News

O femeie și patru copii, la un pas de moarte, în Cluj. Au ajuns la spital cu o stare de somnolență. Cu ce s-au intoxicat

Grav incident în Cluj, acolo unde o femeie și patru copii au ajuns la spital cu o stare de somnolență. Ce au constatat medicii.
18.04.2024 | 22:23
O femeie si patru copii la un pas de moarte in Cluj Au ajuns la spital cu o stare de somnolenta Cu ce sau intoxicat
O femeie şi patru copii, transportați de urgență la spital, în Cluj. Posibilă intoxicare cu dioxid de carbon. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pericol de moarte în județul Cluj, acolo unde o femeie și patru copii au ajuns la spital cu o stare de rău și somnolență ca urmare a unei posibile intoxicări. Primele date de la medici.

O femeie şi patru copii, transportați de urgență la spital, în Cluj. Posibilă intoxicare cu dioxid de carbon

Caz extrem de grav într-o localitate din Cluj. Joi seara, petru copii, cu vârste între 3 și 8 ani, dar și o femeie, au ajuns la spital. Ei prezentau somnolenţă şi stare de rău, posibil ca urmare a unei intoxicări cu dioxid de carbon.

ADVERTISEMENT

Alerta la Serviciul Unic de Urgență a venit în jurul orei 20.00. S-a anunțat faptul că într-o locuință, dintre localitățile Moriști și Apahida, se află un adult și patru copii care acuză stări de rău.

Imediat, în locul indicat s-au deplasat o autospecială pentru stingerea incendiilor și un echipaj SAJ. Salvatorii i-au găsit aici pe cei patru minori, cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani, și pe o femeie, în vârstă de aproximativ 60 ani. Toate persoanele erau în stare de conștiență, dar somnolente.

ADVERTISEMENT

”Pompierii din cadrul Detaşamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitaţi, de puţine momente, pentru a acorda primul ajutor calificat unor persoane care, se pare, s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

Solicitarea a venit în jurul orei 20 şi a anunţat faptul că într-o locuinţă, dintre localităţile Morişti şi Apahida, se află un adult şi 4 copii care acuză stări de rău”, a transmis, joi seară, ISU Cluj.

ADVERTISEMENT

Ulterior, măsurătorile făcute în spațiile interioare ale locuinței, de către echipajele operative, au scos în evidență concentrații ridicate de dioxid de carbon, potrivit ISU Cluj.

Incident similar, cu final tragic, în Vâlcea

La finalul anului 2023, doi adulţi şi un copil au fost găsiţi morţi în localitatea Vaideeni, Vâlcea. Aceștia s-au intoxicat cu dioxid de carbon de la o sobă defectă din casă.

ADVERTISEMENT

La data de 25 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Horezu au fost sesizați despre faptul că, 3 persoane au fost găsite în stare de inconștiență într-o locuință din localitatea Vaideeni.

La fața locului s-au deplasat polițiștii care au identificat trei persoane decedate, stabilind că este vorba de un bărbat de 32 de ani, o femeie de 26 de ani și un minor de 7 ani, toți din localitatea Vaideeni, posibil intoxicate cu gaz.

La fața locului s-a deplasat şi un echipaj medical din cadrul S.A.J. Vâlcea, care din păcate, a constatat decesul celor 3 persoane. Trupurile neînsuflețite au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Vâlcea, în vederea efectuării necropsiei”, a anunțat, atunci, ISU Vâlcea.

ADVERTISEMENT