Sport

Honduras – România 0-1, la JO Tokyo 2020. Autogolul care aduce victoria. Cum arată clasamentul Grupei B. Video

Naționala României a debutat cu dreptul la JO Tokyo 2020, obținând o victorie uriașă în fața Hondurasului, datorită unui autogol al lui Oliva din prelungirile primei reprize.
22.07.2021 | 15:40
Honduras  Romania 01 la JO Tokyo 2020 Autogolul care aduce victoria Cum arata clasamentul Grupei B Video
ADVERTISEMENT
22-07-2021
13:00

Cum arată clasamentul Grupei B după Honduras - România 0-1

Joi, s-au disputat meciurile din prima etapă a Grupei B din turneul de fotbal de la JO Tokyo 2020: România a învins cu 1-0 selecționata Hondurasului, același scor înregistrându-se și în partida Noua Zeelandă – Coreea de Sud. Primele două echipe se califică în sferturile de finală.

VEZI REZUMATUL MECIULUI HONDURAS – ROMÂNIA 0-1: 

22-07-2021
10:52

Honduras - România 0-1 (Oliva 45+1 aut.). „Tricolorii”, victorie chinuită după un autogol

Min. 90+4: Final de meci. Victorie chinuită, după un joc în care am suferit mult, cele trei puncte fiind obținute datoriută unui autogol înscris de Oliva în prelungirile primei reprize. 

Min. 83: Șutul lui Reyes din careu trece puțin peste transversală.

Min. 75: Ultima schimbare în tabăra „tricolorilor”. Rațiu este înlocuit de Ricci Grigore.

Min. 69: Mirel Rădoi schimbă din nou. Au ieșit Ganea și Ciobanu, au intrat Sîntean și Băluță.

Min. 68: Guity respinge șutul lui Sefer.

Min. 67: Șutul lui Reyes de la 20 de metri este deviat de Ciobanu și trece puțin peste poarta lui Aioani.

Min. 65: Aioani se remarcă din nou la șutul lui Reyes din afara careului. Hondurienii domină clar partea secundă.

Min. 58: Dublă schimbare la Honduras. Au ieșit Rivas și Rodriguez, au intrat Palma și Reyes.

Min. 55: Mirel Rădoi îl introduce pe Sefer în locul lui V. Gheorghe.

Min. 46: Boboc a intrat în locul lui Florin Ștefan. La Honduras, Perello l-a înlocuit pe Guilty.

Min. 45+1: GOOOL ROMÂNIA! Ciobanu execută perfect un corner și Oliva trimite în propria poartă, din fața lui Pașcanu.

 

Min. 42: Rațiu pătrunde în careu pe partea dreaptă, șutează periculos la colțul lung, dar mingea trece puțin pe lângă bară.

Min. 39: Ocazie imensă de a marca ratată de hondurieni. Benguche profită de o eroare a lui Marius Marin, scapă singur cu Aioni, îl driblează elegant și reia spre poartă, dar apare providențial Ghiță și respinge în corner.

Min. 33: Șutul lui Ganea din marginea careului este deviat și mingea iese în corner.

Min. 10: Aioani respinge excelent un șut al lui Pineda din marginea careului, deviat de Florin Ștefan.

Min. 9: Aioani reține șutul lui Rivas.

Min. 7: Pașcanu trimite cu capul mult pe lângă poartă o centrare a lui Ciobanu din lovitură liberă.

Min. 1: A început partida.

22-07-2021
09:45

Echipele de start la Honduras - România

Selecționerul Mirel Rădoi s-a hotărât asupra jucătorilor care vor începe ca titulari meciul cu Honduras, primul al României de la JO Tokyo 2020.

  • Honduras: Guity – Casildo, Maldonado, Garcia, Decas – Pineda, Alvarez, Rivas, Rodriguez – Martinez, Benguche. Rezerve: C. Melendez, Ch. Melendez, Nunez, Reyes, Perello, Palma, Obregon Selecționer: Miguel Falero
  • România: Aioani – Ghiță, M. Marin, Pașcanu – Rațiu, Ciobanu, Dulca, Fl. Ștefan – Dobre, Ganea, V. Gheorghe. Rezerve: Popa, Boboc, Băluță, Florescu, R. Grigore, Sîntean, Sefer. Selecționer: Mirel Rădoi

Meciul Honduras – România are loc joi, 22 iulie, cu începere de la ora 14:00, în cadrul primei etape a grupei B de la turneul olimpic de la Tokyo 2020. Este prima partidă a „tricolorilor” în competiția olimpică după o absență de 57 de ani!

