Sport

Naţionala României la JO Tokyo 2021. ”Tricolorii” au revenit acasă. Video

FANATIK.RO este conectat permanent la tot ce înseamnă pregătirea naţionalei olimpice în vederea participării în această vară la JO de la Tokyo
Nationala Romaniei la JO Tokyo 2021 Tricolorii au revenit acasa Video
Lotul echipei de fotbal a României a revenit la Bucureşti, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după un drum de aproximativ 30 de ore, care a presupus şi o escală la Istanbul. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT
30-07-2021
13:31

Naționala României, așteptată cu flori pe aeroport

Lotul echipei de fotbal a României a revenit la Bucureşti, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după un drum de aproximativ 30 de ore, care a presupus şi o escală la Istanbul.

Jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi au fost aşteptaţi cu flori la Aeroportul Henri Coandă de către reprezentanţi ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Selecţionata de fotbal a României a revenit la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani, încheind participarea pe locul al treilea în grupă, la egalitate cu Noua Zeelandă, dar având un golaveraj mai slab și astfel a ratat calificarea în sferturile de finală.

28-07-2021
05:39

România îmbracă echipamentul ”groazei” în meciul cu Noua Zeelandă

Echipa națională va evolua în echipament alb complet, miercuri, de la 11:30, în meciul cu Noua Zeelandă. Adversarii vor evolua în negru complet. Vestiarul de la Sapporo Dome este pregătit și îi așteaptă pe jucători pentru meciul decisiv pentru calificarea în sferturile de finală.

La ultima partidă în care România a evoluat în echipamentul alb, Coreea de Sud s-a impus cu un categoric 4-0, trimițând naționala lui Mirel Rădoi pe ultimul loc al grupei.

În prima partidă de la JO, România a evoluat în albastru și a învins, cu noroc, naționala Hondurasului, cu 1-0. Dacă ”tricolorii” înving Noua Zeelandă acumulează 6 puncte în clasament și se califica în faza eliminatorie, indiferent de rezultatul partidei Coreea de Sud – Honduras.

28-07-2021
05:30

România a efectuat ultimul antrenament la Sapporo înaintea decisivului cu Noua Zeelandă

Echipa națională a României efectuat la Sapporo, ultima ședință de pregătire înaintea meciului cu Noua Zeelandă, decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale competiției.

Elevii lui Mirel Rădoi România s-au pregătit în baza Atsubetsu Park. Meciul România – Noua Zeelandă se dispută miercuri, de la 11:30, pe arena Sapporo Dome.

Naționala olimpică a României a pierdut categoric, scor 0-4, partida cu Coreea de Sud, din etapa a doua, și a căzut pe ultimul loc în clasamentul Grupei B. Însă, dacă va învinge reprezentativa de la Antipozi, ”tricolorii” merg mai departe în sferturi.

27-07-2021
09:19

A fost anunțat arbitrul pentru partida România - Noua Zeelandă

Partida România – Noua Zeelandă va decide una dintre sfert finalistele de la Jocurile Olimpice 2020. Băieții lui Mirel Rădoi vor avea o misiune dificilă, având în vedere că au nevoie de o victorie pentru a ieși din grupe.

Meciul, care se va juca miercuri, de la ora 11:30, va fi condus, de la centru, de arbitrul Kevin Ortega, din Peru.

26-07-2021
18:46

„Tricolorii”, primul antrenament pe insula Hokkaido. Ce reguli trebuie să respecte

Jucătorii din naţionala olimpică a României au efectuat luni, 26 iulie, primul antrenament în cadrul complexului sportiv Atsubetsu Park din insula Hokkaido, pe un teren luminat de șase stâlpi de nocturnă.

Potrivit site-ului oficial al Federației Române de Fotbal, atât ei, cât și membrii staff-ului condus de Mirel Rădoi trebuie să respecte câteva reguli extrem de stricte pe toată durata șederii. Spre exemplu, nimeni nu are voie să iasă din camere decât pentru masă şi antrenament ori să folosească liftul de unul singur, iar distanța de la autocar la cameră şi înapoi se parcurge doar pe un singur culoar.

26-07-2021
07:59

Naționala României a ajuns la Sapporo

Echipa națională a României a ajuns în această dimineață la Sapporo, acolo unde va avea loc meciul cu Noua Zeelandă, decisiv pentru calificarea în sferturiule de finală la Jocurile Olimpice.

Conform site-ului oficial al FRF, ”tricolorii” vor fi cazați la hotelul Keio Plaza, situat în centrul orașului Sapporo, la 30 de minute cu autocarul de Sapporo Dome, stadionul unde va avea loc miercuri, 28 iulie, întâlnirea cu Noua Zeelandă.

