Life

I-a fost coleg lui Mihai Bendeac, dar nu-l iartă: ”Să primeze spiritul de echipă”

Vlad Corbeanu, colegul lui Mihai Bendeac din show-ul În puii mei, face declarații exclusive despre viața personală și a fi sau a nu fi celebru.
26.11.2023 | 10:20
Ia fost coleg lui Mihai Bendeac dar nul iarta Sa primeze spiritul de echipa
Vlad Corbeanu vorbește, în exclusivitate, despre Mihai Bendeac. Sursă foto: Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Vlad Corbeanu a devenit un actor foarte cunoscut odată cu participarea la show-urile de televiziune iComedy și În puii mei. Un artist cu un palmares bogat atât pe scenă că și în televiune, Vlad Corbeanu a rupt tradiția familei și a făcut actorie.

Vlad Corbeanu se consideră un actor cunoscut, nicidecum celebru

În sezonul 11 de la iUmor, Vlad Corbeanu a cucerit publicul interpretându-l pe Sfântul Petru. Într-un interviu exclusiv pentru FANATIK, mărturisește că nu a urmat tradiția familiei, devenind actor. Cu o mamă avocat și un tată procuror, și-a câștigat primii bani redactând acțiuni judecătorești.

ADVERTISEMENT

A lucrat foarte mult cu Mihai Bendeac pe care îl consideră un profesionist adevărat. Vlad Corbeanu ne spune că, în adolescență, se îndrăgostea în fiecare zi și că nu s-a considerat niciodată un bărbat frumos. Copilăria și-a petrecut-o prin tribunale și i se părea fascinant să stea în laboratorul criminalistic.

Cel mai mult îi place să plece cu iubita lui, cu motorul sau cu mașină, să străbată toată țara. Când era mic era speriat de ideea de moarte și ne spune că prima etapă în cariera unui actor este să joace toate rolurile pe care le primește.

ADVERTISEMENT

Vlad Corbeanu: “Prima etapă este să nu refuzi nimic”

Actorul Vlad Corbeanu a devenit foarte cunoscut odată cu participarea la show-rile iComedy și În puii mei, alături de Mihai Bendeac. Mărturisea, la un moment dat, că a fost o perioadă foarte frumoasă și a învățat multă televiziune atunci. În prezent este actor a Teatrul Mic din București. Acum 2 ani, Vlad Corbeanu l-a adus pe scena iUmor chiar pe Sfântul Petru, un moment de neuitat pentru telespectatori.

“Eu am fost invitat la iUmor. Acolo mai mult am vorbit cu Cheloo și cu Bendeac, au fost încântați de glumele pe care le-am făcut la adresa lor. Mă mai chemaseră și înainte, dar nu s-a nimerit, chiar dacă am și lucrat în trustul acela acum câțiva ani.

ADVERTISEMENT

M-am dus pentru Sfântul Petru. Eram într-o perioadă în care mă pregăteam pentru un rol, aveam părul lung și barbă lungă. Mie nu-mi plac perucile sau bărbile false.  O parte din text mi l-a scris Andreas Petrescu, o parte l-am modificat. A fost scurt, intens și de impact.

Nu prea știu să mă apreciez, sunt destul de subiectiv într-un sens negativ pentru mine. Adevărul este că nici nu am văzut momentul”, ne spune Vlad Corbeanu.

ADVERTISEMENT

“Nu știu dacă voi atinge celebritatea”

Actorul Vlad Corbeanu mărturisește, cu modestie, că nu crede că va cunoaște vreodată celebritatea. Știe că este un actor cunoscut și recunoscut pe stradă, dar acest lucru nu i-a adus, de fiecare dată, vreo mare satisfacție. Vlad este de părere că celebritatea vine la pachet cu un soi de respect al celor din jur.

“Eu mă consider doar un om cunoscut. Nu știu dacă voi atinge celebritatea. Nu vreau să fiu pesimist, dar tind să cred că nu. Nu am nicio treabă cu celebritatea și nici nu mă plimb pe lângă acea bărcuță, momentan. Celebritatea vine și cu un fel de respect a celorlalți vizavi de tine, sau așa ar trebui să fie. Nu mă încântă în mare măsură că sunt cunoscut pentru că treaba asta vine și cu un soi de lipsă de respect.

Frumusețea… În niciun caz nu mă ajută în diminețile în care mă uit la mine și arăt înfiorător (râde, n. red.). Îmi mai spune mama că sunt frumos și mă întreb până unde unde poate merge acest subiectivism.

Uneori mă întreb ce vede prietena mea la mine. Eu nu mă consider un bărbat frumos. Nu am primit vreaun rol care să mă ajute, adică nu le trebuia un băiat frumușel și m-au luat pe mine. Dacă mâine ar fi concurs de Mister, nu m-aș duce să particip”, mărturisește Vlad Corbeanu.

“Actorilor din țara asta le lipsește generozitatea”

Una din dorințele lui Vlad Corbeanu a fost să lucreze în radio, dar nu a reușit. A luat însă castingul la Universal Channel unde a dublat o mulțime de actori străini. În altă ordine de idei, Vlad Corbeanu ne spune acum ce fel de profesionist este Mihai Bendeac și ce le lipsește actorilor din România.

