Sport

Hațegan, schimbat în ultimul moment de la Voluntari – Farul. Care e motivul

Ovidiu Hațegan a fost înlocuit în ultimul moment de la centru în meciul dintre FC Voluntari și Farul. De ce s-a luat această decizie.
25.11.2023 | 17:23
Hategan schimbat in ultimul moment de la Voluntari  Farul Care e motivul
Ovidiu Hațegan a revenit în arbitraj în acest sezon după ce a suferit un infarct. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan trebuia să fie arbitrul partidei Voluntari – Farul Constanța, însă a fost înlocuit în cele din urmă cu Marcel Bîrsan, cel care iniţial era arbitru VAR.

Ovidiu Hațegan, retras în ultima clipă de la meciul FC Voluntari – Farul Constanța

Ovidiu Hațegan a suferit o toxiinfecție alimentară și nu a mai putut să fie pe teren la meciul din etapa a 17-a din SuperLiga. Comisia Centrală a Arbitrilor a luat decizia să îl scoată din camera VAR pe Bîrsan și să îl pună la centru, a anunțat FRF:

ADVERTISEMENT

Delegat inițial la centru la partida dintre FC Voluntari și Farul Constanța, din etapa 17 a Superligii, Ovidiu Hațegan a fost înlocuit de Comisia Centrală a Arbitrilor în urma unei toxinfecții alimentare. Astfel, jocul programat sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 17:30, va fi arbitrat de Marcel Bîrsan, care inițial era arbitrul VAR al partidei. Rolul lui Bîrsan în camera VAR a fost preluat de Sorin Costreie”.

Cel mai bun arbitru român ajunsese în București vineri seara, 24 noiembrie, iar în dimineața meciului nu s-a simțit deloc bine, fiind nevoit să anunțe la CCA că nu este capabil să arbitreze Voluntari – Farul.

ADVERTISEMENT

În locul lui Marcel Bîrsan, în camera VAR a fost desemnat Sorin Costreie, ajutat de Cosmin Vătămanu. În ciuda Asistenții au rămas aceeași: Mircea Grigoriu, din București, și Ciprian Danșa, din Satu Mare, iar observatorii partidei sunt: Marcel Savaniu și Romulus Chihaia.

Ovidiu Hațegan a revenit pe teren în acest sezon după mai bine de un an de absență

Ovidiu Hațegan a început să arbitreze din nou în acest sezon, după ce sezonul precedent a fost doar în camera VAR. În 2022 a suferit un infarct care l-a scos din circuit mai bine de un an.

ADVERTISEMENT

„Arbitrajul este viața mea, dar asta nu înseamnă că îl pun mai presus de familie sau de propria viață. Așa că am revenit doar după ce am simțit că sunt în stare și după ce medici foarte buni din România și din străinătate mi-au dat OK-ul”, explica arădeanul în vârstă de 43 de ani.

Hațegan a revenit la centru și în cupele europene în luna octombrie, când a arbitra meciul FC Lugano – Club Brugge 1-3 din grupele Conference League, fiind unul dintre cei mai apreciați arbitri români la nivel înalt.

ADVERTISEMENT