Noi informații cu privire la pompierii surprinși în iadul din Crevedia. Doi dintre salvatorii răniți în exploziile de sâmbătă seara, au 90 % din suprafața corpului arsă. Ei se află în stare gravă.
Autoritățile ar vrea să îi transporte în spitalele din străinătate, însă acest lucru nu poate fi făcut, tocmai din cauza stării critice. Potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, un transfer ar fi extrem de riscant pentru aceștia.
Cei doi pompieri sunt internați și intubați la Spitalul Floreasca din Capitală. Dacă ar fi fost transferați la unul dintre spitalele aflate în afara țării, cel mai probabil, ar fi putut avea încă o șansă în plus.
De altfel, cei mai mulți răniți se află la Spitalul Floreasca. Este vorba despre 30 de oameni, trei civili și 27 de pompieri. Alți 13 pacienți (cinci civili și 8 pompieri) sunt la Spitalul Bagdasar Arseni. Patru, care se află în stare stabilă, sunt la Spitalul Elias, iar alți trei pacienți la Spitalul din Târgoviște.
Și la Spitalul Bagdasar sunt trei pacienți intubați, aflați într-o stare gravă, care nu le permite transferul în străinătate. Până acum, 12 oameni au ajuns în unități medicale din Italia, Belgia, Germania și Austria.
„În momentul în care evoluția stării lor de sănătate este monitorizată, există posibilitatea suplimentării transferurilor la care făceam referire. Pe măsură ce pacienții au fost transferați în spitale din străinătate, se eliberează și locuri în spitale pentru arși din București.”, a transmis, duminică, ministrul Sănătății.
Printre răniții care vor ajunge în străinătate pentru a fi tratați se numără și doi nepalezi. Cel mai probabil, bărbații lucrau la firma respectivă. Conform medicului Gabriel Diaconu, toate victimele au fost identificate, chiar dacă unele nu aveau acte la ele.
„Am investit foarte mult timp în primele 12-18 ore ca să fim absolut siguri că fiecare pacient ajuns la spital este corect identificat, că avem contacte cu aparţinătorii.
Le avem la acest moment, mai puţin două sau trei persoane, care nu sunt de naţionalitate română şi la care facem eforturi şi diligenţe pe partea de asistenţă socială, să avem cel puţin un alt punct, ca să putem să comunicăm cu familiile lor”, a transmis medicul.