Unde se joacă meciul Honduras – România la JO Tokyo 2020

Confruntarea Honduras – România se dispută joi, 22 iulie, de la ora 14:00, pe stadionul din Kashima, care are o capacitate de 40.000 de locuri, dar nici unul nu va fi ocupat, întrucât organizatorii au decis să nu permită accesul publicului la această ediție a JO, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID 19.

ADVERTISEMENT

Va fi pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice când se desfășoară competiția cu tribunele goale, un faliment de proporții pentru Japonia, care a investit uriașe sume în pregătirea celui mai mare eveniment planetar o dată la patru ani.

Cine transmite la TV partida Honduras – România

Partida Honduras – România se joacă joi, 22 iulie, de la ora 14:00, la Kashima, în prima etapă a grupei B a turneului olimpic de fotbal la JO Tokyo 2020 și va fi televizată de canalele TVR 1 și Eurosport. O mai puteți urmări și pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Kashima, vremea este călduroasă, la ora partidei sunt estimate că vor fi 25 de grade, cu cinci-șase mai puțin decât în restul zilei, pentru că la japonezi va fi ora 20:00. În mod inexplicabil, o brigadă din Uruguay, condusă de Leodan Gonzales, 38 ani, va arbitra acest meci. Spunem inexplicabil pentru că Honduras îl are antrenor pe uruguayanul Miguel Falero!

Ce jucători importanți lipsesc în întâlnirea Honduras – România

Jucătorii din America Centrală nu au probleme de lot, astfel încât Miguel Falero (64 ani) poate alinia cel mai bun unsprezece, iar presa din țara sa pare destul de optimistă, considerând că naționala olimpică e bine pregătită pentru aceste Jocuri Olimpice.

ADVERTISEMENT

În tabăra noastră nu sunt probleme medicale, dar selecționerul Mirel Rădoi a declarat de la bun început că nu are la dispoziție lotul pe care și l-ar fi dorit. În aceste condiții, va fi mult mai dificil să reușim să atingem obiectivul propus, de a urca în competiție cât mai sus posibil.

Echipele probabile la Honduras – România

  • Honduras: Guity – Cr. Melendez, Maldonado, Garcia, Decas – Reyes, Pinto, Pineda, Rodriguez – Palma, Benguche. Selecționer: Miguel Falero
  • România: Aioani – Rațiu, Ghiță, Pașcanu, Boboc –  M. Dulca, M. Marin, Ciobanu – Dobre. V. Gheorghe – G. Ganea. Selecționer: Mirel Rădoi
ADVERTISEMENT

Cluburile din străinătate, plus FCSB, Universitatea Craiova și CFR Cluj, au refuzat să elibereze jucători pentru JO

Neșansa lui Rădoi se numește FIFA, care din 1932 a renunțat să mai aibă în jurisdicție turneul olimpic de fotbal, și nefiind competiție sub egida FIFA cluburile pot refuza să dea drumul jucătorilor, ceea ce s-a și întâmplat cu foarte mulți dintre cei pe care Rădoi și i-ar fi dorit să îi aibă la Tokyo.

Din străinătate, au putut veni doar Alex Pașcanu, care de fapt ține de CFR Cluj, Alex Dobre de la Dijon, Alex Rațiu de la Villarreal și Tudor Băluță de la Brighton. Din păcate, tocmai nașul Gigi Becali i-a pus bețe în roate finului Rădoi, neacceptând să plece decât portarul Ștefan Târnoveanu. Nici CFR Cluj sau Universitatea Craiova nu au permis jucătorilor să meargă la JO.

Cote la pariuri pentru jocul Honduras – România de la JO Tokyo 2020

Deși Mirel Rădoi și-a alcătuit lotul din ceea ce a fost disponibil, capitol la care Gică Hagi de la Farul merită toate felicitările, el dând undă verde tuturor celor patru jucători doriți de selecționer, bookmakerii cred că România pleacă favorită în acest meci.

Cota „tricolorilor” la victorie este de 2,30, față de 3,20 cât au primit jucătorii din Honduras. Nu se mizează pe un meci cu goluri multe, motiv pentru care varianta peste „1,5 goluri”, adică minim două, are o cotă foarte bună, 1,40.

ADVERTISEMENT