News

Horia Constantinescu a demisionat oficial de la șefia ANPC și vrea să fie primar: “Și pentru orașul nostru se poate face ceea ce trebuie”

Horia Constantinescu renunță la funcția de președinte ANPC pentru a se înscrie în cursa pentru Primăria Constanța
16.04.2024 | 07:33
Horia Constantinescu a demisionat oficial de la sefia ANPC si vrea sa fie primar Si pentru orasul nostru se poate face ceea ce trebuie
Horia Constantinescu este oficial candidatul PSD pentru șefia Primăriei Constanța. El și-a dat demisia de la conducerea ANPC. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Noul primar al Constanței, Horia Constantinescu, propus de PSD, a anunțat luni că își părăsește poziția de la conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Horia Constantinescu a demisionat de la conducerea ANPC

Potrivit unui comunicat de presă emis de echipa de campanie a candidatului PSD pentru Primăria Constanța, Horia Constantinescu și-a anunțat retragerea din funcția de președinte al ANPC.

ADVERTISEMENT

„Astăzi am încheiat un episod important pentru întreaga mea carieră la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. Cu sprijinul unei echipe politice puternice m-am înscris în cursa pentru Primăria Constanța. În funcția de președinte am dovedit cu prisosință că se pot face lucruri bune pentru cetățeni la nivel național. Este momentul să arăt că și pentru orașul nostru se poate face exact ceea ce trebuie”, a transmis Horia Constantinesu, potrivit Mediafax.

Horia Constantinescu a prezentat cererea de demisie din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, care va intra în vigoare începând cu data de 24 aprilie 2024. Mandatul său la conducerea ANPC a început în ianuarie 2022.

ADVERTISEMENT

Candidații PSD pentru conducerea Constanței

Conducerea PSD Constanţa a anunţat candidaţii pentru Primăria Constanţa încă din data de 27 martie. De asemenea, candidatul social-democraţilor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean este medicul Cătălin Grasa.

„Astăzi, la Consiliul Politic Naţional al Partiului Social Democrat s-a luat decizia, cu unanimitate de voturi, ca pentru funcţia de primar în oraşul Constanţa să candideze domnul Horia Constantinescu. Cred că nu are nevoie de prezentări. E un om cu multă experienţă, preşedinte al ANPC.

ADVERTISEMENT

Pentru cealaltă funcţie, de preşedinte al Consiliului Judeţan, venim cu o candidatură, spunem noi, foarte, foarte, foarte serioasă, domnul doctor Cătălin Grasa, care nu mai are nevoie de prezentări. A fost director medical, manager general la Spitalul Judeţean, chirurg, predă la Facultatea de Medicină la Universitatea Ovidius, membru vechi al Partidului Social-Democrat”, a precizat Felix Stroe într-o conferință de presă pentru anunțarea canditaților.

Horia Constantinescu spunea și el că în campania electorală vrea să se concentreze mai mult pe prezentarea proiectelor și soluțiilor, în loc de atacuri și critici la adresa contracandidaților. Constantinescu recunoaște posibilitatea ca adversarii să ducă o campanie bazată pe atacuri, dar insistă că el și echipa sa vor opta pentru o abordare constructivă și orientată spre soluții.
 
„Trebuie să arătăm ce putem face de la acest moment pentru a îndrepta lucrurile şi nicidecum de a arăta cu degetul unul spre celălalt. Fiecare dintre contracandidaţi are libertatea, bineînţeles, să demareze o campanie negativă. După cum ştiţi, n-ar fi nici prima nici ultima dusă împotriva mea, inclusiv de-a lungul carierei la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa sau la nivelul Autorităţii”, a  transmis Horia Constantinescu.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care îşi fac selfie-uri
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie....
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie. Melissa întoarce toate privirile
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a...
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a aflat că e însărcinată
Vestea așteptată de toată România. Vine de la Florin Piersic
Vestea așteptată de toată România. Vine de la Florin Piersic
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii