Life

Hipermarketul din România care inaugurează primul magazin cu o mini-pădure urbană în parcare. Unde se află

Hipermarketul din România care va deschide primul magazin cu o mini-pădure urbană în parcare. Unde se află noua unitate.
13.12.2023 | 23:40
Hipermarketul din Romania care inaugureaza primul magazin cu o minipadure urbana in parcare Unde se afla
Un hipermarketn din România deschide primul magazin cu o mini-pădure în parcare. Sursa foto: Hepta, romaniapozitiva.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Hipermarketul din România care va inaugura primul magazin cu o mini-pădure urbană în parcare se va deschide în București. Acesta dispune de mai multe facilități pentru clienți.

Hipermarketul din România care inaugurează primul magazin cu o mini-pădure urbană în parcare

Joi, 14 decembrie, Kaufland România va inaugura primul magazin din București care dispune de o mini-pădure urbană. Aceasta a fost plantată pe o suprafață de 1.500 metri pătrați, aflată chiar în parcarea noului supermarket.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de către reprezentanții companiei. Această inițiativă reprezintă ceva cu totul nou la noi în țară. Kaufland își propune, astfel, să reducă poluarea din mediul urban.

“Kaufland România inaugurează joi, 14 decembrie, primul magazin din Bucureşti cu o mini-pădure urbană, plantată pe o suprafaţă de 1.500 mp din parcarea noului hipermarket.

ADVERTISEMENT

Iniţiativa este o premieră pentru retail, în România şi marchează începutul unui nou proiect, prin care Kaufland îşi propune să contribuie la reducerea poluării în mediul urban”, este anunțul transmis de Kaufland România.

Magazinul se va deschide în Sectorul 2 din Capitală. Totodată, Kaufland va ajunge la o rețea de 23 de unități doar în București și 173 la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT

Hipermarketul este construit pe o suprafață de aproximativ 6.000 mp, având un spațiu de vânzare de aproape 3.300 mp. Clienții vor avea ceea la mai multe facilități ecologice și automate pentru a putea returna ambalajele, fie că au sau nu simbolul “Ambalaj cu garanție”.

Parcarea are capacitatea totală de 240 de locuri. Dintre acestea, 9 sunt pentru persoanele cu dizabilități, iar 7 pentru părinți. Mai există, de altfel, 5 locuri cu acces la stațiile de încărcare pentru mașinile electrice și rastele pentru biciclete.

ADVERTISEMENT

Mai mult, parcarea dispune de un automat de reciclare dublu, de tip self-service. Acolo pot recicla ambalaje și vor primi la schimb vouchere de extra-reducere.

Pentru reciclare pot fi depuse și ambalaje ale produselor de îngrijire personală sau de curățenie, pentru care vor primi vouchere de 35% reducere la cumpărarea altor noi, disponibile în oferta lunară.

Kaufland plănuiește alte astfel de inițiative

Până la finalul anului 2024, Kaufland mai are în plan să planteze alte mini-păduri. Cea de la Kaufland Popa Nan este doar una dintre cele șase plantări, potrivit news.ro.

Conceptul a fost testat în martie 2023, printr-o etapă-pilot, la magazinul Kaufland Crevedia, din județul Dâmbovița. Aici a fost plantată prima mini-pădure urbană, cu 1.000 de puieți și suprafața de 1.200 mp.

Astfel de păduri se vor mai planta și la Kaufland Comarnic, Kaufland Zalău și Kaufland Emil Racoviță București, după cum au mai menționat reprezentanții companiei.

“Noul Kaufland se deosebeşte de celelalte magazine din ţară prin puieţii plantaţi pe o suprafaţă de 1500 mp  din zona parcării, care vor creşte odată cu timpul şi vor forma o pădure urbană în inima Bucureştiului.

Cu sprijinul angajaţilor Kaufland, în cadrul iniţiativei ‘Plantăm fapte bune în România’, au fost plantaţi în primă etapă aproximativ 2.000 de puieţi din mai multe specii: amestec de stejar roşu, stejar pedunculat, stejar brumăriu, frasin, dud, ulm, cireş, sâmbovină şi altele. Aceştia vor fi completaţi periodic şi îngrijiţi în următorii ani”, a mai precizat compania.

ADVERTISEMENT