Life

I se spune Caraibe de Europa. E foarte aproape de România şi peisajele sunt fantastice. Destinaţia e ideală pentru cei cu buget redus

Destinația căreia i se spune Caraibe de Europa. Este foarte aproape de țara noastră, iar peisajele sale sunt unele de basm.
13.05.2023 | 15:10
I se spune Caraibe de Europa E foarte aproape de Romania si peisajele sunt fantastice Destinatia e ideala pentru cei cu buget redus
Unde se află Caraibe de Europa. Sursa foto: bascheticalatori.com
ADVERTISEMENT

O destinație cu nisip alb și fin, foarte aproape de România, este cunoscută drept Caraibe de Europa. I-a fascinat pe turiști prin peisajele sale de vis, mai ales prin apa turcoaz. Se poate vizita chiar din această lună, până în luna octombrie.

Zona foarte aproape de România, numită Caraibe de Europa. Peste 200.000 de turiști o vizitează anual

Grecia este întotdeauna printre locațiile pe care orice turist și-ar dori să le vadă. Aici, la sud de faimoasa Insulă Creta se găsește Insula Chrissi, care de-a lungul timpului a fost denumită și ”Caraibe de Europa” sau ”Caraibe din Mediterană”.

ADVERTISEMENT

Insula Chrissi se află în Marea Libiei și se întinde pe o suprafață de 6 kilometri pătrați. Se caracterizează prin culoarea turcoaz a mării, apa cristalină, pietre colorate pe plajă, roșii, cărămizii, negre și gri, dune unduioase și cedri.

Datorită aspectului unic, anual, peste 200.000 de turiști vin în vacanță pe Insula Chrissi. Se poate ajunge în zonă cu nave de croazieră, care circulă destul de des și când nu este sezonul estival, fiindcă sunt persoane care preferă să se bucure de liniște și doar să admire peisajul.

ADVERTISEMENT

Se spune că cedrii de pe Insula Chrissi sunt foarte vechi, de peste 200 de ani. Pentru că este un loc foarte frumos, nelocuit, autoritățile locale își doresc să-l protejeze și nu permit șederile de o noapte sau campingul. Sunt posibile doar excursiile de o zi.

În 2022, accesul s-a interzis pe Insula Chrissi. Din ce motiv

În 2022, după ce s-a observat că turiștii au lăsat mizerie în urma lor, au dormit în corturi și au distrus habitatul natural, Administrația Regională a Insulei Creta nu a mai permis accesul vizitatorilor pe Insula Chrissi. Cele mai multe probleme s-au creat cedrilor.

ADVERTISEMENT

Unii copaci vechi de peste 100 de ani au ajuns în riscul prăbușirii din cauza neglijenței turiștilor. Unii dintre ei aduceau pe insulă chiar animale, precum capre sau măgari, aceștia mâncând din frunzele cedrilor și trăgând de crengi. Autoritățile, pentru ca insula să se refacă, au mai permis în 2022 doar apropierea de insulă cu barca și înotul până la țărm.

”Copacii au fost dezrădăcinați și uscați, iar interzicerea vizitelor este necesară pentru a oferi naturii timp să se refacă. Unii turiști au adus capre pe insulă, iar animalele au mâncat toate plantele mici pe care le-au găsit”, informa Administrația Regională a Insulei Creta.

ADVERTISEMENT

Grecia este una dintre cele mai favorite locații de vacanță, inclusiv a românilor, aceștia fiind atrași de prețurile mai mici din statul elen, comparativ cu cele de pe litoralul nostru. Luna august este un sezon de vârf în Grecia, deoarece vin cei mai mulți turiști, fiindcă își iau concediu.

ADVERTISEMENT