“Doctori, femei și alte întâmplări l-am făcut, prima oară, prin 2009. Jucam și eu și Mihai Bendeac. O perioadă nu s-a mai jucat, eu am intrat în proiectul de la Antenă, în proiectul lui Mihai, apoi am decis să-l reluăm.

Consider că am fost mai mult un coordonator. Îmi place să lucrez cu profesioniști și am făcut multe proiecte cu Mihai Bendeac. Cred că actorilor din țara asta le lipsește generozitatea. Ar trebui să fim mai generoși unul cu altul, să primeze spiritul de echipă”, mărturisește actorul Vlad Corbeanu.

“Eu aveam probleme, dileme”

A jucat și în 7 spectacole în același timp dar declară că nu i s-au părut multe deloc. Nu îi plac vacanțele și vara, când toată lumea este plecată, lui îi place să muncească. Vlad Corbeanu este de părere că poți cuceri pe oricine cu râsul și că, până în 18 ani, a fost o persoană care se îndrăgostea în fiecare zi.

“Eu am fost o persoană care se îndrăgostea în fiecare zi. Era un amalgam, cred că era frumos la vârsta aia, vorbim de până în 18 ani. Nu cred că la 16 ani există vreun ‘crush’ și acolo ai încheiat treaba. Eu aveam probleme, dileme, nu știu ce fel de îndrăgosteală era. Am prins și perioada când nu exista telefon mobil. Sunai la fată pe fix, răspundea mama, închideai.

Țin minte că am câștigat bani de mic. Trecuse tata în avocatură și avea tot felul de clienți. Dacă crescusem prin tribunale ajunsesem la performanța să știu să fac o mică acțiune dacă îmi dădeai toate datele. Așa am câștigat primii bani. Îi cheltuiam pe tot feluri de lucruri de care eram pasionat să le am. De exemplu mâncam mult lapte praf, eram fascinat de el”, declară Vlad Corbeanu, în exclusivitate pentru FANATIK.RO.

“Prima etapă este să nu refuzi nimic”

Cunoscutul actor își aduce aminte că pasiunea pentru teatru a moștenit-o de la mama lui. Pe lângă faptul că era judecător, mama lui Vlad făcea parte dintr-o trupă de actori amatori și-l lua și pe el la repetiții.

“Nu știu cât de selectiv sunt atunci când vine vorba de un rol. Ca să devii selectiv trebuie să treci prin niște etape. Iar prima etapă este să nu refuzi nimic. Din punctul meu de vedere trebuie să greșești, mai ales în facultate, ca să poți învăța. Ca să devii selectiv cu rolurile trebuie să ai cunoștințe destul de solide și multă experiență.

Sunt mai degrabă selectiv cu oamenii cu care mă bag. Sunt extrem de dedicat și extrem de depresiv din anumite puncte de vedere. Dacă acord foarte multă încredere și primesc niște semnale,  sunt foarte trist.

Cred că teatrul românesc, în momentul de față, se adaptează vremurilor. Sper că oamenii vor înțelege că este o concurență neloială între treatru și televiziune, dar și între alte activități distractive. Cred că meseriei ăsteia îi lipsește devotamentul, sau ceva între devotament și implicare”, ne spune actorul Vlad Corbeanu.

“Când eram mic mă gândeam la moarte”

Cunoscutul actor promovează teatrul, în general, și filmul românesc. Își dorește foarte că oamenii să meargă să vadă toate filmele românești care apar. Iar dacă Vlad Corbeanu s-ar putea întâlni cu el însuși, dar mic, primul lucru pe care l-ar face ar fi să-și ‘calmeze’ fricile legate de moarte.

“Am un spectacol la Teatrul Mic unde mă întâlnesc cu Vlad ce mic. Momentul este chiar terapie, cel puțin pentru mine a fost. Important ar fi ca toată lumea să experimenteze această întâlnire. Dacă m-aș întâlni cu Vlad cel mic i-aș spune că este în regulă pentru momentele în care a fost trist sau i-a fost frică.

Că până la 37 de ani sigur trăiește, mai departe vom vedea. Când eram mic mă gândeam la moarte, că nu știu când vine, și mă gândeam cum ar fi să mor mâine. Măcar să exclud fricile la care mă gândeam când eram mic (râde, n. red.). Și aș încerca să-i rezolv problemele cu care s-a confruntat în copilărie. Nu știu dacă o să-mi iasă dar voi încerca să fac asta.

Aș vrea să știe lumea de toate spectacolele de la Teatrul Mic, nu neapărat în cele în care joc eu. Este foarte bine ca lumea să meargă la teatru. Promovez și filmele românești, chiar dacă nu am niciunul acum. Sunt genul care se duce să plătească bilet, ca orice om.

Mi-ar plăcea să văd oameni în cinema, la filmele românești. Și mi-ar plăcea să văd mai multe teatre pentru copii în țară și în București. Aceste teatre sunt cele care creează viitorii spectatori”, mărturisește Vlad Corbeanu.

 

ADVERTISEMENT