News

Horia Ivanovici – Mitică Dragomir, contre pe tema condițiilor din închisoare

Mitică Dragomir, fostul șef al LPF și Horia Ivanovici, au purtat o discuție la MAXPROFEȚIILE LUI MITICĂ pe tema condițiilor din pușcărie.
23.08.2023 | 18:59
Horia Ivanovici  Mitica Dragomir contre pe tema conditiilor din inchisoare
Horia Ivanovici si Mitica Dragomir, despre condițiile din închisori. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir, cel care a vorbit despre afacerea de 700 de milioane de euro ce privește plajele din Mamaia, a primul mai multe condamnări în viața sa, dar nu a ajuns niciodată în spatele gratiilor, cu excepția unor aresturi. Cu toate acestea, el spune că în închisorile de la noi, condițiile sunt foarte dure, iar pedepsele sunt privative de viață, nu de libertate.

Dumitru Dragomir și Horia Ivanovici, contre la MAXPROFEȚIILE LUI MITICĂ

Pornind de la subiectul Remus Truică, om de afaceri condamnat în decembrie 2020 la șapte ani de închisoare cu executare în dosarul ”Ferma Băneasa”, acuzat că și-a transformat celula de la închisoare într-o adevărată cameră de hotel, cei doi au discutat despre diferențele dintre închisorile de la noi și cele din statele scandinave. Discuția a venit după o alta contradictorie, despre părerile comuniste avute de cei doi.

ADVERTISEMENT

Mitică Dragomir spune că celula lui Truică este una curată, dar opinia publică a exagerat când a susținut că acesta stă într-o cameră de hotel: ”Dacă ai curat în celulă, zic că ți-ai făcut cameră de hotel. Toate pușcăriile de afară, din țările nordice, nu am fost, dar am auzit, ăia au grijă de om. Omul nu e trimis la pușcărie să-l execuți”. HORIA IVANOVICI l-a contrat imediat: ”Da, nici nu e trimis la hotel de cinci stele”.

Discuția a continuat, iar Mitică Dragomir  a spus în alte țări condițiile sunt mai bune: ”Ba da, afară așa este”. ”Nu te cred nici în 100 de ani”, a fost reacția lui HORIA IVANOVICI, urmată imediat de declarația lui Dragomirr: ”Jur”.

ADVERTISEMENT

HORIA IVANOVICI a încercat să explice de ce o închisoare cu condiții de lux nu ar funcționa, spunând că oamenii nu s-ar mai teme de viața din spatele gratiilor și ar fi deschiși la infracțiuni: ”Pentru ce mai e pușcărie? Așa mă duc și eu, fur 100 de milioane, stau la hotel și după gata”.

La pușcărie ești privat de libertate, nu de viață”, a fost reacția lui Mitică Dragomir. HORIA IVANOVICI a intervenit imediat: ”Stai nea Mitică, nu poți să trăiești cu room-service”. Dumitru Dragomir revine la comparația dintre închisorile de la noi și cele din afară: ”Da la ăia de ce se poate?”.

ADVERTISEMENT

HORIA IVANOVICI nu crede că există centre de detenții în străinătate cu condiții de hotel: ”Vreau și eu să văd imaginile cu ăia la hotelul de cinci stele”. Mitică Dragomir a fost de acord cu el:  ”Nu e hotel de cinci stele”.

Totuși, HORIA IVANOVICI crede că și la noi sunt persoane care trăiesc în condiții bune: ”Toți la pușcărie mănâncă de la cele mai tari restaurante”. Mitică Dragomir spune că asta se întâmplă pentru că unii oameni primesc pachete și se laudă cu condițiile din închisori. El dă exemplul lui Gigi Becali, care s-a lăudat că duce o viață bună în închisoare, iar mai apoi comandantul închisorii a fost schimbat.

ADVERTISEMENT

Prostii, o dată pe săptămână îi vine pachet și îi aduce și de la un restaurant. Nu vă mai luați după ce spun unii și alții. Unii se laudă, ca să fie rotunzi. Gigi, după ce s-a lăudat, l-au curățat pe comandantul de la Poarta Albă”, a spus Mitică Dragomir. ”L-au curățat după ce a zis Gigi că e bine?”, a spus HORIA IVANOVICI.

Era curățenie, dar îl puseseră unde era mai bine. În orice pușcărie, dacă ai avut o funcție de judecător, procuror, polițist, avocat, ai un alt statut”, spune Dragomir. HORIA IVANOVICI a fost parțial de acord: ”Nu pot să te pună cu cuțitarii, dar nici cu televizor de cinci stele. Ce înveți din pușcărie?”.

În final, Mitică Dragomir a încercat să explice de ce este nevoie ca oamenii cu un statut în afara închisorii să aibă alte condiții în spatele gratiilor, spunând că mulți au firme pe care le administrează și care aduc beneficii bugetului de stat, dar răspund și de soarta angajaților. Cu toate acestea, Mitică Dragomir spune că se fac multe abuzuri la închisoare.

Peste tot, în toată lumea, ai voie la telefon. Tu ai o firmă care produce și plătești statului mulți bani, de ce să te oprească… ăla care nu are firmă nu are telefon. Cunosc care avea 800 de salariați. Știți câți salariați avea Copos când l-au arestat? 1000. Trei zile dacă stai, îți blestemi zilele toată viața.

N-au făcut pușcărie, doar în arest am fost. Nu doresc nici dușmanilor dușmanilor mei. Nu tu, tu reziști, gândește-te la familie, la nepoți, la părinți, sunt distruși pe viață. Distrugi întreaga familie. Pentru ce să faci abuzuri în pușcărie? Dacă iei legea după legea, ăștia care sunt la deschis, au 30 de zile pe an libere. Nu le dă 3-4 zile. Becali, cât e el de becali, i-au dat o zi, două. Nici de zilele fetelor nu i-au dat drumul, când avea dreptul”, a încheiat Mitică Dragomir.

MAXPROFEȚIILE LUI MITICĂ, emisiunea de tip podcast realizată de HORIA IVANOVICI cu fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, este transmisă în exclusivitate pe FANATIK.RO în fiecare luni, de la 13:15. Reluarea are loc miercuri, pe Youtube și Facebook.

Dumitru Dragomir și Horia Ivanovici, despre condițiile din închisori

ADVERTISEMENT