Life

Horoscopul mayaş. Care este zodia ta, în funcţie de data naşterii

Horoscopul mayaş, totul despre zodia ta în funcție de data nașterii. Află mai multe despre tine în funcție de calculele mayașilor
17.02.2023 | 18:00
Horoscopul mayas Care este zodia ta in functie de data nasterii
Horoscopul mayaş. Care este zodia ta, în funcţie de data naşterii. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Horoscopul mayaş are rădăcini adânci. De altfel, mayașii au fost considerați încă din cele mai vechi timpuri mari astronomi și matematicieni. Asta nu este tot. Tot ei și-au creat singuri și propriul horoscop. Să nu uităm că spre deosebire de europeni, mayașii dădeau mai multă importanță Lunii decât Soarelui.

Horoscopul mayaş, care este zodia ta

Astfel, anul lor a fost împărțit în 13 cicluri lunare de 28 de zile care dădeau un total de 364 de zile. Ultima zi, cea de-a 365-a, au numit-o “Ziua timpului în afara timpului”. Au dedicat-o exclusiv sărbătorilor.

ADVERTISEMENT

Referitor la semnele zodiacale, dacă în zodiacul chinezesc, avem zodii împărțite în funcție de anul nașterii, în zodiacul mayaș, lucrurile sunt aproape similare cu cele din horoscopul european. Mai exact, zodiile sunt împărțite pe anumite săptămâni din fiecare lună.

Spre deosebire de zodiacul european însă, în horoscopul mayaș există în total 19 semne zodiacale. Ele sunt împărțite începând cu data de 2 ianuarie, adică cea de a doua zi din primul an. De asemenea, fiecare zodie în parte are denumiri pe care probabil nu le-am mai auzit până acum.

ADVERTISEMENT

În horoscopul mayaș, zodia Chen are loc în perioada 2-21 ianuarie. I se mai spune Furtuna Neagră. Cea de a doua zodie este zodia Yax. Acești nativi sunt născuți în perioada 22 ianuarie-10 februarie. Furtuna de Jad este denumită aceasta. Cel de-al treilea semn zodiacal din horoscopul mayaș este zodia Sac. Aceasta s-ar traduce prin furtuna albă sau broasca de Nord. Nativii sunt născuți în intervalul 11 februarie – 2 martie.

Zodia Keh, care se traduce prin căprioara este următorul semn zodiacal din horoscopul mayaș. Este împărțită în intervalul 3-22 de martie. Urmează apoi Zodia Mak, careia i se mai spune Zidul și se încadrează în perioada 23 martie-11 aprilie.

ADVERTISEMENT

Câte zodii există în calculele astronomice ale mayașilor

Zodia Kankin se traduce prin Câinele. Este împărțită în intervalul 12 aprilie-1 mai, iar mai apoi urmează Zodia Muwan, sau Bufnița, în perioada 2-21 mai. Este urmată de Zodia Pax, tradus ca Puma, în intervalul 22 mai-10 iunie.

În intervalul 11-30 iunie avem Zodia Kayab, care înseamnă, de fapt, Țestoasa. Și ea e urmată de Zodia Kumku, sau Crocodilul în intervalul 1-20 iulie. Horoscopul mayaș continuă cu cei născuți în intervalul 26 iulie-14 august. Ei sunt Spiritul. Toți care sunt născuți între 15 și 3 septembrie sunt Zodia Wo, adică Jaguarul.

ADVERTISEMENT

Urmează Zodia Sip, care se traduce cu Văzduhul și îi vizează pe cei născuți în perioada 4-23 septembrie. Mai apoi avem Zodia Soț, în intervalul 24 septembrie-13 octombrie, adică Cerul Roșu. Zodia Sec, căreia i se zice Liliacul este pentru cei născuți între 14 octombrie și 2 noiembrie.

Ultimele trei zodii din horoscopul mayaș sunt Zodia Xul, care se referă la persoanele născute în perioada 3-22 noiembrie. ei sunt Pământul și Cerul. Ulterior avem Zodia Yaxkin, care le corespunde nativilor născuți în intervalul 23 noiembrie-12 decembrie. Ei sunt Norii. Ultima zodie din zodiacul mayaș este Zodia Mol, pentru cei născuți intervalul 13 decembrie-1 ianuarie și care au ca semn Apa

Ce spun zodiile despre tine

Haideți să vedem acum ce caracteristici au fiecare zodie în parte și ce se întâmplă cu voi potrivit calculelor astronomie realizate de mayași. O să rămâneți mirați, dar multe lucruri s-ar putea să vă arate unde anume greșiți.

Furtuna neagră (2 – 21 ianuarie)

Este o zodie individualistă îm horoscopul mayaș. Toți cei născuți în această perioadă se concentrează mai mult asupra lor însăși. Pentru ei, de fapt, contează foarte mult propriile interese și nimic mai mult. Atenție însă și la neatenție. Ați putea pierde momente importante din viața celorlalți

Furtuna de jad (22 ianuarie – 10 februarie)

Vorbim despre nativi extrem de iubitori. Ei sunt afectuoși, implicați și foarte atașați de tot ce înseamnă familie. Nu vor refuza niciodată să ajute atunci când le este cerut acest lucru. Sunt altruiști până la cer și înapoi.

Broasca (11 februarie – 2 martie)

Ei bine, în cazul acestor nativi un lucru este cât se poate de clar. Ei au nevoie de perioade importante de singurătate. Trebuie să arate tuturor că se descurcă singuri, că sunt independenți. Și chiar au nevoie să se descurce cu propriile forțe.

