Fotbal intern

I-aţi stricat sărbătoarea lui Cicâldău. Notele FANATIK după ruşinea de la Erevan! Rădoi, din nou repetent

31.03.2021 | 21:50
Iati stricat sarbatoarea lui Cicaldau Notele FANATIK dupa rusinea de la Erevan Radoi din nou repetent
ADVERTISEMENT

Naţionala României s-a făcut de râs la Erevan, unde ar putea să îşi fi pierdut deja şansele de calificare la Campionatul Mondial. O prestaţie modestă a “tricolorilor”, care putea fi salvată de dubla lui Cicâldău. Dar Rădoi nu a învăţat nimic din prostiile pe care le-a făcut cu Macedonia.

Armenia are un antrenor care a demonstrat la echipe de top din Europa, în vreme ce experimentul Rădoi se dovedeşte pe zi ce trece o prostie făcută de federali. Selecţionerul a fost primul păcălit de reuşita lui Ianis din finalul cu Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

Dacă acel meci s-ar fi terminat 2-2, poate selecţionerul ar fi înţeles că strategia lui este greşită. Dar victoria cu 3-2 l-a păcălit. Ne-a aburit cu filosofia lui şi spiritul ofensiv şi ne-a provocat o umilinţă în Armenia.

Notele FANATIK după ruşinea de la Erevan. Mulţi jucători au dezamăgit, dar Rădoi este primul vinovat

Niţă şi Cicâldău au fost singurii jucători care s-au ridicat la un nivel bun. Apărarea a fost extrem de modestă, iar Puşcaş a fost şi eliminat după o prestaţie modestă. Dennis Man s-a prezentat şi el extrem de modest. Nicolae Stanciu a suferit în continuare în poziţia în care îl chinuie Rădoi.

ADVERTISEMENT

Florin Niță7 – Din nou cel mai bun jucător de pe teren pentru “tricolori”. A avut câteva intervenții foarte bune, în special în minutul 13, la o minge deviată care părea să îl depășească. Nu a fost pus prea mult la încercare, dar atunci când a fost cazul s-a descurcat perfect.

Vasile Mogoș5 –  Nu a sprijinit suficient ofensiva, iar pe faza de apărare a fost de multe ori imprecis. A luat un galben în prima repriză, la o intervenție necontrolată. Iar apoi a fost nevoit să joace foarte precaut. Cel mai rău s-a văzut la golul armenilor, când s-a retras din calea adversarului care pătrundea.

ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș5 – A încercat să participe la construcție, dar a fost de multe ori lent și inexact. A avut și câteva poziționări greșite la faze de atac ale armenilor. Cea mai clară astfel de situație a venit în minutul 51, la o ratare mare a armenilor. A scăpat din marcaj adversarul la golul din final al armenilor și are doar scuza că trebuia acordat ofsaid.

Alin Toșca4– Foarte ezitant. A comis o gafă uriașă de poziționare în minutul 13, care putea duce la un gol al armenilor. La golul armenilor a deviat în proprie poartă la o fază la care întreaga apărare a dat dovadă de foarte multă pasivitate. A salvat pe final, după o greșeală a lui Bancu.

ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu6 – Contribuții importante la ambele goluri ale „tricolorilor”. Centrarea de la golul doi a fost una perfectă. Dar până la urmă este fundaş, iar România a luat trei goluri de la Armenia.

Răzvan Marin  – 4 – Nu a legat suficient jocul „tricolorilor”, iar echipa a fost ruptă total la faza din care armenii au reușit să deschidă scorul.

Nicolae Stanciu5 – A avut câteva șuturi foarte bune în prima repriză. Un motiv în plus să regretăm că nu a fost folosit mai sus, în ofensivă. Este clar că poziția în care este jucat de Rădoi nu îl avantajează.

Dennis Man4 – Probabil că nici el nu înțelege de ce a rămas pe teren atât de mult. A greșit cam la fiecare fază la care s-a implicat. Iar golul armenilor a venit după o pasă greșită dată de fotbalistul Parmei. Mult sub așteptările de la el.

Alexandru Cicâldău 8 – Trebuia să fie omul meciului, dar a fost trădat de colegii din defensivă și de Pușcaș. Viteza de gândire de la cele două faze la care a marcat este absolut fabuloasă. La primul gol, a înțeles primul ce se întâmplă cu mingea șutată de colegul său de la Craiova, Nicușor Bancu. Iar la reușita doi a văzut colțul unde trebuie să trimită, asta în timp ce se coordona perfect pentru lovirea balonului.

Alexandru Maxim5 – Nu a fost chiar cel mai inspirat jucător al „tricolorilor”. Dar s-a scos cu contribuția de la primul gol. El a fost cel care a inițiat acțiunea și a trimis spre Bancu.

George Pușcaș3 –  Foarte lent, a fost mai mereu dominat de adversari. Și eliminarea a venit tot din cauza faptului că este prea greoi. Iar România a avut de suferit din cauza neglijenței sale. O partidă de care atacantul lui Reading trebuie să uite cât mai repede. Doar că pentru noi va fi greu să o uităm.

Schimbările neinspirate au decis soarta meciului

Au mai jucat

Valentin Mihăilă5 – Nu a contribuit cu mai nimic. E adevărat că a intrat târziu, în minutul 81, dar pe de altă parte a intrat la 2-1 pentru România.

Florin Tănase5 – Greu de spus dacă i se poate reproșa ceva lui Tănase, chiar dacă și el a intrat la 2-1 pentru România. Poate un reproș pentru întreg frontul ofensiv introdus pe final. Că nu a ținut mai mult de minge.

Claudiu Keșeru5 – La fel ca și la colegii săi din ofensivă, pe finalul partidei trebuia să intre mai decis. A avut un șut ratat dintr-o poziție bună.

Alexandru Crețu4 – Am fi vrut să spunem că a intrat prea târziu pentru a mai face vreo diferență. Dar nu a fost cazul. A gafat la final și a comis penalty după o neglijență incredibilă.

Mirel Rădoi, principalul vinovat pentru înfrângerea cu Armenia

Mirel Rădoi2 – : Este principalul vinovat pentru eşecul de la Erevan! “Ştim noi mai bine ce avem de făcut”, este răspunsul plin de încăpăţânare al selecţionerului, mereu când i se atrage atenţia că abordează greşit partidele.

Insistă să îi minimalizeze calităţile lui Stanciu, folosindu-l în apărare. Cât despre lipsa lui de reacţia a selecţionerului după eliminarea lui Puşcaş, aici chiar nu mai există explicaţii. Şi-a bătut joc de munca unor jucători. Mirelyan ne-a trădat!

ADVERTISEMENT
Tags: