Editoriale

Horia Ivanovici: O decizie de AUR! Șoșoacă, lăsată să se bălăcească singură unde-i place: în mocirlă!

12.02.2021 | 09:32
Horia Ivanovici O decizie de AUR Sosoaca lasata sa se balaceasca singura undei place in mocirla
Horia Ivanovici salută excluderea Dianei Şoşoacă din AUR după derapajele acesteia şi analizează şansele noului partid intrat în Parlament de a se reinventa, inclusiv într-o alianţă cu... PSD!
ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici salută excluderea Dianei Şoşoacă din AUR după derapajele acesteia şi analizează şansele noului partid intrat în Parlament de a se reinventa, inclusiv într-o alianţă cu… PSD!

Surpriza zilei a venit chiar de unde ne-am fi așteptat mai puțin: Partidul Alianța pentru Unirea Românilor, deja popularul AUR, i-a dat un șpiț direct mahalagioaicei Diana Șoșoacă! De-am rămas toți ca la dentist… Mai puțin Robert Turcescu – auzisem din piață că este un tip super-informat –   care, cu doar 48 de ore inainte, lansase în spațiul public incredibila ipoteză… Este prima decizie de AUR, de când acest partid apărut de nicăieri a reușit scorurile șocante din 2020, fiind uriașa surpriză a politichiei românești.

ADVERTISEMENT

Excluderea umilitoare a senatoarei Șoșoacă, cu S de la permanent „Scandal”, este cu atât mai șocantă cu cât AUR se remarcase mai degrabă prin atitudini și discursuri semi-extremiste, duse spre un naționalism radicalizat și prin foarte multe derapaje. Îmi vine în cap pe repede-înainte genul de declarație a generalului Mircea Chelaru, ditamai fostul șef de Stat Major al Armatei Române, acum deputat AUR de Argeș: „Noi nu mergem în Parlament  să ocupăm locuri. Noi mergem în Parlament să îi dislocăm pe cei care le-au spurcat. Să facem această deratizare a spurcăciunii!” Dar și prin apariția unor membri de partid compromiși, cinici sau pur și simplu proști. Lepădarea publică de Șoșoacă poate fi semnul că AUR are puterea să se reinventeze, are mintea să înțeleagă că o luase într-o direcție profund greșită, ceea ce, până la urmă, ar fi un câștig pentru democrația și țara românească.

N-o mai puneți pe Șoșoacă în locul lui Corneliu Vadim Tudor. E ca și cum ai compara un monument de prostie cu un monument de cultură!

Ce-ar trebui să învățăm din pățania celei care deunăzi se lua chiar și de legendarul Arnold Schwarzenegger, de era să leșin de râs… Dar p’asta o știați? Au păcălit-o unii că i-a scris Trump pe Twitter…😊😊 Iar Șoșo s-a bucurat!

ADVERTISEMENT
diana sosoaca fake donald trump
Diana Sosoaca a distribuit pe facebook un mesaj fake de pe contul de Twitter al lui Donald Trump care nici nu mai exista

În primul rând că personajele de genul Șoșoacă nu mai au niciun viitor! Nu mai vorbesc de Europa civilizată, iacătă, nici măcar prin pitoreștii Balcani nu mai sunt la căutare. Vorba reputatului jurnalist Grigore Cartianu, “maimuța cu cât se urcă mai sus în copac, cu atât mai mult îi vezi fundul în toată splendoarea sa…”

Derapajele lui Șoșoacă – care n-a înțeles nici măcar acum că este un senator al României și trebuie să se comporte pe măsura rangului – au șocat la început, poate pe unii mai slabi la minte i-au și impresionat, apoi au amuzat, sfârșind prin a fi grotești pur și simplu… Bunul simț nu-ți permite să mergi la Cotroceni fără mască… e respectul profund pentru instituția prezidențială, nu pentru președinții efemeri. Arăți că nici măcar pe tine nu te respecți! “Mi-am pus masca doar pe gură, nu pe nas, pentru că e dreptul meu să respir”, cam atât a înțeles noua țață a politicii dâmbovițene după vizita la Președinție.

ADVERTISEMENT

Șoșoacă a excelat în declarații aiuritoare gen: “Eu am avut COVID înainte să se nască!”, tot spectacolul public de mâna a treia fiind permanent pigmentat cu proteste la care nu avea cum lipsească neam… Fie că era vorba de chestiuni serioase, gen incendiul de la Matei Balș, fie de marșul împotriva multinaționalelor, care au pus prea mult detergent și formaldehidă în pasta de dinți a românilor, otrăvindu-i😊. Protest să fie! Scandal să fie! Înjurături cu jandarmii să fie! Circotecă să fie!

Până și Gâdea, un moderator-domn, i-a tăiat microfonul țaței. Până și un partid anti-sistem precum AUR s-a săturat de acest 220 V permanent. În aceste timpuri, mai mult sau mai puțin europene, te sinucizi politic și social cu astfel de prestații! Și vă rog respectuos ceva, mai ales pe analiști, pe cei care discută politică profesionist, așezat, nu ca mine, un simplu observator: n-o mai comparați pe Șoșoacă cu dispărutul Corneliu Vadim Tudor. Este o jignire pentru CVT! E ca și cum ai compara un monument de grobianism cu un monument de cultură. Parol!

ADVERTISEMENT

Are puterea AUR să se reinventeze? Posibilă alinaţă cu PSD în viitor

A doua idee de reținut din mișcarea surprinzătoare a liderilor AUR este că acest partid începe să se ia în serios, are intenții clare de a guverna în viitor. Sociologul Vasile Dâncu și unul dintre cei mai influenți români în multe direcții avertizează: “AUR crește, AUR adună tot mai mulți români.”

Este evident că partidul a înteles că tolerând, fără protest, astfel de mahalagioaice ale politicii, gen Șoșoacă, nu va avea niciodată credibilitate pentru niciun fel de negocieri serioase. Lucrezi cu clovni, ești luat de clovn! Nimeni nu te bagă în seamă cu adevărat… Acest semnal al schimbării pare puternic! Asumat! Sau cel puțin… așa pare.

Dacă George Simion, Claudiu Târziu și Sorin Lavric, triumviratul AUR, vor continua pe acestă linie serioasă, nu e exclusă cât de curând o alianță cu PSD. Pentru că și PSD ar avea nevoie la un moment dat, în calculele sale, de micul-marele partid anti-sistem. N-ar fi deloc o asociere împotriva firii. Ba, din contră, PSD + AUR unite ar putea da migrene cumplite actualei Puteri, tot mai firave. Iar PSD rămâne același prădător pragmatic, care se folosește dacă e nevoie și de pasărea Pluvian, ce curăță resturile dintre dinții crocodilului, pentru a-și atinge scopurile. Deci ne așteaptă vremuri interesante…

Cât despre Șoșoacă, s-o lăsăm să se bălăcească singură acolo unde adoră: în mocirlă!

ADVERTISEMENT