire a fost prezent şi la petrecerea dată de ziua sa la Mikonos de jucătorul de snooker Judd Trump şi părea a se distra de minune. El a manifestat disponibilitate inclusiv faţă de posibilii suporteri ai lui United care i-au cerut să facă o fotografie.

La poliţie au ajuns şi ceilalţi englezi implicaţi în conflict. Incidentul nu a durat mult, însă suficient ca să fie alertată poliţia, care i-a prins încă în toiul faptelor. Cel mai probabil va urma o amendă, o nimica toată pentru fotbalist, neplăcut fiind doar faptul că s-a aflat repede şi s-a şi răspândit pe reţelele de socialiazare.

ADVERTISEMENT