News

Hoţii români n-au limite. Au furat acoperişul unei case din centrul oraşului Alba Iulia

Un furt mai puţin obişnuit a avut loc recent, ziua în amiaza mare, fără ca nimeni să bănuiască nimic. Hoţii au furat acoperişul unei case, cu tot cu grinzi.
04.03.2023 | 15:16
Hotii romani nau limite Au furat acoperisul unei case din centrul orasului Alba Iulia
Casa a rămas într-un mod misterios fără acoperiş Foto: alba24.ro
ADVERTISEMENT

Imaginaţia hoţilor nu are limite, iar dacă o casă nu poate fi furată cu totul, măcar părţi importante pot fi luate de ea. Este cazul unei locuinţe din centrul municipiului Alba Iulia, care a rămas fără noapte fără acoperiş. Hoţii l-au demontat discret, bucată cu bucată, şi nimeni nu a sesizat nici măcar când l-au transportat.

O vecină le-ar fi deschis porţile hoţilor

Vecinii susţin că nu au văzut şi nu au auzit nimic, deşi a fost decopertată o suprafaţă de aproximativ 400 metri pătraţi. Practic, de la casă a fost furat acoperișul, inclusiv structura de lemn, iar de la un alt corp de clădire, aflat în aceeaşi curte, au fost luate bucăţi de șine metalice, pe care le-au tăiat.

ADVERTISEMENT

După cum scrie alba24.ro, în curtea respectivă sunt două corpuri de clădire: o casă veche, nelocuită, și o hală. Ambele s-au aflat în vizorul hoţilor, care au muncit temeinic în ultimele săptămâni, din moment ce proprietara susţine că ultima oară când a fost la teren, în data de 7 februarie, totul era intact.

Între timp a dispărut însă acoperişul cu totul şi mai multe structuri de lemn şi metal şi nimeni nu ştie cine le-a furat şi unde le-a dus. Mai mult, se pare că hoţii ar fi fost ajutaţi involuntar de o vecină, care le-ar fi dat acestora cheia de la dat cheia de la poartă, crezând că sunt muncitori, însă aceste aspecte urmează să fie lămurite de ancheta poliţiei.

ADVERTISEMENT

În ultima vreme s-au înmulţit tot mai mult furturile bizare, românii fiind dispuşi să sustragă orice este nepăzit. Astfel, nu mai departe de acum zece zile, în județul Suceava, un pod format din structuri uriașe din beton a fost furat cu totul într-o singură noapte.

Podul dispărut în doar câteva ore fusese construit în localitatea Luncușoara. ”Era un pod din două rânduri de tuburi, dintre care unul a rămas. A fost un pod, o variantă de lucru pe care s-a circulat în timp ce s-a construit celălalt pod.

ADVERTISEMENT

Podul era compus din 6 tuburi de cate 2,5 metri și două rânduri de tuburi. Peste tuburi era pământ, era piatră, se circula cu mașina. Ziua a îndepărtat pământul, iar noaptea a venit și a luat tuburile. Podul de piatră s-a furat””, a declarat reprezentatul firmei care a lucrat la pod.

De asemenea, tot în urmă cu mai puţin de două săptămâni, hoţii au furat mai multe bare de metal de stâlpii de înaltă tensiune din localitatea Asău, din judeţul Bacău. Din această cauză, patru astfel de stâlpi uriaşi au căzut la prima răbufnire mai serioasă a vântului. Numai norocul a făcut ca nimeni să nu se afle în zonă la acel moment.

ADVERTISEMENT

“Din păcate, inconștiența unor cetățeni poate să pună în pericol vieți! În sat Straja, în punctele Piciorul Mesteacan și Pârâul Ciungi, patru stâlpi de înaltă tensiune au fost doborâți, deoarece niște cetățeni au FURAT barele de cornier de la bază, iar vântul puternic a favorizat căderea stâlpilor!”, a transmis Primăria comunei Asău, pe Facebook.

ADVERTISEMENT