Elevii lui Mirel Rădoi România vor efectua două antrenamente, unul luni și altul marți, însă niciunul nu va fi pe Sapporo Dome. Sesiunile de pregătire vor avea loc, pe rând, la Sapporo Park (12 km de hotel) și Atsubetsu Park (20 km de hotel).

25-07-2021
09:15

„Tricolorii” au ajuns la stadionul din Kashima

După un drum cu autocarul de aproximativ 30 de minute, delegația României a ajuns la stadionul din Kashima, care va găzdui partida cu Coreea de Sud. Cu două ore îniantea fluierului de start, temperatura este de 30 de grade, iar umiditatea de aproximativ 86%.

Vestiarul era pregătit, echipamentul alb în care vom evolua azi așteptându-i pe jucători.

25-07-2021
08:15

Japonezii, mesaj de încurajare pentru „tricolori” înaintea partidei cu Coreea de Sud

Personalul hotelului din Kashima, unde a fost cantonată delegația României până acum, a ținut să le transmită „tricolorilor” un mesaj de încurajare înaintea partidei de azi cu Coreea de Sud, care ne poate aduce matematic calificarea în sferturile de finală.

25-07-2021
07:13

„Tricolorii” au efectuat un ultim antrenament înainea partidei cu Coreea de Sud

Naționala olimpucă antrenată de Mirel Rădoi a efectuat un ultim antrenament înaintea partidei contra Coreei de Sud, ultimul din cantonamentul de la Kashima Antlers Club House, unde s-a stat pe perioada fazei grupelor. Luni, 26 iulie, „tricolorii” vor pleca spre Sapporo, la o distanșă de peste 1.000 de kilometri, pentru ultimul joc din grupă, cu Noua Zeelandă.

În cazul în care România se va califica în sferturi de pe locul 2 în grupă, vom reveni în cantonament la Kashima, iar dacă vom merge mai departe de pe prima poziție ne vom muta de la Sapporo la Yokohama.

24-07-2021
14:02

Echipament alb pentru naționala României la partida cu sud-coreenii

S-a stabilit ca la meciul România – Coreea de Sud, din etapa a doua a fazei grupelor de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ”tricolorii” să evolueaze într-un echipament alb complet.

Site-ul oficial al FRF a anunțat că adversarii vor juca în roșu complet, dar au refuzat fotografia obișnuită, cu ambele echipamente, invocând contextul Covid-19.

În primul meci de la Jocurile Olimpice, cel câștigat cu Honduras, elevii lui Mirel Rădoi au evoluat în albastru.

24-07-2021
07:10

Venezueleanul Jesus Valenzuela va arbitra meciul România - Coreea de Sud

Arbitrul venezuelean Jesus Valenzuela, în vârstă de 37 de ani, va conduce la centru partida România – Coreea de Sud, care se va disputa duminică, de la ora 14:00 (ora României). El va fi ajutat la cele două linii de conaționalii săi Tulio Moreno și Lubin Torrealba, în timp ce arbitru de rezervă a fost desemnat slovenul Ivan Barton.

23-07-2021
08:08

Fiesta din vestiarul naționalei lui Rădoi

Fanii „tricolorilor” pot vedea acum și cum au sărbătorit fotbaliștii în vestiar, imediat după primul succes la JO. Alături de România s-a bucurat și un japonez, este vorba despre Osamu, delegatul care gestionează echipa națională la Tokyo.

22-07-2021
18:22

Sărbătoare în autocarul ”tricolorilor”

Jucătorii naționalei olimpice a României au sărbătorit cum se cuvine victoria în fața Hondurasului, scor 1-0, în primul meci din faza grupelor de la Jocurile Olimpice.

”Tricolorii” au dat drumul petrecerii încă din autocar, acolo de unde a răsunat piesa ”Din toată inima” a celebrei trupe Voltaj.

22-07-2021
09:33

Imagini din vestiarul „tricolorilor” înaintea partidei cu Honduras

„Tricolorii” au plecat spre Kashima Stadium, acolo unde de la ora 14:00 vor debuta la JO Tokyo împotriva Hondurasului.

 

Echipamentul de joc este pregătit și îi așteaptă pe jucători în vestiar.

22-07-2021
06:58

Cei mai înfocați suporteri ai „tricolorilor” sunt din Musashino

Locuitorii din Musashino, oraș înfrățit cu Brașovul de 25 de ani, sunt cei mai înfocați suporteri ai naționalei olimpice a României. 

Ei și-au manifestat susținerea față de „tricolori” prin intermediul unui mesaj video și le-au urat succes, chiar în limba română, la această ediție a Jocurilor Olimpice.

