Sport

Huiduieli la semifinala Roland Garros dintre Novak Djokovic și Carlos Alcaraz. Motivul pentru care arbitra i-a făcut un break cadou sârbului

Semifinala de la Roland Garros dintre Carlos Alcaraz și Novak Djokovic a stârnit momente de furie din partea fanilor, arbitrul fiind luat la rost după un game pierdut de spaniol.
09.06.2023 | 20:33
Huiduieli la semifinala Roland Garros dintre Novak Djokovic si Carlos Alcaraz Motivul pentru care arbitra ia facut un break cadou sarbului
Semifinala dintre Carlos Alcaraz și Novak Djokovic a stârnit momente de furie din partea fanilor. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT

Momentul a avut loc în setul cu numărul 3, tocmai după ce Novak Djokovic făcuse 1-1 la game-uri. Carlos Alcaraz a avut crampe musculare, însă nu a putut să ceară time-out în momentul jocului, cedând un break în fața adversarului său.

Semifinala dintre Carlos Alcaraz și Novak Djokovic a stârnit momente de furie din partea fanilor

Semifinala de la Roland Garros dintre Carlos Alcaraz și Novak Djokovic a oferit un moment inedit în tenis, care i-a nemulțumit pe fanii din arenă, aceștia huiduindu-l pe arbitru pentru decizia luată, cu toate că aceasta a fost regulamentară.

ADVERTISEMENT

Concret, la 1-1 în setul 3, Alcaraz a șchiopătat la marginea terenului, însă crampele musculare au un alt set de reguli în tenis, iar acesta nu a putut să ceară time-out și în cele din urmă a cedat un brak în favoarea sârbului.

Fanii nu au înțeles de ce arbitrul nu a întrerupt partida și au început să-l huiduie, iar furia lor nu a trecut nici când arbitrul de scaun le-a explicat decizia, fiind convinși că Alcaraz a fost dezavantajat.

ADVERTISEMENT

„Obiectivul meu este să câștig!”

Novak Djokovic a vorbit înainte de a începe turneul de la Roland Garros, spunând care este obiectivul său: „Mă antrenez și mă pregătesc pentru cel mai important turneu al sezonului pe zgură, Roland Garros.

Știu că pot juca întotdeauna mai bine. Aștept cu nerăbdare să lucrez la diferite aspecte ale jocului meu, ale corpului meu și sper să fiu în formă 100%. Obiectivul este să câştig French Open”.

ADVERTISEMENT

„Încă mai am șansele mele la un Grand Slam împotriva oricui, pe orice suprafață. Se joacă după sistemul cel mai bun din cinci seturi, am speranţe la un rezultat bun. Să vedem cum merge”, a mai spus Novak Djokovic.

Dintre toate turneele de Grand Slam, Roland Garros este turneul la care Novak Djokovic a triumfat de cele mai puține ori, și anume doar de două ori, impunându-se prima dată abia în 2016.

ADVERTISEMENT

Ultimul turneu de la Roland Garros câștigat de Novak Djokovic a fost în 2021, în plină pandemie. Acum, avantajul sârbului este că Rafael Nadal nu a putut participa la turneu din cauza unei accidentări, motiv pentru care este principalul favorit să câștige trofeul.

ADVERTISEMENT