Sport

Horia Ivanovici, despre prima întâlnire de taină dintre Neluțu Varga și Cristi Balaj, noua sa jucărie: „Știi că te iubesc, nu?!”

Horia Ivanovici prezintă, cu zâmbetul pe buze, situaţia de la CFR Cluj, odată cu "înrolarea" lui Cristi Balaj în funcţia de preşedinte al clubului, după ce acesta refuzase postul în primă fază, ca să nu se compromită :)
16.09.2021 | 12:16
Horia Ivanovici despre prima intalnire de taina dintre Nelutu Varga si Cristi Balaj noua sa jucarie Stii ca te iubesc nu
Horia Ivanovici, despre prima întâlnire de taină dintre Neluțu Varga și noua sa jucărie, Cristi Balaj. „Știi că te iubesc, nu?!”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Fostul arbitru Cristi Balaj dă lovitura vieții😊 și devine noul președinte al campioanei CFR Cluj. Patronul echipei (nu apare în acte, dar așa se poartă la orice club de calibru!), Neluțu Varga, îl convoacă la o primă ședință de strategie, privind viitorul grupării vișinii. Încântat de interesul pe care boss-ul pare să i-l poarte, Cristi Balaj se prezintă ferchezuit, la țol festiv, la biroul lui Neluțu.

După 7 ore de așteptare, timp în care de după ușa magică, evident capitonată, se tot aud râsete, chiuituri, scaune răsturnate și clinchet cristalin de pahare, Balaj este poftit politicos să intre…

ADVERTISEMENT

Să râdem cu Neluţu Varga şi noul “presidente” de la CFR Cluj, cel care nu a vrut să se compromită, Cristi Balaj

FANATIK a intrat, în exclusivitate, în posesia discuției de taină dintre cei doi valoroși oameni de fotbal. V-o redăm integral, necenzurată, din motive de deontologie jurnalistică.

Balaj, civilizat: Bună seara, domnule Varga. Dacă deranjez, pot să mai aștept… (noul președinte e puțin mirat că Neluțu îl așteaptă cu cămașa descheiată, în șort și cu picioarele pe masă, încălțat într-o pereche de papuci comozi, de catifea)

ADVERTISEMENT

Neluțu: Salut, c…e! Vezi că ai întârziat și eu nu tolerez asta. Tot la noi ai ajuns până la urmă, cu toate talentele tale... (îi face șmecheros cu ochiul). Ia, zi, cu ce începem, Cristinele…

Balaj, șocat: Domnu’ Varga, înțeleg că ați luat ceva la bord, dar nu-mi puteți vorbi așa.

Varga: Ba vorbesc cum vreau eu, sclavule! Ce n-ai înțeles, toți sunteți sclavii mei. Toți, și tu, și Petrescu, și ăla micu de e în contact cu cluburile (Balaj își forțează memoria să-i intre în voie noului stăpân). Ăla, mă, Marta, Marga, … așa, așa, Mara! Ăla simpatic, de rupe cluburile de noapte… Că i-a plăcut în sclavie și s-a întors… Cui nu-i place, bă, de mine?! (râde satisfăcut) Ia zi, cui?! Știi tu pe vreunul la București? Zi repede! (tonul devine amenințător) Știi?!

ADVERTISEMENT

Balaj, talent de politician abil, își dă seama că nu l-a prins pe Neluțu Varga în toane prea bune. Încearcă să schimbe subiectul…

Balaj: Cum facem cu Centrul de juniori, domnule Varga? Am rămas plăcut impresionat de proiectele serioase pe care mi le-ați prezentat la telefon. Sper să aducă plus-valoare.

ADVERTISEMENT

Neluțu Varga se uită lung la Balaj de parcă atunci l-ar fi văzut prima oară în viața lui. După o pauză în care patronache gâlgâie o apă plată, ca să-și revină, se ridică în slow-motion și taie aerul scurt, cu mâna.

Varga: Ce Academie, măi, nebunule? (fostul arbitru face ochii mari, ca de pește) Ești homo sapiens sau ce? Căpitan? („Da”, se aude o voce sfioasă de după perdea) Hei, căpitan… Mă auzi, Camora, da sau nu? Camora? Vreau să aud vocea ta… („Da” se aude iarăși glasul, mai jenat decât prima oară). Auzi la papagalul ăsta, Academie de Juniori… (Varga se îneacă isteric de râs) Păi, bine, mă Balaj, pe ce planetă trăiești? Tu nu știi politica noastră de-o viață, măi, papițoiule? Numai jucători cu experiență, dinozauri! Ăștia au valoare, cu ăștia iei titluri, nu tiriplici ca ai lui Dinamo. Tu n-ai văzut ce dezastru e la Dinamo cu sugacii ăia? Muri e disperat, mă sună de 7-8 ori pe zi, poate mai am vreo gloabă să-i dau. Da’ nu-i dau, bă, nimic. Zero! (Pauză jenantă în discuție. Varga scoate o oglinjoară din sertarul secret și-și face puțin freza) Balaj, să-ți spun un secret… (Neluțu se uită stânga-dreapta, secretos, își face mâna pâlnie la gură). Papițoi îi spuneam și lui Șumudică. Fraierul ăla și ceata lui de papițoi pe care mi i-a adus m-au nenorocit. Mi-au mâncat toți bani, p…le alea. În fine, acum ai înțeles strategia noastră?

Balaj, oripilat: Păi pe mine de ce m-ați adus?

Varga, sincer: Să râdem de tine, fraiere!

Balaj, şi mai oripilat: Cum adică?

Varga: Bă, da greu te prinzi, Cristinele… Și mai ai pretenții să fii presidente. Râdem de tine, cu Burleanu, cu „Ucu” Rus și cu ăla mare cu mustață. Godfather, știi tu… (și îi face iarăși șmechereşte cu ochiul). Tu parcă ai fost împotriva lui Burleanu, nu?! Mare opozant?

Balaj, nedumerit: Păi, da… Tare de tot…

Varga: Ei, vezi cum e viața? Te-ai deșteptat! Ești al nostru acum… Hai, mâine pune-te pe avion, să ai o discuție constructivă cu dl președinte Răzvan, pupi inelul și gata. N-o să te doară… Durează un minut, nu simți nimic, Cristinele! Hai, și acum tai-o, că deja m-ai plictisit… Trebuie să mă concentrez, să văd ce antrenor aduc după Petrescu. Știi că nu-l halesc pe arogantu ăla nici cu lămâie! (pauză, ia o înghițitură de energizant) Hai, bă, nu te-ai tirat?!

Cristi Balaj, mai șocat ca niciodată, o ia încet spre ușă. Clar, cea mai ciudată zi din viața lui! E revoltat, dar parcă îi și place… Când să pună mâna pe clanță, vocea autoritară de la birou îl înțepenește. Pur și simplu nu se poate întoarce, zici că e lipit cu glue.

Varga: Balaj, încă ceva… Vezi, dacă te sună „b……ii” ăia de la Energobit, nu răspunzi. Bă, ai înțeles, nu ridici telefonul! Ăia sunt niște zdrențe care n-au dat un ban în viața lor și toată ziua stau pe la televizor, bat câmpii. Îți zic eu, n-au muncit o zi căpușele alea… Tu poți să dai declarații, dar înainte musai sună-mă pe mine. E clar, măi, papițoiule?! (Balaj e livid! Bâiguie ceva neinteligibil) Știi că te iubesc, da? Hai, treci pe la casierie și nu mai plânge! Ai vrut Champions League? Ia Neluțu!

Acest text este un PAMFLET și va fi tratat ca atare. 😊

ADVERTISEMENT