22-07-2021
06:25

Mesaj de încurajare pentru „tricolori” din partea japonezilor

Înainte de partida cu Hondurasul, delegația României a avut parte de o surpriză emoționanță din partea gazdelor japoneze. Angajații prefecturii Ibaraki, unde se află Kashima (locul de disputare al meciului de debut), le-au dăruit jucătorilor antrenați de Mirel Rădoi un steag tricolor, pe care erau scrise mesajele lor de susținere și de încurajare.

22-07-2021
06:19

Ultimele pregătiri pentru meciul cu Honduras

la Kashima, locul unde se va disputa partida dintre Honduras și România, se fac ultimele pregătiri înainte de debutul „tricolorilor” la această ediție a Jocurilor Olimpice. Ghetele de joc sunt gata de meci și îi așteaptă pe jucători în vestiar.

21-07-2021
11:07

Uruguayanul Leodan Gonzalez va arbitra meciul România - Honduras

Meciul România – Honduras, debutul „tricolorilor” la JO Tokyo 2020, va fi arbitrat la centru de uruguayanul Leodan Gonzalez, în vârstă de 38 de ani. El va fi ajutat la cele două tușe de conaționalii săi Nicolas Taran și Richard Trinidad. Arbitru de rezervă a fost desemnat americanul  Ismail Elfath.

21-07-2021
07:21

România va juca în albastru în meciul cu Honduras

România va debuta la JO de la Tokyto contra Hondurasului joi, de la ora 14:00 (ora României). La ședința tehnică de miercuri, desfășurată online din cauza pandemiei, s-a stabilit că „tricolorii” vor evolua în echipament albastru, în timp ce adversarii noștri vor fi îmbrăcați în alb.

21-07-2021
05:41

„Tricolorii” au exersat fazele fixe înaintea debutului cu Honduras

Naționala olimpică a României va debuta joi la JO de la Tokyo împotriva reprezentativei similare a Hondurasului, iar selecționerul Mirel Rădoi a profitat de ultimele antrenamente pentru a pune la punct ultimele detalii tehnico-tactice. S-au exersat îndelung fazele fixe, ședința de pregătire încheindu-se apoi cu un concurs de lovituri libere, la care s-au remarcat Deaconu, Rațiu și Sefer. A participat și Rădoi, însă, din păcate pentru el, nu a prins podiumul…

20-07-2021
05:40

Mesajul căpitanului Marius Marin înainte de JO

Căpitanul echipei olimpice a României, Marius Marin, a transmis un mesaj înainte de Jocurile Olimpice, subliniind că acestea reprezintă provocarea unei generaţii şi şansa unei vieţi de fotbalist.

”Jocurile Olimpice sunt pentru noi provocarea unei generaţii şi şansa unei vieţi de fotbalist. Vom lupta cu voi în inimă, români minunaţi din toate colţurile lumii. De aici, din Japonia, vrem să vă facem mândri din noi”, a spus Marius Marin pentru site-ul oficial al FRF.

România va debuta la Jocurile Olimpice împotriva Hondurasului, meciul fiind programat joi, 22 iulie, de la ora 14:00.

19-07-2021
10:06

Dică, gol de senzație în Japonia

Antrenorul secund al naționalei olimpice a României, Nicolae Dică, a reușit un gol superb la un meci jucat între ”tricolori” în timpul unui antrenament.

Fostul internațional s-a băgat la joc și a înscris cu un lob minunat dintr-un unghi foarte închis.

 

18-07-2021
12:03

Naționala lui Rădoi, antrenament la Shinhama Green Park

Duminică, 18 iulie, echipa olimpică de fotbal a României s-a pregătit la Shinhama Green Park, parc situat la aproximativ 20 de minute distanţă cu autocarul de cantonamentul lotului, după cum anunță frf.ro.

După ce sâmbătă, 17 iulie s-au antrenat la Kashima Antlers Club House, „tricolorii” lui Mirel Rădoi s-au pregătit acum la Shinhama Green Park.România va alterna antrenamentele pe cele două baze pentru primele două meciuri din grupă, iar pe 26 iulie își va muta cantonamentul pe insula Hokkaido, la Sapporo, 1000 km distanță.

„Antrenamentul de azi a început la aceeași oră locală 17:00, ca și ieri, fixată de organizatori. Dacă în ziua precedentă au fost 33 °C resimțite și umiditate 73%, astăzi termometrele au indicat 34 °C resimțite și umiditate de “doar” 66 %.

Shinhama Green Park este chiar un… parc, impresionant prin curățenie și liniște, proptit fix lângă un complex industrial, la 20 de minute distanță cu autocarul de hotelul-cantonament al României. În parc se află un teren de antrenament pus la punct și excelent menținut.

Am regăsit același gazon cu care ne obișnuim deja, scurt și des, similar celui de golf, pe care vom disputa și meciurile la Jocurile Olimpice. De data aceasta, ca efect al vremii, a trebuit udat puternic înaintea ședinței de antrenament, la solicitările staff-ului nostru.

După sesiunea de încălzire clasică, tokyotricolorii au fost împărțiți în 4 grupe și au parcurs, prin rotație, un circuit cu 4 tipuri de exerciții, dedicate intensității, potenței aerobe, controlului balonului și driblingului în regim de viteză.

Ulterior, în timp ce portarii și-au testat reflexele și priza la balon prin exerciții specifice coordonate de Leo Toader, jucătorii de câmp au antrenat posesia în exerciții 10 vs 9. Antrenamentul s-a încheiat cu un turneu de fotbal 5 vs 5 pe teren redus plus sesiunea de executare a loviturilor libere.”, se arată pe site-ul Federației Române de Fotbal.

 

16-07-2021
09:55

Playlist-ul ”tricolorilor la Jocurile Olimpice

Jucătorii naționalei olimpice de fotbal și-au ales artiștii și melodiile preferate pe care le vor asculta în perioada competiției de la Tokyo.

Majoritatea fotbaliștilor lui Mirel Rădoi au ales muzica rap, iar surpriza vine de la Antonio Sefer care a ales Imnul Rapidului interpretat de Victor Socaciu.

”Provocarea olimpică înseamnă și cel mai lung cantonament din carieră, atât pentru tokyotricolori, cât și pentru membrii staff-ului. Au fost 15 zile la Mogoșoaia, 18 ore de zbor + aerorport și alte 23 de zile ne dorim la turneul final!

Am rugat fiecare jucător să propună o melodie care ‘domină’ propriul playlist în această perioadă, ca să avem tabloul general, playlist-ul tokyotricolorilor!”, se arată pe site-ul oficial al FRF.

naţionala olimpică a României la Jo de la Tokyo

15-07-2021
12:48

FRF, mesaj veninos către cluburi

Echipa olimpică de fotbal a României a plecat joi dimineață spre Tokyo pentru a participa la Jocurile Olimpice, iar FRF a postat un mesaj ironic la adresa cluburilor care nu au lăsat jucători la lot.

”Echipa națională și FRF mulțumesc tuturor cluburilor care oferă jucători României Olimpice! P.S. Aveam pregătită postarea de pe 30 iunie, aceasta este varianta 8. Am zis să ne vedem în avion, să nu riscăm să mai fie cineva rechemat la club”, este postarea făcută pe pagina de Facebook a echipei naționale.

 

15-07-2021
09:38

Florin Cîțu, mesaj la plecarea olimpicilor spre Tokyo

Premierul Florin Cîțu a mers joi dimineață la aeroportul internațional Henri Coandă pentru a le vorbi sportivilor care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

”Am fost mândru și onorat să îi felicit astăzi pe sportivii care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice de la Tokyo. I-am simțit pregătiți! Pleacă la competiții cu mentalitate de învingători.

Ei se vor lupta cu sportivi din toată lumea pentru a câștiga competițiile din atletism, baschet, box, canotaj, ciclism, gimnastică, înot, caiac-canoe, lupte , scrimă, tenis de masa, tir sportiv și fotbal. Mult succes și să ne faceți fericiți, pentru că mândri de voi suntem deja!”, a scris prim-minustrul pe contul de Facebook.

 

15-07-2021
07:50

”Tricolorii” au decolat spre Tokyo

Echipa olimpică de fotbal a României a decolat joi dimineață spre Tokyo unde va participa la Jocurile Olimpice.

”Tricolorii” vor zbura aproximativ 13 ore până în capitala Japoniei, cu oprire de alimentare la Novosibirsk, în Rusia.

Pe aeroportul internațional Henri Coandă, jucătorii lui Mirel Rădoi au fost întâmpinați de președintele COSR, Mihai Covaliu, care s-a întreținut cu o parte din ei. În același avion se mai află sportivii români de la box, baschet 3×3, canotaj, scrimă, judo, tenis de masă și tir cu arcul.

14-07-2021
06:52

Teste negative pentru tot lotul olimpic

Echipa olimpică a României a efectuat testele de Covid-19 înainte de plecarea spre Tokyo, iar toate rezultatele sunt negative.

