Life

Turiștii români, nemulțumiți de prețurile de pe litoralul din Albania: “Nu a mai rămas nimic din ceea ce era acum câțiva ani”

Turiștii români, revoltați de prețurile uriașe de pe litoralul din Albania. Un bărbat și-a relatat experiența neplăcută din vacanță.
24.07.2023 | 18:31
Turistii romani nemultumiti de preturile de pe litoralul din Albania Nu a mai ramas nimic din ceea ce era acum cativa ani
Ce spun turiștii români de pe litoralul din Albania. Sursa foto: travelplanner.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Turiștii români sunt nemulțumiți de prețurile de pe litoralul din Albania, care sunt foarte mari. Un bărbat s-a plâns și de alte aspecte neplăcute din stațiunea unde a mers în această țară.

Turiștii români, nemulțumiți de vacanța pe litoralul din Albania. Stațiunile sunt aglomerate, iar prețurile uriașe

Este perioada concediilor pentru mulți români, care aleg să meargă pe litoral fie în România, fie în țări precum Bulgaria, Grecia sau Turcia. În ultima vreme, tot mai mulți au ales Albania ca destinație de vacanță. Din păcate, nu t0ți au fost mulțumiți de ceea ce au găsit acolo.

ADVERTISEMENT

Un bărbat a povestit de ce experiențe a avut parte pe litoralul albanez. Turistul a ajuns la destinație de câteva zile, însă deja are mai multe nemulțumiri. Multe plaje nu sunt amenajate, iar prețurile sunt destul de mari.

În plus, bărbatul s-a plâns și de traficul din Albania și de parcări, care sunt foarte puține la număr. Este aglomerație mare atât pe șosele, cât și pe plaje, acolo unde și prețurile sunt destul de ridicate. Turistul a mai ținut să precizeze că Albania s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, dar nu într-un sens bun.

ADVERTISEMENT

“Suntem de 3 zile cazați în Sarande și deja ne pare rău că am ales această destinație. Aici nu prea găsești plaje amenajate, traficul infernal, parcările aproape inexistente, se circulă haotic, nu se respectă nicio regulă din codul rutier, prețurile mari”, a scris acesta pe grupul de Facebook Forum Albania.

Cât costă un șezlong pe o plajă din Albania

Prețurile mari pentru șezlonguri reprezintă o altă nemulțumire pentru turiștii români care ajung în Albania. Bărbatul care a făcut postarea cu pricina a spus că tariful pentru închirierea unui șezlong în Ksamil poate ajunge chiar și la 35 de euro.

ADVERTISEMENT

“În ceea ce privește Ksamil, plajele sunt împărțite în golfulețe, fiecare își face prețul său la șezlonguri (între 20 și 30 de, euro, chiar 35), majoritatea fiind deja ocupate, aglomerație foarte mare, pietroaie în apă, iar drumul până aici îți dă mari bătăi de cap, deoarece stai în trafic în jur de o oră, apoi găsirea unui loc de parcare îți mai ia 30 de minute.

Sunt câteva plaje sălbatice, mai aerisite, dar traseul este foarte anevoios, fiind în pantă. Benzina a sărit de 9 lei. Nu a mai rămas nimic din ceea ce era Albania acum câțiva ani (trafic lejer, preturi ok, plaje puțin populate)”, a mai spus bărbatul, potrivit ziare.com.

ADVERTISEMENT

Alte persoane au lăsat diverse comentarii la postare. Unii au împărtășit opinia turistului și i-au dat dreptate în privința aspectelor de care s-a plâns. Pe de altă parte, alții i-au oferit variante de plaje pentru a se putea bucura de sejur.

“Noi am ales să venim la plajele sălbatice dintre Sarande și Ksamil. Sphella e Pellumbave, Brillant beach, acestea sunt superbe și ușor mai libere. Și înainte de cele 2 stațiuni am fost în Vlore și Dhermi, mult mai frumoase și libere de 1000 de ori”, a scris cineva în secțiunea de comentarii.

Alți turiști au recomandat Lori Beach din Ksamil, acolo unde prețul de închiriere al unui șezlong este mult mai mic. Și prețurile la mâncare sunt destul de bune, comparativ cu alte părți.

Un alt turist l-a îndemnat pe bărbatul care a scris postarea să se informeze și în legătură cu alte zone din Albania înainte de a merge acolo. Altcineva a spus că cei care își doresc zone mai liniștite să meargă în stațiunile Vlore sau Borsh.

ADVERTISEMENT
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Imposibil de recunoscut pe străzile din America și interzis 6 luni în fotbalul...
Imposibil de recunoscut pe străzile din America și interzis 6 luni în fotbalul din România, a revenit în țară și la vechiul look
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare "scoasă din romanele SF" a companiei Alef Aeronautics
Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față...
Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față cu băiatul care a supraviețuit atacului
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
𝐄𝐗𝐂𝐋𝐔𝐒𝐈𝐕 | Am aflat cine este printre ispitele de Insula Iubirii sezonul 8...
𝐄𝐗𝐂𝐋𝐔𝐒𝐈𝐕 | Am aflat cine este printre ispitele de Insula Iubirii sezonul 8 😮 Nimeni nu se astepta sa revina dupa ce s-a intamplat sezonul trecut
Elon Musk ar putea distruge Gmail. Sfârșitul se apropie
Elon Musk ar putea distruge Gmail. Sfârșitul se apropie
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care...
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care explică principiile utilizării armelor nucleare, scurse în presă
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume