Renumitul pianist a dezvăluit secretul unei fripturi gustoase. Trucul la care apelează compozitorul nu este unul complicat și poate fi realizat de toate gospodinele. Vedeta e lăudată mereu de prieteni pentru preparatele sale.
Horia Moculescu a spus cum face cea mai bună friptură. Metoda pe care artistul o folosește constă în prăjirea cărnii în tigaie înainte ca preparatul culinar să fie băgat la cuptor. În plus, nu folosește niciodată cimbru.
De asemenea, pentru un gust de nota 10, dar și pentru a fi fragedă carnea compozitorul obișnuiște să o păstreze la baiț pentru aproximativ 3 – 4 ore. Totodată, folosește foarte multe ingrediente atunci când se apucă de treabă.
„Eu prepar niște fripturi senzaționale. Cel puțin așa spun invitații care o mănâncă. Dar trebuie să știți că fripturile speciale se fac la cuptor. Ca un secret, trebuie să știți că eu o prăjesc puțin înainte, într-o tigai.
O fezandez cu de toate, cu vin, cu mirodenii. Pun de toate, de la boia, la cucurma. Însă depinde și ce pui alături de friptură. De pildă, eu nu pun niciodată cimbru la cuptor. Înainte să prepar carnea, indiferent de care este, eu o țin la baiț să fie moală și bună.
Dar nici prea moale. Și abia după aceea o prăjești în tigaie. O perpelești bine pe toate părțile. Și abia după ce s-a prăjit bine, pe o parte și pe alta, o pui la cuptor. Mie îmi place și carnea de porc să fie puțin rozalie, nu neapărat albă.
Dar dacă vrei să o consumi rece, poți să o faci albă. Depinde de gustul fiecăruia. Secretul meu culinar, dacă vreți, acesta este, faptul că țin carnea la baiț și că o perpelesc puțin pe o parte și pe alta”, a mărturisit Horia Moculescu pentru revista viva.ro.
Horia Moculescu nu este doar un artist desăvârșit, ci și o persoană pasionată de arta culinară. Renumitul compozitor are foarte multe secrete în bucătărie, în urmă cu ceva vreme precizând că friptura sa conține de multe ori vin.
Cunoscutul pianist știe să gătească de toate, sarmale, ouă umplute, icre de ştiucă, pere în sos de portocale. Deserturile sale nu au de obicei zahăr pentru că este foarte atent la sănătate, în timp ce pâinea consumată este din cea neagră.