Conform frf.ro, delegația ”tricolorilor” va pleca joi, la ora 10:05, spre capitala Japoniei cu o cursă charter. În același avion se vor mai afla sportivii români de la box, baschet 3×3, canotaj, scrimă, judo, tenis de masă și tir cu arcul.

13-07-2021
19:00

Echipa olimpică a României, doar egal cu Arabia Saudită U23

În ultimul meci de pregătire dinaintea plecării spre Tokyo, echipa olimpică a României a remizat 0-0 cu reprezentativa U23 a Arabiei Saudite, formație care va fi prezentă și ea la Jocurile Olimpice.

Selecționerul Mirel Rădoi a început meciul în formula Popa – Rațiu, Pașcanu, Ghiță, Fl. Ștefan – M. Marin, Dulca – Sefer, Ciobanu, V. Gheorghe – Sîntean, iar pe parcurs au mai fost utilizați Ganea, I. Gheorghe, Chindriș, Dobre, Deaconu, T. Băluță, R. Grigore și Florescu.

“În prima repriză, România a avut mai multe ocazii decât adversarii. Întâi, Sîntean a reluat moale din 11 metri după o recuperare excelentă a lui Rațiu și o depășire frumoasă a unui jucător saudit (8). Apoi, Vali Gheorghe nu a reușit să reia din apropiere centrarea ideală a lui Sîntean (10).

După startul bun de partidă al tokyotricolorilor, oaspeții au contrabalansat printr-o reluare cu capul puternică, dar pe lângă poartă (23) și un șut slab, pe jos și pe centrul porții, respins de Marin (29.

Primele 45 de minute s-au încheiat cu un voleu din careu al lui Rațiu, după o preluare excelentă pe piept, respins însă în corner de fundași (40).

În repriza secundă numărul ocaziilor de poartă a scăzut, jocul a devenit însă mai încrâncenat și uneori chiar pe contre. Cel mai important al nostru a venit după o urcare inspirată a lui Pașcanu care l-a lansat ideal, pe jos, pe Vali Gheorghe, dar fotbalistul Astrei, singur cu portarul, nu a mai apucat să finalizeze (55).

Oaspeții au avut o singură mare ocazie de gol în prelungiri, dar au șutat peste poartă din doar câțiva metri, în urma unei respingeri a portarului nostru”, este descrierea făcută pe site-ul FRF.

13-07-2021
14:16

”Tricolorii” decolează joi spre Tokyo

100 de sportivi vor reprezenta România în întrecerile olimpice de la Tokyo. Cea mai mare parte dintre aceștia, între care și echipa națională de fotbal, vor pleca spre Japonia, joi, la bordul unei aeronave de lux Boeing 767 VIP.

Avionul este deținut de o companie sud-africană și va decola spre Tokyo joi la ora locală 10. Potrivit companiei Aeronexus, aeronava are o capacitate de transport de 96 de locuri, iar scaunele, acoperite cu piele, se transformă în paturi complet plate.

Delegația României la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo este una dintre cele mai numeroase din ultimii ani. Conform Comitetului Sportiv Olimpic Român nu mai puțin de 100 de sportivi vor concura în întrecerile olimpice, la JO – 45 de sportive și 55 sportivi, la 17 discipline.

11-07-2021
16:57

Florin Ștefan, haz de necaz în cantonamentul naționalei

Fundașul stînga Florin Ștefan a glumit pe seama faptului că este liber de contract după despărțirea de Sepsi OSK și a spus că nu a avut cine să-i interzică să răspundă pozitiv convocării pentru Jocurile Olimpice.

”Eram afară cu prietenii şi stăteam pe bancă când am văzut că mă sună Mister şi m-a anunţat că trebuie să vin de urgenţă la echipa naţională. Ştiam că o să fie foarte dificil să prind un loc din cele trei pentru jucători peste 23 de ani, dar mă bucur că l-am prins. O echipă te lasă, alta nu te lasă…

La mine a fost mult mai simplu că eu trebuia să fiu de acord şi nu cineva care să mă oprească. Îmi place să joc cu mingea, îmi place stilul lui Mister, mă avantajează, îmi place să joc cu mingea, nu îmi place să alerg după ea.

Nici eu nu ştiu unde o să merg, dar sper să merg într-un campionat puternic, un campionat din primele cinci mi-aş dori eu”, a declarat Florin Ștefan pentru FRF TV.

11-07-2021
10:39

Ronaldo Deaconu, convocat în locul lui Dragoș Nedelcu

Mirel Rădoi s-a reorientat rapid după plecarea lui Dragoș Nedelcu din cantonamentul selecționatei olimpice a României. În locul mijlocașului transferat de Fortuna Dusseldorf a fost adus Ronaldo Deaconu, de la Gaz Metan Mediaș.

Rămas cu doar 21 de jucători după ce Nedelcu a fost chemat la noul său club, Mirel Rădoi l-a convocat de urgență pe Ronaldo Deaconu, fotbalistul celor de la Gaz Metan Mediaș.

Jucătorul s-a alăturat rapid lotului, asta după ce a parcurs procedurile de testare COVID. Bun venit, Ronaldo!”, se arată în comunicatul transmis de FRF.

10-07-2021
19:04

Naționala olimpică, meci egal cu Arabia Saudită

În primul din cele două meciuri-test programate să se desfăşoare la Mogoşoaia, echipa naţională care va evolua la Jocurile Olimpice a remizat, scor 1-1, cu Arabia Saudită U23, reprezentativă de asemenea calificată la competiţia de la Tokyo.

Pentru ”tricolori” a marcat George Ganea, în minutul 17, oaspeţii egalând, în minutul 33.

Selecționerul Mirel Rădoi a început în formula: Aioani – Paşcanu, Ghiţă, R. Grigore – M. Marin – Raţiu, Ciobanu, Florescu, Ştefan – Dobre, Ganea. Au mai evoluat Chindriş, Sîntean şi Vali Gheorghe, din minutul 54, Sefer, Dulca şi Ion Gheorghe, din minutul 61.

10-07-2021
15:55

Andrei Rațiu a primit vestea cea mare de la mama sa

Fundașul formației Villarreal, Andrei Rațiu, a dezvăluit că vestea convocării la echipa națională pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo a primit-o de la mama sa.

”Visurile sunt visuri, niciodată nu-mi imaginam că o să se întâmple. Am muncit foarte, foarte mult. Eram acasă și m-a sunat mama, mi-a spus bucuroasă: ‘Ești în lot!’. I-am sunat pe prietenii mei și le-am spus.

Am văzut că sunt foarte multe cluburi care nu lasă jucătorii la Jocurile Olimpice. În cazul meu, am vorbit cu clubul și nu mi-au pus nicio problemă. Sunt foarte norocos, nu oricine vine la națională. Îmi plăceau mult Andres Iniesta și Hagi. Cel mai bine mă simt pe postul de fundaș dreapta”, a declarat Rațiu pentru FRF TV.

09-07-2021
09:53

Mirel Rădoi nu abdică de la fotbalul spectacol

Mirel Rădoi continuă să creadă cu tărie în stilul ofensiv și spectaculos pe care încearcă să-l implementeze în jocul României.

Astfel, selecționerul le-a cerut jucătorilor să fie combinativ, să nu ezite să recurgă la finalizări fanteziste. La ultimul antrenament, George Ganea și Alexandru Dobre s-au întrecut în execuții care mai de care mai spectaculoase.  

08-07-2021
18:09

Nedelcu a părăsit lotul olimpic

Mijlocașul Dragoș Nedelcu a părăsit lotul naționalei olimpice și nu va mai juca la competiția de la Tokyo după transferul la formația Fortuna Dussledorf, din liga a doua germană.

”Dragoș Nedelcu, jucătorul FCSB, va îmbrăca tricoul echipei germane Fortuna Dusseldorf iar acesta nu îi mai permite participarea la Jocurile Olimpice. În aceste condiții, Dragoș a trebuit să părăsească astăzi cantonamentul de la Mogoșoaia și se va alătura programului noii sale echipe.

Ne pare rău că pierdem un jucător, dar îi urăm mult succes lui Dragoș Nedelcu în noua provocare și sperăm că prin evoluțiile sale la noul club va reveni la echipa națională de seniori În aceste condiții, lotul aflat la dispoziția lui Mirel Rădoi pentru participarea la Jocurile Olimpice rămâne format din 21 de jucători”, a anunțat FRF pe site-ul oficial.

FANATIK a aflat că pentru a pleca de la FCSB, Dragoș Nedelcu a făcut un sacrificiu financiar. La viitoarea sa echipă, ”închizătorul”, care poate evolua și pe postul de fundaș central, va avea un salariu de 12 mii de euro pe lună, cu trei mii de euro mai puțin decât primea de la Gigi Becali.

08-07-2021
05:12

„Tricolorii” lui Rădoi s-au pregătit la sala de forță

Se apropie startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, motiv pentru care Mirel Rădoi a intensificat ședintele de pregătire. Pentru miercuri seara, selecționerul naționalei olimpice a programat un antrenament la sala de forță, jucătorii trecând pe rând pe la diverse aparate pentru a-și îmbunătăți capacitatea fizică.

Chiar dacă s-a lucrat în ritm susținut, atmosfera a fost una relaxantă, „tricolorii” fiind conștienți că numai cu o bună pregătire își vor putea îndeplini obiectivul de a obține o medalie la Tokyo.

07-07-2021
13:36

George Ganea, ”băgat la mijloc” în cantonamentul naționalei

Turneul olimpic de fotbal va fi al doilea turneu major al carierei pentru, George Ganea, fiul fostului mare atacant Ionel Ganea.  Fotbalistul celor de la Farul Constanța a fost în prim-plan la unul dintre antrenamente. Pentru că a întârziat la ședința de pregătire, el a a trebuit să treacă prin ritualului ultimului venit… Adică, a fost nevoit să treacă printr-un tunel creat de colegii săi, care îi dădeau palme drept pedeapsă…

George Ganea nu a avut un sezon foarte bun la Viitorul Constanța, dar speră ca la capătul evoluțiilor de la JO să revină în țară cu o medalie la gât.

 

07-07-2021
09:37

„Tricolorii” și-au ales numerele cu care vor evolua la Tokyo

Cei 22 de jucători convocați de selecționerul Mirel Rădoi pentru turenul olimpic și-au ales numerele cu care vor evolua pe tricouri la Tokyo. La fiecare partidă, pe foaia oficială vor fi trecuți doar 18 jucători, dar se pot fcae modificări de la meci la meci.

  • PORTARI: 1. Marian Aioani, 12. Mihai Popa, 22. Ștefan Târnovanu;
  • FUNDAȘI: 14. Andrei Rațiu, 17. Ricardo Grigore, 15. Andrei Chindriș, 6. Virgil Ghiță, 4. Alexandru Pașcanu, 2. Radu Boboc, 3. Florin Ștefan;
  • MIJLOCAȘI: 10. Andrei Ciobanu, 8. Marius Marin, 13. Eduard Florescu, 18. Marco Dulca, 16. Dragoș Nedelcu, 20. Alexandru Dobre, 11. Valentin Gheorghe, 7. Ion Gheorghe, 21. Antonio Sefer, 5. Tudor Băluță;
  • ATACANȚI: 9. George Ganea, 19. Andrei Sîntean.

07-07-2021
08:44

Nicolae Dică face anunțul momentului: ”Unii dintre acești jucători vor ajunge, curând, la echipa mare”

Echipa națională de fotbal a României este tot mai aproape de debutul în turneul olimpic, iar secundul lui Mirel Rădoi se declară încântat de calitatea jucătorilor convocați.  

Într-un interviu acordat pentru FRF TV, Nicolae Dică mărturisește că este plăcut surprins de modul în care s-au pregătit jucătorii convocați, pentru meciurile de la Jocurile Olimpice.

”Au fost jucători care m-au surprins în bine, nu aș vrea să dau nume, dar cred că 3-4 jucători dintre cei pe care i-am avut în Spania, în scurt timp, vor ajunge la echipa mare dacă vor avea continuitate în jocuri, dacă vor juca meci de meci și vor avea aceeași formă pe care au avut-o la echipa de club până acum”, a spus Dică pentru sursa citată.

Într-o vară în care am stat şi am muşcat din buze de ciudă că nu am reuşit să ne numărăm şi noi printre cele 24 de echipe naţionale calificate la turneul final al EURO 2020, mai ales că fiind ţară organizatoare am fi jucat pe Arena Naţională două meciuri din grupă, reînviem cât de cât prin prezenţa echipei olimpice la JO de la Tokyo.

Olimpiada niponă, la fel ca şi EURO, fusese programată în vara anului 2020, dar pandemia de coronavirus a mutat-o cu un an mai târziu şi implicit cu mari pierderi financiare pentru ţara gazdă. După 67 de ani, fotbalul românesc va fi prezent din nou la cea mai mare întrecere sportivă a planetei. Mai precis, de la generaţia lui Gică Constantin din oraşul finlandez Turku, în 1954.

ADVERTISEMENT

Fotbalul olimpic nu se află sub egida FIFA

La Tokyo, naționala olimpică a României va fi condusă de pe bancă de Mirel Rădoi, în principal pe considerentul că în 2019 naţionala U21, antrenată pe atunci de actualul selecţioner la echipa mare, a terminat la turneul final al CE de Tineret pe locul 4, obţinând astfel biletele pentru Tokyo. Din păcate, el nu va putea beneficia de jucătorii pe care şi i-ar fi dorit.

