Life

I se spune Maldive de Europa, dar e mai ieftină și decât Grecia. Stațiunea spectaculoasă unde poți să ajungi și cu mașina din România

Maldive de Europa, destinația mai ieftină și decât Grecia. Stațiunea este spectaculoasă, iar românii pot ajunge aici cu mașina.
27.07.2023 | 18:07
I se spune Maldive de Europa dar e mai ieftina si decat Grecia Statiunea spectaculoasa unde poti sa ajungi si cu masina din Romania
Maldive de Europa, stațiunea care e mai ieftină și decât Grecia. Sursa foto: Pixabay, Pinterest/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unde se află Maldive din Europa, o stațiune unde prețurile sunt mai accesibile chiar și decât în Grecia. Românii pot ajunge aici cu mașina, iar cazarea este destul de ieftină.

Maldive de Europa, stațiunea care e mai ieftină și decât Grecia. Se poate ajunge aici și cu mașina

În fiecare vară, numeroase stațiuni din toată lumea, inclusiv din Europa, sunt asaltate de turiști. Cu toate acestea, există și unele locații care nu sunt foarte aglomerate, dar la care se poate ajunge destul de ușor, chiar și cu mașina.

ADVERTISEMENT

O stațiune care este mai ieftină chiar și decât Grecia, numită Maldive de Europa, are peisaje de vis și oferte foarte bune pentru turiști. Este vorba despre Vlora, care se află în Albania și face parte din Riviera albaneză.

Stațiunea este la mare căutare, mai ales în această vară, pentru că mulți turiști își doresc o vacanță la prețuri accesibile la mare. Prețurile la cazări se găsesc chiar și de la 23 de euro, iar berea pe plajă costă chiar și 1,2 euro.

ADVERTISEMENT

Unii au comparat stațiunea cu Maldive datorită căsuțelor de deasupra apei. Pentru a le închiria, turiștii trebuie să plătească puțin peste 9 euro, potrivit The Sun.

Plaja Pema E Thatë, de exemplu, este amenajată într-un stil asemănător cu cel din Maldive. În zonă există un bar, un restaurant, o promenadă și o plajă de nisip cu șezlonguri. În plus, există și alte plaje pe care turiștii le pot vizita în Vlore.

ADVERTISEMENT

Albania a devenit deja o destinație de vacanță foarte căutată, mai ales pentru români. Mulți preferă să meargă aici datorită faptului că este destul de aproape și se poate ajunge cu mașina.

În plus, din această toamnă, Wizz Air va opera rute din și către Tirana, capitala Albaniei. Astfel, turiștilor românii le va fi mai ușor să ajungă în această țară pentru a-și petrece vacanța.

ADVERTISEMENT

Un aeroport se va deschide în acest loc

Datorită faptului că această stațiune are prețuri bune și este foarte frumoasă, a devenit deja populară pentru turiști, iar anul viitor va avea și un aeroport. Acesta urmează să se deschidă în aprilie 2024.

Încă nu se știe ce rute vor opera pe acest aeroport. Construcția acestuia a stârnit și o opoziție din cauza faptului că se află foarte aproape de laguna Narta, care adăpostește mii de specii.

Localnicii speră, totuși, că deschiderea unui aeroport va contribui la creșterea turismului în zonă. Un locuitor din satul vecin speră că, în acest fel, oamenii vor avea mai multe locuri de muncă.

ADVERTISEMENT
Tags: