Fotbal intern

Hermmanstadt – Dinamo 0-2 în Liga 1. Fără bani în conturi, cu 3 puncte pe teren

13.01.2021 | 20:48
Hermmanstadt  Dinamo 02 in Liga 1 Fara bani in conturi cu 3 puncte pe teren
ADVERTISEMENT

Hermannstadt – Dinamo 0-2. Dinamo a revenit mai puternică din pauza competițională. Roș-albii au câștigat cu 2-0 și au urcat pe locul 8, la două lungimi de play-off. Golurile echipei lui Jerry Gane au fost marcate de Fabbrini (29) și de Nemec (34). De cealaltă parte, Hermmanstadt e la retrogradare, pe loc de baraj, cu 15 puncte, la fel ca FC Voluntari și Poli Iași.

Hermmanstadt – Dinamo 0-2 (Fabbrini 29, Nemec 34) Vezi aici cele mai importante faze

Min. 82 – Ocazie de 3-0 a lui Sorescu, dar mingea ocolește poarta lui Cristiano Figuiredo.

Min. 46 – A început repriza a doua! Ocazie mare de gol a gazdelor. Sîntean e blocat in extremis de Bejan.

ADVERTISEMENT

Min. 33 – GOOOL!!! Sibienii sunt făcuți șah mat. Nemec înscrie din centrarea lui Sorescu.

Min. 29 – GOOOL!!! Dinamo deschide scorul prin Diego Fabbrini! E primul gol al italianului pentru roș-albi în campionat.

Min. 15 – Vodă își încearcă norocul cu un șut de la aproximativ 20 de metri, dar mingea se duce departe de poarta lui Eșanu.

ADVERTISEMENT

Min. 1 – A început meciul de la Sibiu!

Echipele de start pentru Hermannstadt – Dinamo

Hermannstadt: Figueiredo – Vodă (Sîntean 46), Diarrassouba (Alhassan 46), Stoica, Opruţ – I. Petrescu (Mățel 74), Dâlbea, Addae – Mayoral, Karanovic (Aralica 75), Joalisson (Buzan 46). Antrenor: Ruben Albes. Rezerve: I. Pop, Măţel, Sîntean, Buzan, Alhassan, Pires, C. Popescu, Aralica, Scarlatache.

Dinamo: Eşanu – Sorescu, Bejan, Ehmann, A. Radu – Fabbrini, Răuţă, V. Achim (Măgureanu 54), Anton, Bani (Mihaiu 82) – Nemec (Borcea 88). Antrenor: Ionel Gane. Rezerve: A. Mitrovic, Cl. Stan, Gol, Creţu, V. Borcea, Mihaiu, Blejdea, Măgureanu.

ADVERTISEMENT

La acest moment, Hermannstadt ocupă locul 14 în clasament, cu 15 puncte, acest loc însemnând un meci de baraj cu ocupanta locului 3 din play-off-ul de promovare din Liga 2. Sibienii au în ultimele 5 etape doar o victorie, 3-2 cu FC Voluntari, şi un egal cu FC Argeş, în rest numai eşecuri.

Dinamo se află pe poziţia a 11-a, dar cu un singur punct mai mult decât Hermannstadt. „Câinii” ar mai avea şanse să se bată la play-off, dacă situaţia financiară s-ar rezolva şi ar exista siguranţa achitării restanţelor salariale către fotbaliștii care încă nu au plecat. Altfel, sunt şanse mari ca până pe 15 februarie, încheierea perioadei de mercato la noi, să mai rămână doar o parte dintre jucătorii formaţi în pepiniera clubului.

ADVERTISEMENT

ora 19:00 Hermannstadt – Dinamo

Echipele probabile

  • Hermannstadt: Cristiano – Vodă, Viera, I. Stoica, Opruț – Dâlbea, Addae – Buzan, Mayoral, Jo Santos – Sîntean. Antrenor: Ruben Albes
  • Dinamo: Eșanu – Sorescu, Bejan, Ehmann, A. Radu – Răuță, P. Anton, Gol – V. Borcea, Nemec, Fabbrini. Antrenor: Ionel Gane

Hermannstadt – Dinamo Live Stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Partida Hermannstadt – Dinamo se joacă miercuri, 13 ianuarie, de la ora 19:00, pe stadionul din Mediaş şi va fi condusă de arbitrul Adrian Cojocaru. Meciul este televizat pe posturile Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus, dar îl puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Hermannstadt îl are încă pe bancă pe spaniolul Ruben Albes, însă scaunul acestuia se clatină rău şi nu este exclus ca un alt eşec să îi fie fatal. Sibienii s-au despărţit de câţiva jucători, dar urmăresc să îşi întărească lotul şi au făcut deja două achiziţii, un atacant din fostul spaţiu iugoslav şi un fundaş ghanez.

Echipa a jucat deja un meci în 2021, pierzând restanţa de la Ovidiu, în faţa Viitorului, cu scorul de 2-1, după ce însă Sibiul a fost echipa care a deschis scorul în primele minute. Practic, acest meci vine la trei zile după cel de la Ovidiu, ceea ce reprezintă clar un dezavantaj pentru oamenii lui Ruben Albes în raport cu Dinamo, care are jucătorii odihniţi.

Dinamo, fără victorie în deplasare cu Hermannstadt. „Câinii” au probleme mari de lot

La Dinamo însă este foarte greu de conturat un prim unsprezece, pentru că nu se ştie de la o zi la alta ce jucători mai pot pleca, sătui de promisiunile lui Pablo Cortacero şi a celor din anturajul său. Aşa încât a spune cine va fi pe teren miercuri seară este un adevărat rebus şi în funcţie de efectivul pe care îl va putea încropi vor fi şanse reale sau nu pentru „câini”.

Ultimul care s-a săturat de promisiunile neonorate ale conducătorilor spanioli este portarul Tomas Mejias. Acesta nici măcar nu a făcut deplasarea pentru meciul cu Hermannstadt, astfel că în locul său va fi titularizat Mihai Eșanu, un goalkeeper care are doar 45 de minute jucate în Liga 1 în acest sezon.

Nici la capitolul meciuri directe cu Hermannstadt gazdă, lucrurile nu stau prea bine pentru dinamovişti. Au pierdut o dată cu 4-2 şi în alte două rânduri au terminat la egalitate, deci niciodată nu au reuşit să obţină victoria pe terenul echipei de malurile Cibinului.

Pentru bookmakeri, avem de-a face cu un meci extrem de echilibrat, echilibrul fiind şi mai accentuat de faptul că jocul nu are loc la Sibiu, ci pe teren neutru, deşi prea puţin conta atâta vreme cât spectatorii nu au acces pe stadioane. 2,25 este cota pentru victoria lui Hermannstadt, faţă de 3,10 cât a primit Dinamo. Mai sigură ar fi varianta cu total goluri, cu o cotă de 1,45 pentru total goluri 2-5.

ADVERTISEMENT