Şi acest lucru se întâmplă ca urmare a faptului că deşi JO sunt cea mai mare şi mai puternică întrecere sportivă de pe planetă, turneul olimpic de fotbal nu se află sub egida FIFA şi, prin urmare, cluburile nu au nicio obligaţie în a-și lăsa jucătorii să meargă la loturi şi să lipsească tocmai la început de sezon competiţional intern, dar şi în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a făcut lotul numai din jucătorii care au primit liber de la cluburi

Din acest motiv, lotul alcătuit de Mirel Rădoia fost format numai din jucătorii pentru care a existat deplinul acord al cluburilor lor şi este departe de ceea ce îşi dorea selecţionerul pentru o reprezentare cât mai onorabilă a drapelului românesc la Tokyo. Au fost chiar jucători optimişti, convinşi că am putea aspira la medalie, dar cu acest lot va fi foarte greu de atins un astfel de obiectiv.

Din acea splendidă echipă care la Euro U21 în 2019 bătea Croaţia şi Anglia în grupă şi făcea egal cu Franţa, oprindu-se doar în a doua repriză a semifinalei cu Germania, doar şapte jucători se regăsesc în lotul pentru Tokyo: fundaşii Paşcanu, Ghiţă, Boboc şi Ştefan, plus mijlocaşii Tudor Băluţă, Ciobanu şi Nedelcu.

ADVERTISEMENT

Doar doi atacanţi în echipa olimpică!

Nici unul dintre jucătorii ofensivi care au asigurat şi goluri şi spectacol în 2019 nu a putut fi selecţionat. Florinel Coman este accidentat şi oricum FCSB nu i-ar fi dat drumul, aşa cum a spus „nu” pentru Darius Olaru, Olimpiu Morunţan şi noua perlă a echipei, Octavian Popescu.

Ianis Hagi şi George Puşcaş, alţi doi jucători care şi-ar fi dorit enorm să fie la Olimpiadă, au primit un refuz categoric din partea lui Glasgow Rangers şi Reading. Astfel, România merge la Tokyo cu doar doi atacanţi, George Ganea şi Andrei Sântean, total insuficient pentru a avea acea forţă ofensivă decisivă. Asta pentru că nici Valentin Costache de la CFR Cluj nu a primit acceptul de a merge la lot.

ADVERTISEMENT

Foarte mulţi stranieri şi jucători de la CFR Cluj, Universitatea Craiova şi FCSB nu au avut undă verde la cluburi

De fapt, Mirel Rădoi s-a lovit de opacitatea totală a conducătorilor celor trei echipe de top din România, CFR Cluj, Universitatea Craiova şi FCSB, doar Gigi Becali acceptând să îl cedeze pe Dragoş Nedelcu. Altminteri, jucători precum Vlădoiu, Cicâldău, Ivan, Screciu, Câmpanu de la Craiova, Chipciu, Ciobotariu şi Manea de la CFR Cluj, pe lângă deja amintitul Costache au fost obligaţi să rămână acasă.

Lucrurile s-ar fi putut rezolva excelent dacă stranierii ar fi primit undă verde de la cluburile lor. Cu excepţia lui Vali Mihăilă, în recuperare, li s-a închis uşa în nas lui Dennis Alibec, Constantin Budescu, Ionuţ Nedelcearu, Vlad Chiricheş, Cristi Ganea, Nicuşor Stanciu, Alex Măţan sau Răzvan Marin.

Grupă aparent favorabilă pentru „tricolori”

Suntem aparent într-o grupă foarte convenabilă, cu Honduras, Coreea de Sud şi Noua Zeelandă, primele două mergând mai departe din grupă, însă sud-coreenii au un lot destul de valoros şi chiar pot pune mari probleme. Și naționala olimpică a Hondurasului trebuie luată în seamă, fiindcă a avut evoluţii bune cu cinci ani în urmă, la Rio de Janeiro.

Naţionala olimpică a avut parte de un stagiu de pregătire în Spania, unde a susţinut şi două meciuri amicale, pierzând în faţa Mexicului cu 0-1 şi câştigând cu 1-0 în faţa Australiei, ambele naţionale şi ele prezente la Tokyo. După definitivarea acestui lot de avarie, olimpicii vor mai juca pe 10 şi 13 iulie la centrul de la Mogoşoaia cu Arabia Saudită, calificată şi ea la JO.

Lotul României pentru Jocurile Olimpice:

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Florin Ștefan (liber);
  • MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia);
  • ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), Andrei Sîntean (Hermannstadt).

Programul României la Jocurile Olimpice

  • 22 iulie, ora 14:00 Honduras – ROMÂNIA
  • 25 iulie, ora 14:00: ROMÂNIA – Coreea de Sud
  • 28 iulie, ora 11:30  ROMÂNIA – Noua Zeelandă 
ADVERTISEMENT