Horoscopul mayaș, caracteristici ale zodiilor

Căprioara (3 – 22 martie)

În cazul lor discutăm despre pace și liniște. Oamenii născuți în această perioadă sunt protectori cu toți cei pe care îi cunosc. Ba chiar, la un moment dat, ei pot să devină și ușor plictisitori, enervanți cu această dragoste.

Zidul (23 martie – 11 aprilie)

Persoane egoiste și închise sunt născute în această perioadă, cel puțin așa susțin mayașii. Ei au prieteni puțini și nici nu reușesc să fie foarte atasați de tot ce înseamnă familie. Au nevoie să învețe să dăruiască, să mai lase de la ei.

Câinele (12 aprilie – 1 mai)

În cazul lor este nevoie de multă mișcare. Chiar foarte multă mișcare. sunt dependenți de viață și lumină, de activitate fizică, indiferent de ce și cum se face. Vor căuta mereu acel ceva care să le facă viața mai ușoară, dar și mai frumoasă.

Bufnița (2 – 21 mai)

Avem aici un echilibru perfect între foc și apă în horoscopul mayaș. Ei sunt persoane răbdătoare și puternice, dar care ar putea într-o secundă să se transforme în oameni răzbunători. vor face lucrul acesta numai atunci când sunt forțați și obligați.

Puma (22 mai – 10 iunie)

Spirit puternic, persoane deștepte, oameni gata să întreprindă, să facă, să nu lase pe mâine ceea ce, în mod evident, pot face chiar astăzi. Nu renunță niciodată atunci când le este greu, caută și găsesc o soluție oricât de departe este aceasta.

Țestoasa (11 – 30 iunie)

Vorbim despre o zodie conectată cu Luna, dar și cu apa sau întregul univers. Emoțiile lor pot fi schimbătoare, mai ales dacă au în față o furtună a vieții. Sunt oameni pe care anturajul îi poate considera drept sensibili, oameni ușor de rănit.

Zodii interesante, zodii bune, zodii cu probleme

Crocodilul (1 – 20 iulie )

Ei par să nu aibă mari griji, dar și pentru că nu pleacă prea ușor capul. Au tendința de a trece foarte ușor peste orice necaz le iese în cale. Și nu în ultimul rând nici nu așteaptă mari surprize de la ceilalți. Sunt pur și simplu obișnuiți să își facă singuri lucrurile.

Spiritul (21 – 25 iulie)

Este cea mai scurtă zodie din horoscopul mayaș, cuprinde numai cinci zile, dar aici sunt nervi mulți de tot. Se aprind scântei destul de repede, dar la fel de ușor acestea se sting. Mayașii cred că aceste zile vin și cu o provocare. Și cam așa sunt și nativii.

Jaguarul (26 iulie – 14 august)

Oameni pe care îi plac oamenii, așa s-ar putea traduce totul. Ei au mereu zâmbetul pe buze, o poantă bună de tot la ei, ei sunt cei care reușesc să schimbe starea de spirit a tuturor. Ascund însă și multe secrete, așa că trebuie să jucați și cartea atenției.

Văzduhul (15 august – 3 septembrie)

Lumină și soare, adică tot ce vine din văzduh. Mulți oameni născuți în această perioadă au calități de lideri. Ei par să nu se sperie, deși au în față probleme mari și serioase. Sunt raționali, pun fiecare idee cap la cap și găsesc o rezolvare.

Cerul roșu (4 – 23 septembrie)

Și aici sunt persoane puternice, dar și răzbunătoare. Au tendința de a domina totul, de a rămâne regi într-o relație și de aceea își vor căuta parteneri în stare să le suporte aceste capricii. Unele care nu vor fi deloc ușoare.

Horoscopul mayaș, ultimele zodii

Liliacul (24 septembrie – 13 octombrie)

Ei sunt oamenii care nu vor să plece. Adică sunt foarte atașați de tot ceea ce este în jurul lor. Și asta indiferent că discutăm despre țară, oraș, loc de muncă sau relații sociale. Mulți dintre ei au relații serioase întinse pe ani buni.

Pământul și cerul (14 octombrie – 2 noiembrie)

Oh, Doamne! Faceți loc, trec campionii dezechilibrelor în horoscopul mayaș. Toți nativii au un adevărat cumul de energii și mai toate se află în contradicție. Sunt muncitori, dar nu vor face lucruri care nu le aduce plăcere. Chiar deloc.

Vulturul (3 – 22 noiembrie)

Horoscopul mayaș aduce îndrăzneală maximă, dar și loialitate față de partener. De asemenea, Vulturul vine și cu o înțelepciune aparte. Are și un spirit vizionar, așa că să nu vă mire dacă se vor apuca să vorbească uneori din cărți, din vise sau din ce urmează să se întâmple.

Norii (23 noiembrie – 12 decembrie)

Oho! Ce au norii aparte față de toată lumea? Ați ghicit. Ei pot să aducă ploaie și ninsoare în horoscopul mayaș. Adică și multă energie negativă. Au însă și un dar aparte, acela de a oferi și ce nu au lumii. O vor face fără să se întrebe, fără să ceară explicații.

Apa (13 decembrie – 1 ianuarie)

Înțelepciune, răbdare și energie puternică. Nativii acestei zodii par să treacă destul de ușor peste probleme, însă au tendința de a se alinta. Să nu vă mire dacă la un moment dat se vor opri doar ca să calculeze traiectoria.

ADVERTISEMENT
Tags: